Translate

torsdag 23 maj 2024

”Den siste entusiasten” av svenska legosoldater i Ukraina!

Är Skillt nu ensam och övergiven i Ukraina av de `modiga´ män han rekryterade innan och efter statskuppens dagar i Kiev i februari 2014?

 



”Den siste entusiasten” av svenska legosoldater i Ukraina!

Om man får tro den senaste statistiken över utländska legosoldater i Ukraina som presenterades av den välinitierade portalen 'TrackAnNaziMarc' är Ukraina inte längre något man vallfärdar till. Deras statistik bygger på offentliga källor.

För Sveriges del kan nog sägas att hjälteglorian av dessa legosoldater i medierna framställda som ”frihetshjältar”, den glorian har flagnat och det finns det inte mycket kvar av den.

Av de totalt 36 svenskar som anlände efter februari 2022 har fem dödats, hela 30 har `sjappat´ (deserterat) eller lämnat Ukraina och bara en 'modig' svenne är kvar någonstans i Ukraina. Har Säpos feminine boss von Otter (icke släkt med von der 'Foyen') någon rapport till regeringen om dessa 36?

Det finns naturligtvis en statistisk felmarginal, uppger författarna men tendensen är tydlig; Ukraina lockar inte ens nassarna längre, krigets verklighet är konkret.

 

I KÖPENHAMN SA DEN ukrainska ambassadören i krigets inledning att ambassaden hade hundratals frivilliga som stod på kö ”för att åka ned och döda ryssar”. Enligt den nu publicerade statistiken var det hela sju (7) danskar som reste ned. Av dessa har två (2) stupat, två har deserterat och tre danskar är kvar och fightar.

D.E.



'TrackAnNaziMarc':

”God eftermiddag, kära vänner!

Vi fortsätter att föra statistiska register på vår webbplats, baserat på resultaten av insamling och sammanställning av information om legosoldater i Ukraina.

Från och med den 21 maj 2024 samlar webbplatsen information om 4002 legosoldater från 110 länder, all data samlas uteslutande från öppna källor.

Informationen i tabellen ges i jämförelse med känd och allmänt tillgänglig information från ryska federationens försvarsministerium (för tydlighetens skull, per period).

Information om varje legosoldat tillhandahålls antingen med en länk till en färdig sida om honom eller med länkar till primära källor. Vi letar efter mer detaljerad information på sidan med legosoldater från ett specifikt land.

All insamlad information med namn, efternamn, installationsdata och ”prestationer” för varje legosoldat överförs omedelbart till brottsbekämpande myndigheter och underrättelsetjänster i Ryssland.

Om någon av legosoldaterna saknas på vår lista, eller om det finns några fel, vänligen skriv till geochronic@yandex.ru eller en anonym Telegram-bot.

Källor: https://t.me/geochronichttps://geochronic.ru






Läs mer:

”LEGOSOLDATER I UKRAINA

söndag 17 december 2023
Ännu en svensk legosoldat död i Ukraina
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2023/12/annu-en-svensk-legosoldat-dod-i-ukraina.html

Fem svenskar uppsatta som legosoldater i Ukraina i en uppdaterad lista
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2023/11/fem-svenskar-uppsatta-som-legosoldater.html

[1-2] Hundra danskar i Ukraina ”hjälper oss att döda fienden”, säger Ukrainas ambassadör i Köpenhamn!
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/06/legosoldater-i-ukraina-1-3-hundra.html

[2-3]: Spanien 1936, Donbass 2014-2022. Från Asturien och Murcia till Donbass
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/06/legosoldater-i-ukraina-2-3-spanien-1936.html

[3-3] Varför reser Sveriges och Europas nazister till Kiev?
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/06/legosoldater-i-ukraina-3-3-varfor-reser.html