Translate

onsdag 20 juli 2022

Ukrainska drönare bombar Europas största kärnkraftverk! Vill Zelinski orsaka ett nytt ”Tjernobyl”?

 

Europas största kärnkraftverk Zaporozhie, beläget jämsides med den enorma floden Djnepr som rinner ut i Svarta Havet. Är Linde & Andersson medvetna om till VEM de levererar vapen som dödar?Vill Zelinski orsaka ett nytt ”Tjernobyl”

  • Ukrainska drönare attackerar Europas största kärnkraftverk!
  • Kraften hos de sprängämnen som avfyrades motsvarar flera kilo TNT!

AV DICK EMANUELSSON

TEGUCIGALPA / 2022-07-20 / Tre ukrainska kamikazedrönare attackerade kärnkraftverket Zaporozhie i södra delen av landet, vilket rapporterats av företrädare för den lokala civil-militära administrationen. Som ett resultat av attacken har elva personer skadats, fyra av dem allvarligt, rapporterade RT [1] idag.


Anläggningen, som är den största i Europa, har inte skadats nämnvärt och fungerar fortfarande normalt, säger Vladimir Rogov, medlem av huvudrådet för administrationen av Zaporozhie-regionen till RT.

– Massan av sprängämnen motsvarar flera kilo TNT, uppgav representanten.

Det uppges att kärnkraftsanläggningens reaktorområde, kontrollerat av ryska styrkor, inte led några skador på grund av attacken.

Ryssland kontrollerar för närvarande den södra och centrala delen av Zaporozhie-regionen, inklusive staden Energodar, där kärnkraftverket är beläget. Regionens administrativa centrum är fortfarande under ukrainsk kontroll.

Tjernobyl, maj 1986.


Radioaktivitet i Västerbotten

Frågan som alla seriösa betraktare av ukrainakrisen ställer sig i dag är om Kievregimen vill provocera fram en ny katastrof av Tjernobyls storlek, i fallet med kärnkraftverket i Zaporozhie skulle en olycka bli mångt mycket större eftersom det är den största anläggningen i Europa.

I vilken galen hjärna, oavsett politiker eller militär kan beslut fattas om att attackera ett kärnkraftverk? Det har inte den minsta militära betydelse mer än att det orsakar en mänsklig katastrof, inte bara för de ryska enheter som kontrollerar anläggningen, utan för hela det ukrainska territoriet och stora delar av den europeiska kontinenten. Minns hur det radioaktiva nedfallet slog ned långt upp i Norrland i maj 1986 och långt ner i södra Europa!

– I Sverige kom det största nedfallet av radioaktiva ämnen i delar av Västerbotten, Västernorrland, Gävleborg, Uppland och Västmanland, skriver forskaren Leif Moberg på Statens Strålskyddsinstitut, SSI i en rapport, 15 år efter olyckan [2].


VIDEO: UKRAINAS TRE DRÖNARE ATTACKERAR”Bomba-kärnkraftverks-junta”

Ta ner flaggan, Linde, du och
Andersson valde förkortningen. 

Vad säger de ansvariga politikerna i Washington, Bryssel och Stockholm som öser över Kiev med i dag långskjutande Himarsraketer? Är Linde & Andersson och Wallenberggruppen (SAAB-Dynamik & Bofors) medvetna fullt ut om vad denna ”Bomba-kärnkraftverks-junta” i Kiev är kapabel att göra? Är Rosenbad berett att ge garantier för att Zelinski inte försätter mänskligheten i denna del av världen i fara, för egna och för andras liv?

Det är naturligtvis damerna på Rosenbad och Arvfurstens Palats inte beredda att göra. De vill in i NATO så snabbt som möjligt och vill inte torpedera denna ”ansökan” om att ge upp Sveriges neutralitet genom att rikta kritik mot tragikomikern som inte längre behagar mer än kyrkogårdskapitalet.

[1] VIDEO: Ukrainska drönare attackerar Europas största kärnkraftverk
https://actualidad.rt.com/actualidad/436134-drones-ucrania-atacar-central-nuclear-zaporozhie

[2] Kärnkraftsolyckan i Tjernobyl. En sammanfattning femton år efter olyckan
https://www.stralsakerhetsmyndigheten.se/contentassets/851ffbd3495d42f2b3db64c62dd89c72/200107-karnkraftsolyckan-i-tjernobyl.-en-sammanfattning-femton-ar-efter-olyckan