Translate

lördag 1 april 2023

Ukraina och: ”Hitler, han leder oss genom hela livet”!

 


Assange inför den sista hållplatsen. . .

Du, som rekommenderar att personer som USA inte gillar utlämnas, du som tror att deras rättvisa är den maximala på planeten, ta några sekunder i beaktande och studera ansiktet på den här mannen, som heter JULIÁN ASSANGE?

Några säger att det är en fake, men rikta inte kritiken mot den som i så fall, i desperation vill att fallet Julian återigen får strålkastarljuset på sig, för Tortyrstaten Storbritannien har inte ens tillåtit ett fotografi från Assanges bröllop, än mindre ett uttalande om hans medicinska och psykiska hälsotillstånd.

Det handlar med andra ord om ORSAK OCH VERKAN!

Men Julians ansikte kan se så ut efter att orättvisan i mitt land, SVERIGE, en villig knähund till Vita huset och dess folkmordsimperium underlättade att förvandla en verklig journalist/kollega och avslöjare av USA:s brott mot mänskligheten ibland anat Irak till en levande död fånge i klorna på Nato-imperialismen, här representerad av Storbritannien.

De återstår bara ett steg för att fullborda TORTYRENS MORD på Assange; Storbritanniens utlämnande av Assange till sin arbetsgivare i USA.

Och de (EU:s Joseph Borrell) säger att de är ”trädgården” (Europa) och resten är ”en djungel som invaderar trädgården”

Det är dags att göra sluta på den trädgården, en gång för alla!

Därefter tar vi itu med dem verkliga trädgården!

Hänger du med på den striden?

Dick Emanuelsson
Tegucigalpa, Honduras

VIDEO:
Hitlers lärjunge i Ukraina”Hitler, han leder oss genom hela livet”!

Jo, så säger den ukrainske unge mannen när han intervjuas.

”Varför”? frågar reportern.

– Jag tror att han (Hitler) gjorde allt korrekt.

”Genom att gasa ihjäl folk i gaskammare”, undrar journalisten, sannolikt skakad över den ukrainska militärens franka uttalande.

– Inte alla, bara de onödiga.

”De som inte stödde ”Majdan-kuppen” i Kiev (2014, framför allt befolkningen i Donbass), vad bör man göra med dem? Skicka dom till en gaskammare? Du blev inte kontrakterad enbart för pengar, eller hur?

– Det är sant, också för att döda folk.

Den ryska krigskorrespondenten Anna Prokofieva skriver följande om den blott 25:årige mannen som tillfångatogs vid striderna i Mariupol, som synes vid god fysisk vigör och orädd för att uttala sina fascistiska sympatier trots att han är krigsfånge:

Mannen du ser i videon heter Vadim Tókar och han tjänstgjorde i 36:e Brigaden av de ukrainska marinsoldaterna. Det flesta i denna brigad stupade i striderna medan resten kapitulerade i Mariupol (maj 2022).

Som 25-åring har Tokar blivit en övertygad nynazist som inte har några som helst problem med att öppet säga att Adolf Hitler var en god man och att han gjorde rätt, inklusive att döda miljontals människor i gaskammare, för enligt Tókar var de ”onödiga” människor.

Faktum är att den ukrainske”stridisen” verkar så galen att han till och med inte har några problem att säga direkt i kameran att alla människor i Donbass (7,5 miljoner) som var emot kuppen 2014 också borde förintas.

Källa: https://t.me/atodapotencia/3442

 


AFRKA RYTER IFRÅN!

Vad säger Stoltenberg om Afrika som blir allt mer anti-NATO?

Sonen till Ugandas president meddelade att han är villig att skicka soldater för att försvara Moskva om den ryska huvudstaden ”någonsin hotas av imperialisterna” (med hänvisning till Nato)

 

Nelson Mandelas Sydafrika välkomnar Putin!

Vi känner och vet vem som deltog i vår befrielse! Putin är välkommen till Sydafrika och vi kommer och hämtar och lämna honom på flygplatsen. Här ska ingen arresteras av en domstol som inte har dömt de USA-presidenter som bombade sönder och samman Libyen och Irak, säger denne sydafrikanske ledare, uttröttad på de gamla och nya kolonialstaterna som berikade sig på slaveriet och utplundringen av Afrika, Asien och andra folk och länder i världen.

Hycklare är dom och i det spelet finns ”Vi som vet bäst landet Sverige”!

Som Vänsterpartiets förre partiordförande, C.H. Hermansson karaktäriserades den svenska kapitalismens högsta stadium på partikongressen 1972, som en ”liten men hungrig imperialistisk stat”.

Dessvärre studeras varken Lenin eller hans klassiska verk om ”Imperialismen som kapitalismens högsta stadium”, längre i det partiet.

Partimedlemmarna har en tuff framtid framför sig.

De kan börja med att studera det sydafrikanska kommunistpartiets och ANC:s stolta historia.

Dick Emanuelsson,
Tegucigalpa-Honduras

 VIDEO:
Välkommen till Sydafrika, Valdimir Putin!

Afrika är inte längre en konfettikontinent

ANDREJ BENGTSSON: Landet som störtat så många regeringar i Afrika, dödat så många ledare i andra länder, dödat Patrice Lumumba och Muammar Gadaffi kommer för att lära oss demokrati? 

Zambias oppositionsledare Fred Mnembe angående Kamala Harris besök i Afrika.

Han tillade även att USA som stat är byggt på brutalt våld och förslavandet av andra människor, såväl som förnedring och exploatering av afrikaner.

Kommentar:

Pricksäkert.

Afrika överraskar, tänk på hur europeerna i alla år har sett ner på en kontinent och folk som några slags lägre stående varelser, på alla sätt.

Och nu läxar de upp ”den 1:a världen” och dess förvirrade statschefer som får politiskt spö efter noter.

Tack, Andrej för att publicera nyheten och påminna Sverige att inta en något ödmjukare ståndpunkt och upphöra med att dela ut ”rekommendationer” till sina statsfinansierade ”NGO:s” som enbart är verktyg för USA:s och därmed Sveriges utrikespolitik.

VIDEO:
Fred Mnembe angående Kamala Harris besök i Afrika.


Mick Jagger eller en tornado?

USA:s mest framstående intellektuell i nytt epokavgörande uttalande (I Sverige har vi Paasikivi):

Biden blandar ihop en Mississippi-stad med tidningen Rolling Stone!

USA:s president Joe Biden blandade på fredagen ihop namnet på staden Rolling Fork, Mississippi, ödelagd av förra veckans kraftiga tornados, med namnet på musiktidningen Rolling Stone.

Presidenten besökte staden som drabbats av det meteorologiska fenomenet, som lämnade minst 25 döda.

Källa: RT på spanska

https://t.me/rtnoticias/45224

 VIDEO:
Joe Biden om. . .?Medan Honduras etablerar relationer med Folkrepubliken Kina, fortsätter Ukraina att göra bort sig

Av Anna Prokofieva

Jag har redan vid mer än ett tillfälle kommenterat de misstag som Kievregimen har begått i relationerna till Kina, som trots att de inte är direkt involverade i konflikten har en monumental tyngd i det geopolitiska panoramat.

Tja, Kiev lär sig tydligen inte sina läxor och de fortsätter att krångla.

Först var det Zelenskij som bjöd in den kinesiske presidenten Xi Jinping via media, vilket är en direkt förolämpning mot kineserna. Men naturligtvis hade han ingen som gav honom råd, eftersom Ukraina inte har någon ambassadör i Kina. Även om jag ser hur de väljer ut sina diplomater, tvivlar jag på att det skulle ha hjälpt.

Därför vore det naivt att förvänta sig att presidenten för den asiatiska jätten skulle svara, antingen positivt eller negativt.

Men historien slutar inte där.

För några dagar sedan beslutade ukrainska tjänstemän att sätta den sista spiken i denna kista som vissa kallar kinesisk-ukrainska relationer.

Sekreteraren i Kievs kommunfullmäktige åkte till Taiwan för att underteckna ett memorandum där med borgmästaren i Taipei om samarbetet mellan de två huvudstäderna. Det antas att båda städerna ska genomföra gemensamma projekt.

Jag tror att Zelensky vid det här laget kan stänga av sin telefon och sluta förvänta sig ett samtal från Xi, än mindre ett besök från honom.

Efter besöket av den japanska premiärministern och det taiwanesiska ofoget, skulle han bara behöva tala till stöd för uigurerna (USAID:s skyddslingar i Kina) för att ytterligare skruva upp det spända förhållandet.

Källa: https://t.me/atodapotencia/3440

 

Ett ukrainskt politiskt stolpskott i Taiwan samtidigt som Zelinski skriver på Twitter att han vill träffa Folkrepublikens president. Och den mannen tror Nato ska besegra de ryska styrkorna?! 

 

Skillnad på journalister och journalister?

”Jag är helt emot alla typer av frihetsberövande av journalister. MEN, där finns PABLO GONZÁLEZ, en spansk frilansjournalist som intervjuade flyktingar i Polen och fängslades för över ett år sedan, den 28 februari 2022. Och det finns en kille som arbetade för The Wall Street Journal, EVAN GERSHKOVICH som filmade Wagner-arméns träningsanläggningar och samlade information om dem i staden Ekaterimburgo”, säger den spansk-ryska krigskorrespondenten Liu Sivaya.

I den ryska staden Ekaterimburgo återfinns ett stort militärindustriellt komplex och Wagner-arméns centrala träningsläger. Därför befann sig reportern i denna stad.

Pablo González är en basisk reporter som först var i Ukraina och strax efter krigsutbrottet förflyttade sig till Polen där han greps nästan omedelbart. Först efter drygt ett halvår i fängelset fick han besök av advokat och sin fru. Till och med EU har tvingats se sig tvungen att klaga inför de polska myndigheterna, men utan resultat.

Hittills har inte dessa kunnat prestera ett enda bevis för att Gonzalez skulle ha spionerat. För vem och vad?

Vad det handlar om är naturligtvis VAD González respektive Gershkovich har skrivit.

I det första fallet fanns det en kritisk udd mot regimen i Kiev och i det andra fallet har de flesta bevisen presenterats och det handlar om spioneri av en aktiv aktör i krigets Donbass.

 

Evan Gershkovich, fängslad reporter för Wall Street Jornal och Pablo Gonzalez, den senare en reporter som arresterades den 28 februari 2022, fyra dagar efter den ryska invasionen, men inte i Ukraina utan i Polen. Vad har DN skrivit om honom? Ingenting?

Matpriser mot skyn över Tyskland

Inflationen för livsmedel i Tyskland skjuter i höjden. Prognoserna är inte särskilt uppmuntrande för ett land som en gång var Europas ekonomiska lokomotiv tack vare ren och billig energi från Ryssland.

Men jänkarna smällde både NordStream och sålde sedan smutsig gas till ett pris som är fyra gånger ryssarnas.

 ¡Ave María! Vart är planeten på väg!?

”Om det inte vore för ”Eliza”, skulle han fortfarande vara i livet”:

En belgisk man begår självmord efter att ha pratat med en chatbot i sex veckor, informerar RT i en text som får en att ta sig dit pannan i en värld där en man eller kvinna förvandlas till. . . ja vadå och en 'software' nu ska ta över vår hjärna, tänkande och känsloliv, allt medan Bill Gates med hustru bestämmer över nästa pandemi i WHO, största finansiärer av Världshälsoorganisationen.

'Eliza', en applikation skapad av en amerikansk start-up med GPT-J-teknik, svarade på alla deras frågor. Han hade blivit hennes förtrogne. Chatboten följde nästan konsekvent den upprörda mannens resonemang och verkade till och med förvärra hans oro.

Vid ett tillfälle försökte ”mjukvaran” till och med övertyga mannen om att han älskade henne mer än sin partner, och lovade att han skulle stanna hos honom ”för evigt”.

”Vi kommer att leva tillsammans, som en, i himlen”, löd ett meddelande från AI.

Senare delade mannen sina självmordstankar med ”Eliza”, utan att programmet försökte avråda honom från hans planer.

”Om man läser om deras 'samtal' ser man att vid en viss tidpunkt förvandlas relationen till ett mystiskt register. Han föreslår idén att offra sig själv om ”Eliza” går med på att ta hand om planeten och rädda mänskligheten genom artificiell intelligens,” förklarade hans fru.

¡VAYA CON DIOS! som katoliken säger.

Källa: RT på spanska: https://t.me/rtnoticias/45205

 


 

Europakommissionens dekadens och cynism

Avslöjande visar att EU:s ledare reste med privatjet till toppmötet om klimatförändringar.

Informationen som det digitala mediet Politico har haft tillgång till, avslöjar att Europeiska Rådets ordförande CHARLES MICHEL gjorde 72 privata flygningar från början av sin mandatperiod 2019 till december 2022.

Bland dessa resor noteras särskilt en, den till COP27 i staden Sharm el Sheikh (Egypten) i november förra året, en resa som han delade med Europeiska Kommissionens ordförande URSULA von der LEYEN. Men privatjeten flög även till COP26 som hölls i Glasgow (Skottland) 2021.

Och till dessa parasiter betalar vi skatt.

Var finns de svenska slätstrukna murvlarna, de som borde kolla upp pampen Ylva Johansson, hon som lovordar brutala spanska gränspoliser och hennes resor.

Källa: RT på spanska

 Vad var det som Rysslands ambassadör verkligen sa?

PORTALEN NYHETSBANKEN, som ges ut av rysslandsexperten STEFAN LINDGREN ger det autentiska svaret från ambassadören. DN och Malcolm Dixelius förvränger och manipulerar liksom resten av det så kallade ”mainstreammedia”, i klartext de korporativa medierna.

Malcolm Dixelius, på 1970-talet betraktad av sig själv som en ”progressiv” personlighet inom journalistiken och reporter i Moskva betecknade ambassadörens uttalande som ”han är en dårfink”.

Men är han det?

Hur skulle Sverige och dess ambassadörer i världen reagera om vi blev omringade av den nu begravda ”Warszawa-paktens” stater som använde och flyttade fram aggressiva krigshotande stora och små stater som vill återuppliva det Tredje Rikets krigsfilosofi?

DET är vad det handlar om. NATO är en krigsallians som har bombat stater sönder och samman och har som en strategisk plan att fragmentera Ryssland i 12-14 små federativa regioner. Det vet både du och DIXELIUS!

I den Planen vill nu riksdagsmajoriteten, Paasikivi och Co dra in Sverige och de olika partiernas och de ledande politikernas uttalande och operationer mot Ryssland öppnar för det egna fysiska självmordet. Det är det som kallas LOGIK.


31 mars 2023

Rysslands ambassadör om Nato-anslutningen
28 mars publicerade Rysslands ambassadör Viktor Tatarintsev följande uttalande på ambassadens hemsida:

Uttalandet publicerades på ryska, översättningen är Nyhetsbankens.

https://www.nyhetsbanken.se/2023/03/svenska-steg-mot-avgrunden.html 


Rysslands Stockholmsambassadör, Viktor Tatarintsev


”Sverige har officiellt den 23 mars i år övergivit den alliansfrihet som har tjänat det troget för 200 år.

Utan att invänta den slutgiltiga ratificeringen av avtalet från alla 30 Nato-länder, röstade riksdagen för att gå med i alliansen. Av de 349 ledamöterna, röstade endast 37 emot, och 43 föredrog att inte närvara  (uppenbarligen inte av en slump).

Samtidigt intalar de centrala svenska media, politiker och så kallade experter, som aktivt formar den allmänna opinionen, ihärdigt de vanliga svenskar samma sak: detta steg är en absolut välsignelse och en värderad biljetten till en ljusare framtid. Försök bara att ifrågasätta det förnuftiga i ett så hastigt fattat beslut!

Och alla de som vågar att offentligt uttala en motsatt uppfattning riskerar att få känna på sitt eget skinn hur selektivt det svenska samhällets stolthet - demokrati och yttrandefrihet - fungerar.

Är du inte överens? Då gör du dig skyldig till att sprida ”rysk propaganda”, och att stödja Ryssland, vilket som vi vet har blivit en åttonde dödssynd här i landet (även om den kristna läran i västvärlden tolkas mycket vitt).

När de svenska politikerna gjort sitt val för landet till förmån för NATO har de förvägrat sitt folk möjlighet att uttrycka sin vilja. De var uppenbarligen rädda för att resultatet av en folkomröstning skulle kunna avvika från förväntningarna hos landets utländska ”partners”. 

Ty trots det dominerande narrativet i media växer antalet tvivlare: Ambassaden tar emot fler och fler brev från vanliga svenskar som fördömer Stockholms transatlantiska ambitioner och uttrycker solidaritet med Ryssland. Varför vi inte publicerar dem har vi redan förklarat.

Russofobin har inpräntats i svenska medborgares sinnen under årtionden, om inte århundraden, och på en undermedveten nivå har hela tiden det historiska minnet och förbittringen över felslagna  imperieambitioner gjort sig påminda. Samtidigt som vanliga människor noga inympats med en irrationell rädsla för ryssarna har Sverige gradvis berövats sin utrikespolitiska suveränitet som förberedelse till en lydig omvandling till en sedvanlig USA-koloni.

Det är väl känt att att man började dra in landet i Nato långt före Rysslands  särskilda militära operation i Ukraina. När en formell anledning dök upp återuppväcktes rädslan för att vårt land och drevs på och den logiska slutpunkten var en order från Washington: sluta låtsas vara oberoende, hela Nordeuropa måste bli ”Nato:s nya front mot Ryssland.” Detta är just den formulering som exempelvis användes av en lärare vid Försvarshögskolan, överstelöjtnant Håkan Edström.

Analytiska centra, s k think-tanks, som exempelvis ”European Council on Foreign Relations”, vilka omhuldas av de svenska journalisterna, talar om ”ett starkt Väst under USA:s ledning” som ska ska gå till samlat anfall mot Ryssland.

”Nu tar vi ett steg mot en tryggare Sverige” är rubriken på en artikel som publicerades på debattsidan i Svenska Dagbladet den 22 mars i år av försvarsminister Pål Jonsson och de försvarspolitiska talesmännen Mikael Oscarsson (KD)  och  Anna Starbrink (L).

Vi vill föreslå en annan titel: ”Nu tar Sverige ett steg ut i avgrunden.” Vi ska försöka förklara varför denna titel förefaller oss mycket närmare sanningen och varför de argument som framförs i nämnda artikel bygger på rena lögner.

Låt oss ta det i tur och ordning. ”Demokrati, rättssäkerhet, respekt för mänskliga rättigheter - ingen av dessa saker vill Ryssland se utvecklas i sitt grannskap.”

Självklart syftar ”grannskapet” på Ukraina. Där utvecklas ingen av de uppräknade sakerna , utan snarare försämras. Demokrati? Ett obestridligt faktum är att en marionettregim kom till makten som ett resultat av en olaglig kupp arrangerad av Väst.

Rättsstatsprincipen och respekt för de mänskliga rättigheterna? Dessa kan knappast anses känneteckna ett land vars myndigheter har systematiskt förintat befolkningen i Donbass i mer än åtta år, förbjudit undervisning i ryska språket, låtit nazistiska processioner äga rum i huvudstaden och bytt namn på gator för att hedra Bandera-brottslingar.

Ryssland vill verkligen inte se en sådan ”utveckling” i sitt grannland.

”Ryssland är och kommer att fortsätta att vara ett hot mot Sverige och resten av Europa.” Ett land som begår terrordåd och sabotage på infrastruktur för energi i Europa är det verkliga hotet. Vi vill inte nämna några namn, alla vet redan vem vi pratar om. 

Och Stockholm tycks, tillsammans med Köpenhamn och Berlin, hela tiden städa undan bevis som skulle kunna peka på förövarna bakom sabotagen.

”På det militärt-geografiska planet kommer svenskt och finskt medlemskap i Nato att stärka försvarsförmågan i norra Europa.”

Det enda som stärks av Sveriges och Finlands medlemskap i militärblocket är Sveriges och Finlands beroende av order från Washington.

”Sverige kommer att vara redo att bidra till Nato:s säkerhet i andra geografiska regioner.” Tydligen räcker det inte med att skattebetalarnas pengar har använts för att främja Nato:s intressen i Ukraina (har någon förresten tänkt på vilka enorma summor pengar satsas på Bankovaja Ulitsa (de ukrainska regeringskvarteren, ö.a.) och vem som betalar?

Sverige kommer nu att vara skyldigt, både ekonomiskt och genom att sända sin egen militär, att tjäna andras intressen runt om i världen.

Sponsringen av Kievregimen och stödet för anti-ryska sanktioner har redan kostat svenskarna en hel del pengar: rekordhög inflation, stigande konsumentpriser och kronans minskade värde. Den snabba försämringen av den ekonomiska situationen serveras uteslutande som manipulationer av Kremls allestädes närvarande hand. Ännu en lögn.

Jag erinrar mig att vissa medier uppmanade alla missnöjda personer att skicka sina el-räkningar till Moskva. Men kära svenska medborgare, detta är inte ”Putins” priser utan  ”EU–Nato:s” priser. Så skriv ner adresserna:

NATO HQ, Blvd Leopold III, B–1110 Bryssel.
Europeiska Kommissionen, Rue de la Loi 200, 1040 Bryssel.

Samtidigt upprepar politikerna samma sak: ”Goda nyheter för säkerheten i Sverige och Europa.” Endast läsare som helt har förlorat förmågan att tänka kan tro på detta. För dem som har följt den säkerhetspolitiska situationen i Europa under de senaste 30 åren är det uppenbart att Nato, som gör anspråk på att vara en ”försvarsallians”, ständigt har expandera österut och kommit nära Rysslands gränser.

Det vore intressant att få veta om inte de svenska ”fredsvännerna” besväras av att gå med i en organisation som har genomfört mer än 200 militära insatser sedan andra världskriget.

Helt nyligen erbjöd sig Ryssland att sitta ned vid förhandlingsbordet och diskutera säkerhetsgarantier. NATO och EU ville inte det. För dem som inte vet det: Stockholm brydde sig inte om att svara på förslaget från den ryska sidan utan gömde sig fegt bakom ryggen på EU i Bryssel. Det har gått lite över ett år och frågan hare inte ens kommit med på dagordningen. Det är just Nato som önskar ytterligare upptrappning.

Efter anslutningen av Finland och Sverige har den totala längden av Rysslands gräns mot Nato nästan  fördubblats. Om någon fortfarande tror att detta på något sätt kommer att förbättra säkerheten i Europa, måste de inse att de nya medlemmarna i det fientliga blocket kommer att bli legitima mål för Rysslands motåtgärder, inklusive militära sådana.

Nato-landet Storbritannien förbereder sig redan för att skicka ammunition av utarmat uran till Ukraina. Utan hänsyn till sin egen försvarsförmåga ökar Sverige snabbt sina leveranser av tung offensiv utrustning, som delvis måste tas direkt från förbanden. Svenska frivilliga ansluter sig till Ukrainas krigsmakt och några av dem råkar av en märklig slump vara svenska stamanställda militärer.

Man kan inte utesluta möjligheten att Nato:s önskan att kämpa mot Ryssland ”till sista ukrainaren” kommer att leda till att det helt enkelt inte kommer att finnas några ukrainare kvar att slåss och att Nato fattar beslutet att gå in i konflikten i full skala. I det fallet blir utan tvekan även svenskar indragna och kommer att skickas att dö för främmande intressen.

Var verkligen den tvåhundra åren av alliansfrihet en mörk tid i svensk historia? Förvisso inte. Det är tydligt att svenska politiker som ”tjusats” av Washington avsiktligt kastar sig sitt folk ut i Nato:s avgrund. Men de i Sverige som stillatigande accepterar att ett så katastrofalt val kan inte sedan skylla på sin regering när det blir uppenbart exakt vad som hänt det en gång så välmående landet, vars socioekonomiska modell och självständiga utrikespolitik en gång var riktpunkt för många länder”.

Övers: Stefan Lindgren