Translate

tisdag 26 september 2023

Vem fällde atombomben 1945? von der Leyens manipulationer om USA:s `oskuld´ i Hiroshima och Nagasaki

 

Det var inte USA som var skyldig till folkmordet i Hiroshima och Nagasaki utan Ryssland, insinuerar den aristokratiska tyskan von der Leyen.Vem fällde atombomben 1945?
von der Leyens manipulationer om USA:s `oskuld´ i Hiroshima och Nagasaki

Ryssland är ansvarigt för Hiroshima-tragedin, det är åtminstone vad EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen insinuerade förra onsdagen när hon talade vid ett evenemang som anordnades av Atlantic Council, en närliggande amerikansk tankesmedja till NATO.

När hon talade till den japanska premiärministern, Fumio Kishida, sa den adlige feminina chefen för Europakommissionen bokstavligen:

Du tog oss till din hemstad Hiroshima, platsen där du har dina rötter och som djupt påverkade ditt liv och ditt sätt att regera. Många av era släktingar miste livet när kärnvapenbomben ödelade Hiroshima. Du växte upp med berättelser om överlevande. Och du ville att vi skulle höra samma historier, möta det förflutna och lära oss något om framtiden. Det var en start på G7 som förde oss till er och jag kommer inte att glömma det, särskilt i en tid då Ryssland hotar att ANVÄNDA KÄRNVAPEN IGEN (reds anm). Det är grymt. Det är farligt. Och i sammanhanget av det som hände i Hiroshima är det oförlåtligt.”

 

von der Leyen inte bara insinuerar att det var Sovjetunionen/Ryssland som fällde bomben i Hiroshima.

Hon ljuger rakt ut när hon påstår att ”särskilt i en tid då Ryssland hotar att använda kärnvapen IGEN”.

När använde Moskva kärnvapen senast eller överhuvudtaget?

Namnet USA är numera bannlyst när frågan om VEM som använde atombomben i Hiroshima och Nagasaki förs på tal. Inte ens den japanske premiärministern Fumio Kishida nämnde USA vid namn den 6 augusti i år som den enda stat som har fällt kärnvapen mot folk.


Faktum är att endast USA har fällt atombomben mot en stat och folk och det var den 6 augusti 1945 i Hiroshima och Nagasaki den 9 augusti 1945. Alltså TVÅ gånger med tre dagars skillnad då USA:s politiska ledning kunde se den mänskliga katastrof som folkmordet innebar i Hiroshima.

Men de döda i Hiroshima och den totala förstörelse som bomben innebar, hindrade inte Harry S. Truman att avbryta den planerade bombningen mot den japanska staden Kokura, som fick bytas mot Nagasaki på grund av molnigt väder.

I von der Leyens tal överträffade EU-kommissionens ordförande till och med FN:s generalsekreterare Antonio Guterres, som i sitt budskap med anledning av 78-årsdagen av fällandet av atombomben över Hiroshima helt enkelt UNDVEK att nämna USA, det land som är ansvarigt för denna handling som krävde cirka 230 000 människors liv.

Historierevisionen går vidare med full kraft. Och Rosenbad, UD, Sveavägen 68 eller Kungsgatan 84 kniper käft och blir därmed medansvariga för det politiska och mediala folkmordet.

Dick Emanuelsson, Tegucigalpa-Honduras


Svartahavsflottans ryske befälhavare: ”Ryktet om min död är väsentligt övedrivet"!

 

Behövs en bildtext? Eller behöver Sveriges två största tidningar sätta sina anställda journalister på skolbänken igen? Det verkar mer som de frilansar till Säpo och Nato.”Ryktet om min död är väsentligt överdrivet”!

Den i väst begravde befälhavaren för Svartahavsflottan, Viktor Sokolov deltog i mötet med det ryska försvarsministeriet igår.

Ja, det är samma befälhavare som Ukraina och dito Natomedier begravde för några dagar sedan efter attacken mot Sevastopol på Krim.

Massmedieterrorism och efterföljande Fakenews i fallet Ukraina är bedövande.

Först var det förlossningsavdelningen i staden Mariupol. Sedan var det massakern i staden Bucha där liken placerades ut på gatorna fyra dagar EFTER att ryssarna hade lämnat staden.

För några veckor sedan var det massakern på 17 Donbassbor på en marknad som tvingade New York Times att reagera och överbevisade Kievs påstående om att det var en rysk missil som hade orsakat blodbadet och inte en ukrainsk.

Men det mest trista av all denna tragik är de svenska mediernas följsamhet till NATO.

Är det denna journalistik som journalistfakulteterna lär ut till de kommande kollegorna?

Dick Emanuelsson Tegucigalpa-Honduras