Translate

onsdag 18 januari 2023

Ukraina; 1) Att ”dö för dess profit”. 2) Kiev har tagit livet av miljoner fiskar i Dnjeprfloden!

Lik efter lik ligger uppradade i det krig som nu till och med Zelinskis krigsminister säger är Natos krig. I staden Soledar dödades enligt uppgift 25,000 ukrainska soldater.

 DET SOM DU INTE LÄSER I DN:

Att ”dö för dess profit”. . .

 

I staden Soledar i Folkrepubliken Donetsk, som enligt Wikipedia hade 10,000 invånare INNAN statskuppen 2014 i Kiev, har lågt räknat 25,000 ukrainska män stupat.

Till nya skyttegravar ska svenska män skickas i NATO:s krig mot Ryssland om inte svenska folket stoppar det politiska vansinnet och medlemskapet i krigsalliansen.

 

IDEL GLADA MINER FRÅN den finske och svenska ambassadören i USA när Joe Biden välsignar de bägge ländernas ansökningar om medlemskap i krigsalliansen NATO.

Ta sedan en titt på den korta men dramatiska videon från RT:s utsände reporter i staden Soledar som befriats av Folkrepubliken Donetsk' styrkor i allians med ryska och Wagner-armén.

Lik efter lik ligger uppradade i det krig som nu till och med Zelinskis krigsminister säger är Natos krig.


VIDEO från staden Soledar:CNN å sin sida menar att det ukrainska territoriet har förvandlats till ett utmärkt laboratorium för det militärindustriella komplexet där nya vapensystem och ”produkter” nu konfronteras i konkret ”praktik”.

Och vem är skottmålet och vem är de som är aktörerna?

Ta en titt än gång på videon. Den är ”snäll”, inga ansikten förvridna av terror och smärta som flera Telegramkanaler publicerar, för de är ohyggliga och speglar krigets fasa och direkta äckel av vad de som står tillsammans med Biden representerar.

 


FÖR DE REPRESENTERAR KRIGETS och Wallenbergs krafter, de som säger att pengar luktar inte, blodet ja, från liken i videon är en lukt som knappt kan tvättas bort ens med såpa. Men nya vapensystem som nu utprovas av 'Väst' har sitt ”naturliga spill”, menar Wallenberggruppens Saab-koncernen, 'ett spill' som vi måste ta för att ”förfina dessa försvarssystem”.

När bläcket har torkat och den norske socialdemokraten Jens Stoltenberg glädjestrålande har överlämnat kontraktet om att Sverige nu är medlem i NATO, är det fritt fram för den då svenske försvarsministern, som riktigare bör kallas krigsminister att skicka ner svenska rediga pojkar till skyttegravarna i Donbass.

Zelinski kommer lika glädjestrålande att utropa ¡”SLAVA UKRAINA OCH SWEDSKI”! och välkomna dem som ska skickas, kanske till Poltava eller MARINKA, som nu har börjat att omringas av samma styrkor som befriade Soledar där lågt räknat 25,000 ukrainska pojkar och män stupade, för att dö för. . .vilket fosterland då?

 

OSÖKT GÅR TANKARNA TILL TÄLTPROJEKTETS och Totta Näslund ”ALDRIG MERA KRIG”, som var en protest mot anstiftarna av det första imperialistiska omfördelningskriget där miljoner dog i skyttegravarna.

Och orden:

”Ty kapitalet känner inga gränser

Jag vet, om tjugo år man pekar dit,

då skall jag ta geväret och min ränsel,

då skall jag ut igen och dö för dess profit”.

Drygt 20 år senare inleddes mycket riktigt det andra imperialistiska omfördelningskriget i tjänst hos Krupp, Siemens och andra truster och monopolkapitalister som upplyste sina politiska språkrör om att marknaden hade blivit för trång och att andra utländska ”kollegor” var på väg att ta över deras ”marknad”.

Hanns Eislers sammanfattade situationen genialt i sin klassiska! ”Der heimliche aufmarsch” (den hemliga avmarschen), framförd av den tyske arbetarsångaren Ernst Busch:

https://youtu.be/8S0I0J_fXLo.Och nu vill samma politiska och ekonomiska krafter att svenska män ska dö för ”deras profit”.

Dick Emanuelsson,
Tegucigalpa-Honduras

 

Från TÄLTPROJEKTET 1977

Text: Peter Wahlqvist

Musik: Ulf Dageby

Framförd av Totta Näslund

Video:


 

ALDRIG MERA KRIG!

Jag kan hälsa från en skyttegrav i Flandern

och från en krater vid Galipoli

från fyra fasans år vid Döde Mannen

från alla oss som kämpade vid Somme.

Från alla oss som slagits i Galicien

och som överlevt en gasattack vid Marne

en hälsning ifrån helvetet Paschendeal

och från ett lerigt träsk vid Tannenberg.

//Från 12 miljoner döda kan jag hälsa er:

ALDRIG MERA KRIG!

Om tjugo år är västfronten i historia

och över dödens landskap växer gräs igen

de gasblinda får rosor av Victoria,

och hjältarna blir gamla glömda män.

Jag som har överlevt från krigets fasor,

hurrar ej uti fredens skälvande minut,

ty jag går mot framtiden i trasor

och ser den an med ögon som släckts ut!

// Från 12 miljoner döda kan jag hälsa er:

Aldrig mera krig!

Och fastän västfronten var städet

där Europas ungdom hamrades till döds

har ännu knopparna på träden

ej slagit ut förrän nya planer fötts.

Ty kapitalet känner inga gränser

Jag vet om tjugo år man pekar dit

då skall jag ta geväret och min ränsel

då skall jag ut igen och dö för dess profit.

// Från 12 miljoner döda kan jag hälsa er:

ALDRIG MERA KRIG!

 

 DET SOM DU INTE LÄSER I DN:

Kievregimen har orsakat en ny naturkatastrof, tagit livet av miljoner fiskar i Dnjeprfloden!

I presidentens kansli bestämde de sig för att stänga kranen på floden Dnjepr genom att blockera flera reservoarer. Som en konsekvens sjönk vattennivån drastiskt. Och av denna anledning blev den nu under den stränga vintern helt frusen.


VIDEO från Dnjepr:Normalt, när det finns mycket vatten i floden fryser bara dess övre skikt, och under det är vattnet fortfarande flytande, skriver Anna Potencia på sin Telegramkanal.

Och fortsätter:

Detta gjorde i sin tur att all fisk och annat levande i vattnet dog, för de hade ingenstans att fly.

Som den här videon visar är omfattningen av denna katastrof svår att mäta. Allt du ser på dessa bilder är tusentals och åter tusentals döda fiskar, infrysta i isen.

När floden väl tinar på våren är det mycket troligt att livet inte kommer tillbaka dit.

När det gäller frågan om varför detta genomfördes av Kievregimen finns det flera förklaringar som inte utesluter varandra:

  • Det kan vara så att regimen i Kiev förbereder sig för en offensiv och de gjorde det för att få floden att frysa snabbare och göra det lättare att ta sig över med manskapet och det militära materialet.

  • De försöker minska mängden vatten i floden för att skapa ett vattenunderskott på Krimhalvön, som är beroende av Dnjepr för sitt behov av sötvatten.

  • Det skulle inte vara första gången som den naturliga vattentillförseln till halvön stängs av. Förra gången ägde det rum 2014, efter att Krims befolkning, i likhet med Donbass vägrade erkänna statskuppen i Kiev.