Translate

onsdag 17 augusti 2022

Ukrainska trupper attackerar kärnkraftverkets kylsystem i Zaporozhye samtidigt som FN blockerar IAEA:s besök i kärnkraftverket!

 

Den brittiska krigsmakten anklagas nu för att leda Zelinskis attacker mot kärnkraftverket med GMLRS-raketer.Ukrainska trupper attackerar kärnkraftverkets kylsystem i Zaporozhye samtidigt som FN blockerar IAEA:s besök i kärnkraftverket!

Ukrainska trupper attackerar kylsystemet i Zaporozhye kärnkraftverk och containrar med kärnavfall, rapporterar den kvinnliga kollegan IrinaMar1004_Z på sin Telegramkanal.

”Reaktorn i kärnkraftverket Zaporizhzhya är skyddad, den kommer att förbli intakt även om ett plan störtar där, men de ukrainska trupperna slår mot kylsystemet”, rapporterade regionens myndigheter.

🇺🇳Samtidigt blockerar FN IAEA:s besök vid kärnkraftverket i Zaporozhie, säger lokala myndigheter

☢️Vladimir Rogov, medlem av huvudrådet för provinsens militär-civila administration, anklagade FN för att hindra Internationella atomenergiorganet från att besöka platsen eftersom en sådan inspektion skulle visa att det är den ukrainska väpnade styrkan som bombar kärnkraftverket, för närvarande under kontroll av ryska styrkor.

”Det är uppenbart, eftersom allt är dokumenterat. Och inte bara det: amerikanska styrda missiler, raketer, det är känt till vem de levereras. Uppenbarligen inte till Ryssland, utan till Zelenskijregimen”, försäkrade Rogov och tillade att IAEA ”fortsätter att uttrycka sin önskan [...] att se vad som har hänt och händer på anläggningen.”

🇷🇺Den permanenta representanten för Ryssland till de internationella organisationerna i Wien, Mikhail Ulyanov, uppgav att han litar på att IAEA kommer till platsen, men tror att besöket kommer att ske inom en ”nära framtid”, eftersom ”Ukraina och dess västerländska sponsorer ställer en rad villkor som i slutändan kan vara omöjliga att uppfylla ”.

Moskva uttryckte sin önskan att IAEA snarast möjligt besöker kärnkraftverket i Zaporozhye, helst före slutet av augusti, på grund av bombningen av Kiev mot dessa anläggningar... som vissa västländer skyller Ryssland för.

VIDEON är från 11 augusti när Ukraina besköt kärnkraftverkets område och civila bostadsområden i staden.

Källa: 👁@elOJOen


Zelinski bombar nu också vattenkraftverket Kakhovka som är nödvändigt för kylningen av kärnkraftverket Zaporozhye!!!

Tre av de sex turbinerna i vattenkraftverket Kakhovka stoppades till följd av beskjutning av Ukrainas väpnade styrkor.

För närvarande arbetar kraftverket i ett nödläge, vilket senare kan leda till risker för störningar av driften av det enhetliga energisystemet, som bland annat är involverat i kylningen av kärnkraftverket i Zaporozhye.

Varje bombning från Ukraina på dessa två ytterst viktiga anläggningar för hela Europa gör att sannolikheten för en ekologisk katastrof i regionen kommer allt närmare.

Medan Vita Huset och Rosenbad tiger.

Källa: @opersvodki

VIDEO: Vattenkrafteverkets driftschef:

Zelinskis uppdragasgivare sätter stora delar av mänskligheten i Europa i stor fara.


Därför bombar Zelinski kärnkraftverket

Ett av ämnena som diskuterades i den ryska tv-studion för några kvällar sedan var den pågående bombningen av kärnkraftverket i Zaporozhye av väpnade formationer av Kiev-juntan.

Som Yuri Afonin (CPRF) sa, får man en känsla av att ledarna för den nazistiska Bandera-regimen i Ukraina har blivit galna. Att attackera en kärnkraftsanläggning med raketer och artillerisystem är trots allt inte en ensam terrorists agerande, utan en avsiktlig politik från staten, som för övrigt fortfarande betraktar detta territorium som sitt eget.

Det kontinuerliga bombardemanget av ZNPP hotar en monstruös katastrof, som kommer att överträffa Tjernobyl med många gånger i sin omfattning. Det kan påverka inte bara Ukraina och Ryssland, utan också stora territorier i många andra länder: Polen, Ungern, Slovakien, Rumänien, Bulgarien, Tyskland. Nu är det klart varför regimen i Kiev behövde kärnvapen: att använda dem för utpressning i sin kriminalpolitik.

Yuri Vyacheslavovich citerade i luften orden i uttalandet från ordföranden för centralkommittén för Ryska Federationens Kommunistiska Parti G.A. Ziuganov i samband med bombningen av ZNPP. Gennady Andreevich, i synnerhet, påminde om hur Hitler på våren 1945, sittande i rikskansliets bunker, utfärdade kriminella order om att förstöra broar och vägar, fabriker och kraftverk, bostadshus och sjukhus i hela Tyskland. Efter att Röda arméns enheter tagit sig in i Berlin beordrade han att Berlins tunnelbana skulle översvämmas tillsammans med de lokala invånarna som gömde sig där från beskjutning och beskjutning. De allra flesta av dem var kvinnor, barn och äldre. Enligt Führerns perversa logik borde Tyskland och det tyska folket efter nazismens sammanbrott inte ha haft någon rätt att existera.

Så gör Zelensky i dag, utan framgång försöker han avleda de allierade styrkorna från andra riktningar, använder en kärnkraftsanläggning som ett kärnvapen.

Men den kan han först och främst attackera sin egen civilbefolkning, samtidigt som den ställer halva Europa inför ett kolossalt hot.

Samtidigt hörs bara absurda anklagelser mot Ryssland från USA. Ryssland tog denna fråga till FN:s säkerhetsråd. Men deras möte var begränsat till att diskutera problemet utan att fatta några betydande beslut.

Kievregimens vansinniga politik, med passivitet och samverkan från dess västerländska sponsorer och internationella organisationer, är ytterligare ett skäl till behovet av en fullständig avnazifiering och demilitarisering av Ukraina. Det verkar som att Kievjuntan bestämde sig för att förstöra sitt land, och ingen kan stoppa det, och många västerländska politiker hjälper till med detta.

 

Dmytro Korchinsky (infällda bilden), en ledande ukrainsk nazist i Kiev med förgreningar till den militära underrättelsetjänsten, föreslår att bomba Europas största kärnkraftverk för att driva bort de ryska och Folkrepubliken Donetsks styrkor!


Europa en kommande radioaktivitetens kontinent?

Polska och ukrainska Telegram-kanaler skriver att en namninsamling cirkulerar i ukrainska chattar mot bombningen av kärnkraftverket i Zaporozhye. Ukrainare ber den ukrainska armén att inte utsätta deras städer för fara för radioaktivitet i händelse av att de ukrainska bombningarna spränger kärnkraftverket. Uppropet, enligt aktivister, tas ständigt bort från Ukrainas presidents webbplats.

Förnuftets krafter börjar vakna i Ukraina medan Vita Huset, Rosenbad eller Downing Street 10 representerar vanvettets krafter, beredda att förvandla Europa till radioaktivitetens kontinent.

 

Det finns också modiga krafter i Polen och Ukraina som inser Kievregimens vanvett att bomba det egna kärnkraftverket.
”USA behöver konflikter för att behålla sin världshegemoni”, säger Vladimir Putin

Den ryske presidenten anklagade USA för att ”organisera provokationer, kupper och inbördeskrig” för att ”bevara modellen som tillåter dem att parasitera på hela världen, som det har varit i århundraden, och en sådan modell kan bara upprätthållas med våld”.

När det gäller besöket i Taiwan av presidenten för det amerikanska representanthuset, Nancy Pelosi, försäkrade Putin att ”det inte bara är en resa av en oansvarig politiker, utan också en avsiktlig och överlagd strategi från USA. USA för att destabilisera och orsaka kaos i regionen och i världen, en uppenbar uppvisning av respektlöshet för andra länders suveränitet och för deras internationella förpliktelser”.

När det gäller den väpnade konflikten i Ukraina förklarade presidenten att hans regering hade startat den militära operationen för att värna ”säkerheten i Ryssland” och ”skydda invånarna i Donbass från folkmord”, samtidigt som han anklagade väst för att behandla ”det ukrainska folket som kanonmat”. . . ”och att ”blunda för spridningen av nynazistisk ideologi” i det slaviska landet.

Putin lovade också att hans administration kommer att fokusera på att främja ”en modern multipolär värld” och att den kommer att skydda sina allierade: ”vi kommer att ta steg mot en mer demokratisk värld där alla folks rättigheter och kulturell mångfald garanteras.”

Källa: 👁@elOJOen

Amnestys rapport om ukrainska krigsbrott bekräftas

Dagis som logement!

Ukrainska soldater🇺🇦 använder en förskola som bas någonstans i Ukraina, skriver den kubanske militäranalytikern Wofnon på sin Telegramkanal.

Varför kritiserades Amnestys rapport så hårt av liberala medier och språkrör?

Varje dag bekräftas riktigheten i rapporten om att den ukrainska armén använder just daghem, sjukhus och vanliga bostadsområden som bas i sin krigföring mot Folkrepublikernas och de ryska styrkorna. Problemet är att svenska folket förvägras rätten att informera sig från medier som är förbjudna av den Politiska Censurens Järnridå i Bryssel.


 VIDEO: Ukrainska militärers logement ett dagis!

Tusentals förbjudna antipersonella ”fjärilminor” från Zelinskiregimen över Donetsk. Och vad säger Linde?

Inför det enorma antalet antipersonella minor som ukrainska trupper bombar staden Donetsk med, har lokala ungdomar börjat avaktivera dem på egen hand, trots att de blivit ombedda att inte göra det eftersom det är mycket farligt.

Tyvärr räcker inte militära minröjarna till för att avaktivera ett så stort antal minor, varför även lokala invånare deltar.

Vad säger du, Ann Linde om att det? Minor som är förbjudna sedan 1997 av Ottawa-konventionen.

Eller är det också ryska styrkor som bombar sina egna, som vid kärnkraftverket?

 VIDEO: "Fjärilsminor", svåra att urskiljas i gröna parker. 

Hyckleriet i Spanien om sanktioner mot Ryssland fortsätter

Madrid finns på listan över regeringar som mest stödjer antiryska ekonomiska åtgärder, men fortsätter att köpa ryska kolväten.

De spanska myndigheterna kritiserar Ryssland för dess militära operation i Ukraina och skickar till och med vapen till ukrainska nationalister, men är lika eller ännu mer beroende av rysk försörjning.

Madrid räknar inte ens med att minska på ryska gasinköp, så Pedro Sanchez' löfte om att hjälpa Ukraina är en enkel bluff.

Och nu kritiserar det bortskämda ”barnet” Zelinski öppet Pedro Sanchez och säger att till och med lillebror Portugal är mer solidarisk med Kiev.

Förvärvet av rysk gas ökade med 27 % i juli, jämfört med samma månad 2021, enligt den statistiska rapporten från gassystemoperatören Enagás.

Ryssland är en av de viktigaste gasimportörerna för Spanien. Detta samarbete fortsätter och det verkar som att det snart kan öka med tanke på Sanchez' politiska problem med Algeriet.

Sanktionsivraren som ökade den sanktionerade ryska gasen med 27 procent!Marginella sanktioner mot Ryssland

Kinesiska utrikesdepartementet: 85 % av världens befolkning bor i länder som inte har infört sanktioner mot Ryssland.

Ikea, HM med flera av ”intelligentsian” i Sverige . . .

 


 


De cyniska krokodiltårarna från SR-chefen

”Benkös krokodiltårar sprutar. Nu är Sveriges Radios websida avstängd i Ryssland. Inte bra. Men inga tårar fälldes då EU-byråkraterna stängde av vår tillgång till RT och Radio Sputnik redan i februari, skriver Bert Hoflund i en kommentar på Facebooksidan ”Ryssland i massmedia”.

”Att Ryssland gör sitt bästa för att stänga ute andra medier än de som står regimen nära är tyvärr inget nytt, vi har själva drabbats tidigare och många andra medier har varit med om samma sak”, säger Sveriges radios vd Cilla Benkö i ett pressmeddelande.

”Det är givetvis djupt problematiskt hur Ryssland censurerar rapportering om kriget i Ukraina, fängslar journalister samtidigt som man stänger ute västerländska medier”, uppger SR-chefen.

Ingen aning om Putin har en egen censur. Men för oss som har tillgång till RT:s spanskspråkiga edition rapporter mina kollegor fullt ut om både segrar som nederlag för de ryska styrkorna i Ukraina. Om svenska medier hade haft samma journalistiska kapacitet så hade det varit en fröjd att ta del av den. Men i dag råder det en total ”en-sida-av-konflikten” och den är Pentagons.

SR-chefen Cilla Benkö och hennes underordnade hade inte ens journalistisk kompetens att ta fram för- och efternamn och den personliga bakgrunden kring personen Mathias Gustavsson, den svenske legosoldaten som stack från den svenska rättvisan efter att han sedan 1996 pangat på tre av sina kvinnliga flickvänner under årens lopp, han var en lojal aktivist i ”den nationella rörelsen” och slog många slag för den Nordiska Motståndsrörelsen. Det blev Samnytts reporter Mattias Albinsson som tog fram personbakgrunden som UD och Säpo har förtigit. Varför?

Men Benkö ger sig på Ryssland för att myndigheterna tydligen har stängt av ljudet på SR:s hemsida i Ryssland. Men webben är aktiv.
https://www.gp.se/.../sveriges-radio-blockerad-i-ryssland...

Estland vill att Östersjön ska bli ”ett innanhav för NATO”!

Är det också Ann Linde(s) och regeringens ståndpunkt? Tala ut INNAN valet!

De fascistiska NATO-krafterna i Estland går i bräschen för Pentagons långsiktiga strategi.

Efter Finlands och Sveriges fullständiga anslutning till Nato kommer integrationen av det finska och estniska missilförsvaret att göra det möjligt att stänga Finska viken för ryska krigsfartyg, sade den nye estniska försvarsministern Hanno Pevkur. Östersjön kommer att vara ”NATO:s innanhav” när Finland och Sverige har anslutit sig till det, och ”läget kommer att förändras jämfört med idag”, tillade han.

Å sin sida uppgav taleskvinnan för det ryska utrikesdepartementet, Maria Zajarova, att Moskvas reaktion på denna händelse ”kommer att bero på arten och omfattningen av de hot mot den ryska säkerheten som uppstår i detta avseende.”


RT på spanska | RT Latinamerika |RT videor

 


Gas och värmebölja

Naturgas blir dyrare i Europa mitt i en värmebölja och torka, rapporterar USA-byrån Bloomberg.

Vattennivån sjunker eller försvinner från floderna i Europa till följd av de höga temperaturerna, vilket gör det svårt att transportera diesel, kol och andra produkter till den gamla kontinenten, uppger amerikanska medier. Detta faktum kan hämma de europeiska regeringarnas ansträngningar att minska gasförbrukningen för att reservera den för vintern.

Nedskärningar i den ryska gasförsörjningen har drivit inflationen till rekordhöga nivåer på decennier, vilket har drabbat Europas industri och ekonomi.

Källa: 👁@elOJOen

 

Diplomatiska ukrainska fyllon smet från olycksplats!

I den österrikiska huvudstaden rammade berusade diplomater från Ukraina en bil med tyska turister och fick polisen efter sig efter att de smet från platsen!

”Om den ukrainska ambassaden i Wien inte berövar de misstänkta sin diplomatiska immunitet kommer detta att vara rent nonsens”, skriver tidningen Kronen Zeitung.

@IrinaMar1004_Z
Gustavssons vapenbröder avrättade de egna!

Den nazistiska Azovbataljonen avrättade ukrainska soldater vid Azovstalanläggningen i Mariupol för att de ville kapitulera.

En ukrainsk marinsoldat som frivilligt överlämnade sig i Mariupol berättar sin historia och att han vägrat återvända till Kiev!

”Jag ser ingen framtid för det landet, efter vad jag har sett, av hur staten och tjänstemännen behandlade människor.”

Alexander Zhilin berättar vad han såg: hur Azov avrättade medlemmar av Ukrainas Nationalgarde för deras avsikt att lägga ner sina vapen, eller en civil person utan uppenbar anledning. Den ukrainske fången vägrar att ingå i en fångutväxling ut och återvända till Ukraina.

Det ska drillas i tid. Azovbataljonens kommande "formerade partikader" här på ett sommarläger för barn som den nazistiska Azovbataljonen arrangerar varje år. Mycket möjligt att den svenske legosoldaten Mathias Gustavsson, som anslöt sig till bataljonen 2014 efter statskuppen i Kiev det året, besökte lägret. I Sverige tillhörde han samma kretsar och frågan är om också det drillas i MNR:s sammankomster?”Ukrainska terrorister bombar Donetsks centrum”

”Det är möjligt att de ukrainska nazisterna riktade in sig på det Republikanska Traumacentret, ett stort sjukhus där de allvarligt skadade civila vårdas och där de rekonstruerar de krossade fötterna på dem som trampar på ”fjärilsminorna”, som Dagens Nyheter och Zelinskiregimen påstår att Folkrepubliken Donetsk och de ryska styrkorna bombar sina egna med, uppger IrinaMar1004_Z i sin Telegramkanal.

Som de gör med kärnkraftverket de kontrollerar. Eller ammoniaktankarna som läckte ut efter att Zelinski avlossade de amerikanska långskjutande Himarsmissilerna mot Donetsks bryggeri i fredags.

När kommer DN beskriva terrorn, som inte började den 24 februari i år utan i mars 2014 då Donetsk och Luhansk vägrade erkänna den fascistiska statskuppen den 22 februari 2014 i Kiev? Hittills har Kiev haft ihjäl 14,000 civila i de nästan dagliga bombningarna av de två regionernaunder åtta års tid.
Nya registreringsskyltar för fordon 'RU' i Kherson

I länet Cherson har utfärdandet av ryska registreringsskyltar🇷🇺 och ryska körkort börjat. Integrationsprocessen är igång. Och med den en tilltagande desperation i Kiev.Ännu en USA-kändis som inte sväljer Zelinskis krigspropaganda

Jeff Monson.
”De [ukrainska trupperna] attackerar sjukhus, förstör flygplatser, barnhem, skolor,
privata hem”.

Den amerikanske kampsportskämpen Jeff Monson kommer att göra en film om de grymheter som begåtts av den ukrainska försvarsmakten i Donbass och kommer att kalla den ”8 år tidigare”, skriver den kvinnliga krönikören `A Toda Potencia´ på sin Telegramkanal.

Jeff Monson påpekade att han på detta sätt vill visa västvärlden att konflikten i Ukraina inte pågår i månader utan i flera år och att det var regimen i Kiev som startade den.

”Ryssland kom för att rädda invånarna i Donbass, som i åtta år, varje dag, utsattes för beskjutning och avrättningar av Ukrainas väpnade styrkor. Jag har besökt området tio gånger och sett med egna ögon deras skyddsrum, hur bomber faller. De [ukrainska trupperna] attackerar sjukhus, förstör flygplatser, barnhem, skolor, privata hem”, förklarade han.

För några dagar sedan besökte den berömda amerikanske skådespelaren och regissören Steven Seagal Donbass, där han spelade in material till sin nya dokumentär, summerar ATodaPotencia.KONTAKT:

Telegram (svenska): https://t.me/dickema51

Telegram (español): https://t.me/dickem

E-post: dickema@gmail.com

Blog: https://dickema24.blogspot.com/?m=0

Facebook: https://www.facebook.com/dick.emanuelsson.3

YouTube: https://youtube.com/c/DickEmanuelsson

Vimeo: https://vimeo.com/dickmirian

Twitter: @EmanuelssonDick