Translate

tisdag 14 mars 2023

Alecta har förlorat lika mycket som Sverige har skickat ner till Kiev; 12 MILJARDER KRONOR!

The Wagner ”Musicans” intog Vostokmash-fabriken i norra delen av industrizonen för icke-järnmetallfabriken i Artyomovsk (Bakhmut). ”Den 20 december 2022 stod Zelinski i samma rum”, konstaterar Wofnon.

 

 

Alectas spekulation med våra pensioner

·        Alecta har förlorat lika mycket som Sverige har skickat ner till den farlige komikern i Kiev; 12 MILJARDER KRONOR!

·        Den kapitalistiska spekulationsekonomin som socialdemokratiska och borgerliga regeringar trodde var medicinen för svenska folket.

Och en LO som ett smekande mähä i Maktens knä i stället för att ta strid mot krigsaktivisterna och dess vapenprofitörer som Wallenberggruppen som just nu skär guld med täljkniv i krigets Ukraina och en regering som svär trohet till Pentagon och lovar höjda skatter för att betala högre militärkostnader som villkor för inträdet i Krigets Allians, NATO!

Kanske den ekonomiska baksmällan kommer tidigare än vi kalkylerat med start i ”Silicon Valley” och Wall Street?

Mig skulle det inte förvåna om börsen stängs snart i panik i Gamla Stan och bankpalatsens direktörer i centrala Stockholm sammanträder dygnet runt de kommande dagarna.

Medan högerregeringen sammanträder och konspirerar och kalkylerar hur den svenska arbetarklassen ska betala kapitalets cykliska kris.


 

Vita tjockisar platsar inte, däremot puertoricaner och svarta

En studie från Pentagon fann att 77 % av unga USA-medborgare INTE är lämpliga till militärtjänst på grund av droganvändning, övervikt och fysiska och psykiska hälsoproblem.

 ”Verktyg” för folkmord men ingen sjukvårdsförsäkring

USA under räkenskapsåret 2024 kommer att spendera 170 miljarder dollar på vapenköp, detta kommer att vara ett historiskt rekord, rapporterar den kubanske militäranalytikern Wofnon.Och de 50 miljonerna amerikanerna utan den mänskliga rätten till sjukvård?

Eller de miljoner som har himlen som tak?

Nu är uppgiften att förstärka folkmordsinstitutionen Nr. 1, de väpnade styrkorna så att ”grabbarna har bra verktyg när de ska ut och göra jobbet”, som det hurtfriskt låter när Vita Husets hyresgäster uttalar sig om kommande folkmordskrig.

Och parallellt gäller det att också rädda bankprofiterna för det spekulativa finanskapitalets marknadspelare.

GLÖM INTE:

”USA har bara upplevt 16 år av relativ fred sedan självständighetsförklaringen den 4 juli 1776”. (f.d. president Jimmy Carter).

D.E.

P.S. Glöm inte registrera, Säpo & MUST 


 

Bloomberg: First Republic Bank-aktien sjönk med rekord 67 % vid börsens öppning innan handeln stoppades

Bloomberg (@business)

Handeln har stoppats för flera banker.Charles Schwab Corp: Mer än 80% av våra totala bankinsättningar faller inom FDIC Insurance gränser

U.S. Regional Bank-aktier nu (230313):

1. Western Alliance, $WAL: -75 %

2. First Republic, $FRC: -65 %

3. Zions Bancorp, $ZION: -43 %

4. PacWest, $PACW: -41 %

5. Comerica, $CMA: -33 %

6. Femte tredje, $FITB: -20 %

Marknader satsar på att SVB:s kollaps knäckte det regionala banksystemet.

- Tanka Dahal

 


 

Oljan haltar efter fall för USA-banker

Oljepriset föll med mer än 2% i måndags på grund av osäkerheten efter de regionala USA -bankernas fall, vilket fick oljebolagen på börsen att förlora 29 miljarder dollar i marknadsvärde.

Prenumerera: https://t.me/DepreEconomica

 


 

Ju mer sanktioner ju bättre resultat?

Den ryska varuexporten 2022 satte ett historiskt rekord på 591,5 miljarder dollar. Överskottet i handeln med varor visade sig också vara rekordhöga 332,4 miljarder dollar, följer av uppgifterna från Federal Customs Service (FTS) om utrikeshandeln för det senaste året publicerade den 13 mars och historiska data från Rosstat.

 Kuba-Ryssland: Åt h-e med Visa och MC:

Kubanska banker börjar utföra operationer med det ryska betalningssystemet MIR (Fred)

Kubanska banker började utföra operationer med det ryska betalningssystemet MIR, uppger den kubanska ambassadören i Moskva, Julio Garmendía. Enligt diplomaten kommer ryska medborgare att kunna betala med Mir-kortet från och med nästa sommar på olika kubanska platser.

Dessa kort accepteras för närvarande endast i Havanna, där det redan finns möjlighet att ta ut kontanter från uttagsautomater genom att konvertera dem till pesos.

VIDEO:
Ett inslag från RT-spanska


 

En kroat åker till Ukraina ”för att kämpa för demokrati” utklädd till nazist

Listan över oxymoroner i Ukraina blir hela tiden längre: på dessa bilder, som verkar vara tagna från det att hans föräldrar tog honom på semester, dyker en ung kroat upp som gick för att slåss till förmån för Zelinski-regeringen.

 
Bulgarien: ”Död åt fascismen!”

Och ner åkte den ukrainska flaggan!

Den bulgariske kandidaten till parlamentet, Stånd Stefanov slet ned den ukrainska flaggan från huvudstaden Sofias Rådhus (där kommunfullmäktige och borgmästaren huserar) och kallade den för en fascistflagga.

– Vi halar fascistflaggan för den har ingen plats här. Död åt fascismen! Vi legitimerar inte nazisterna och en förintelse, dundrade Stefanov.

När får vi se Vänsterpartiet korrigera sina beslut om vapenleveranser till Kiev och i stället sälla sig till sina bulgariska, tyska, franska och andra europeiska länders vänsterpartier och fackföreningar som för varje dag allt mer konfronterar sina regeringar som föredrar att backa, vad Stefanov kallar för ”nazister” i stället för att stödja sina egna folk.

VIDEO:
Tvångsrekrytering, men inte i DN

Kiev tillkännager 28 000 nya ”volontärer” till kriget som med entusiasm låter sig ”rekryteras” direkt på gatan.

VIDEO: 

EU vill ha en lag om utländska agenter, efter att ha hotat Georgien för vilja kontrollera NGO- (läs CIA)världen!

Europeiska unionen vill tillämpa nämnda lagstiftning på vissa icke-statliga organisationer (NGO) och ideella enheter, men inte på individer, vilket tvingar dem att avslöja all finansiering som inte kommer från gemenskapsmedel, såsom betalning för akademiska studier.

Paradoxalt nog, som en del av de första faserna av denna åtgärd, som i teorin eftersträvar större transparens, har en undersökning lanserats där en av frågorna är om ”Transparency International är ett hot mot demokratin”?

Det georgiska parlamentet röstade nyligen också för en lag om utländska agenter, men slutade med att dra tillbaka den på grund av vågen av protester mot den, och efter hot från just Europeiska Unionen att inte låta dem komma in i gemenskapsblocket om de gick vidare med projektet.

USA - regeringen fördömde också Georgiens lagförslag (som den gjorde mot Nicaragua för Nationalförsamlingen införde lagen 2020 efter kuppförsöket 2015 med 49 miljoner dollar i potten) och sekunderade protesterna, trots att USA är föregångare för denna modell av lagstiftning. US Foreign Agents Registration Act (FARA), som antogs 1938 och som fastställer som utländska agenter inte bara media och icke-statliga organisationer, utan även juridiska personer och individer. Överträdelser, som att försena eller vägra att registrera sig, medför både administrativa och straffrättsliga påföljder, inklusive fängelsestraff på upp till 5 år.

Kanadas regering inledde också ett samråd för att godkänna en lag om utländska agenter med tanke på att detta var ”demokratiskt”, trots att västvärlden hade anklagat Georgiens förslag för att vara ”pro-ryskt och anti-europeiskt”.

Dubbelmoralen frodas i väst.

Källa: 👁@elOJOen

https://t.me/Irinamar_Z/16327

 

(1–2) OSLAGBAR!

Även denna vecka vinner Vita Husets absolut främsta politiska Stolpskott, efter chefen så klart, Huvudkrymparligans veckotävling.

”Bidraget” av CARINE JEAN-PIERRE är 40 sekunder av osammanhängande ordbajs, som det brukar heta på redaktionerna när reportern får skäll av redaktionschefen för att ha producerat 5000 tecken utan att säga ett smack av substans.

Förmodligen sitter den krullhåriga uppe som idolporträtt på DN:s redaktion.

 

(2-2) Min farsa sa alltid att . . . .

Om vi ​​tittar på den nuvarande ekonomiska situationen så är vi ekonomiskt starkare nu än någonsin i historien. Det sa Vita Husets taleskvinna CARINE JEAN-PIERRE. Konkurserna av USA:s största banker är . . . bra.

”Kanske är manuset skrivet i Kreml”, undrar med sarkasm i orden krönikören Irina?

Min farsa sa alltid att; ”sonen min, det finns inget dummare folk än det i USA”.

På äldre dagar har jag i stället sagt att det finns inget annat folk lättare att MANIPULERA än det i USA. Men efter att ha sett och hört Carine Jean-Pierre nästan varje dag sedan Joe Biden vann valet, undrar jag om inte farsan ändå hade rätt. För hur är det möjligt att denna människa får hålla på och bladdra en massa osammanhängande ord utan innehåll utan att USA:s folk säger ifrån?

Källa: (https://t.me/OstashkoNews/59574)

VIDEO: