Translate

fredag 14 oktober 2022

”Det framlagda smörgåsbordet om Nordstreams börjar lukta ruttet”. Nordstream: Ryssland kommer inte erkänna ”pseudoresultaten” av Anderssons och Säpos utredning

 

Vad är det den avgående kvinnliga statsministern (s) och Säpo vill dölja i utredningen om terroristattentatet mot Nordstream? Vill Andersson göra sorti med detta "arv" i bagaget?Nordstream: Ryssland kommer inte erkänna ”pseudoresultaten” av Anderssons och Säpos utredning

Den ryska regeringen förklarar varför man inte kommer att acceptera slutsatserna om Nord Stream om dess experter inte får delta. Ryssland klagade till Tyskland, Danmark och Sverige över att de exkluderats från utredningen om terroristattentatet av Nord Streams gasledningar:

”I händelse av att ryska experter nekas tillgång till pågående utredningar, kommer Moskva att anta att länderna i fråga har något att dölja eller att de täcker upp arkitekterna till dessa terrordåd […] Naturligtvis kommer Ryssland inte att erkänna ”pseudoresultaten” av en utredning av denna typ om ryska experter inte får delta”, förklarade det eurasiska utrikesministeriet land.

Sveriges statsminister Magdalena Andersson sa att hon inte kommer att dela resultatet av utredningen med Gazprom eller ryska myndigheter.

Frågan tål att upprepas:

Vad är det som Andersson och Säpo INTE vill ska komma till det svenska och världens folks vetskap i frågan om Nordstream?

Vad är det som är så hemligt på Östersjöns havsbotten att det inte går att tala offentligt om?

Borde inte skandalen med den svenska ubåtsaffären på 1980-talet avskräcka den socialdemokratiska regeringen om att inte hålla NATO och USA bakom ryggen, som de gjorde då?


 


”Det framlagda smörgåsbordet om Nordstreams börjar lukta ruttet”

”Sverige, Danmark och Tyskland har vägrat att genomföra en gemensam utredning av sabotage av Nord Stream och Nord Stream 2.

Var och en kommer att utföra sitt eget.

Det var helt uppenbart från början.

Det här var en intern NATO-operation, med flera spelare mot en toppmedlem i NATO. Tyskarna behöver inte vara licentiater med doktorsexamen i Hegel för att se det. Sverige och Danmark var med all säkerhet involverade som mindre `facilitatorer´ (som underlättade operationen)..

Och det förklarar också varför Sverige faktiskt har förbjudit Ryssland att vara en del av sin ”utredning”.

Det framlagda smörgåsbordet börjar lukta ruttet”, tycker den brasilianske journalisten och geopolitiske experten, Pepe Escobar.

 
Från ”Polsk riksdag” till Polsk Huvudkrymparliga

Polen skyller inte, men ändå på . . . Ryssland för terrorattacken mot den ryska Druzhbapipelinen på POLSKT territorium!

Får du ihop det?

Visst, med dagens politiker i väst- och central-öst-europa kan man få huvudbry för mindre.

Som med den polske premiärministern Mateusz Jakub Morawiecki, 54 som inte lider av samma hastighetsproblem med att uttrycka sig som vännen Joe Biden.

Men när han ska tala om problemen med Druzhba-rörledningen, som sprang läck utanför Polens största och välbevakade raffinader nästan exakt i mitten i Polen (se nedanstående karta) för några dagar sedan blir han lite av Bidens kaliber:

– Många indikationer pekar på Kreml, men vi vill vara mycket ansvarsfulla och först då bekräfta alla hypoteser.
Samma dag med läckan var Morawiecki bombis på att det ”inte var avsiktligt utan en olyckshändelse”. Och sedan det uttalandet har vi inte fått veta något mer därifrån än vad Säpo och Magdalena Andersson har dryftat om det statsterroristiska attentatet mot Nordstream

Vi har ju hört om ”Polsk Riksdag” och det verkar roligare. Det är Nordstream-syndromet som smittar av sig, om vi nu håller oss till utredningar vad gäller Druzhba-rörledningen. Sverige, Polen och USA blir alltmer utsatta för misstankar om ansvar av sprängattentatet när Andersson och Säpo hemlighetsstämplar utredningen. Polacken Morawiecki å andra sidan säger att ”å ena sidan är det liksom. . . å andra sidan måste vi säga att . . .”.

Goddag Yxskaft!

Professionella utredare måste göra på sig av skratt när de hör dessa pinsamma loser-politiker som Andersson & Linde och nu också Morawiecki uttala sig.

De europeiska folken blir allt mer förlöjligade av de politiskt bipolära gäng de har valt att styra nationen. Och det kan bara gå en väg, dessvärre.

Och ryssen då, är han helt oskyldig?

Så här säger Biden, Morawiecki, Winiarski, vad heter han den där överstelöjtnanten på Försvarsmakten. . . Pasivisäki (!) och insinuerar att ”Ryssland bombar sin egen Donbass, det skjuter på sitt eget kärnkraftverk i Zaporozhie, även om det kontrollerar det och även kontrollerar regionerna runt om det. Det sprängde själva den ryskbyggda Nord Stream-gasledningen trots att det kryllar av Natofartyg med hundratals sensorer i vattnet och spionflyg i luften som alla har sin aktivitet riktade 24 timmar om dygnet mot den stat som har en liten vik som den delar med finnarna.

Och nu insinueras det till och med om att Ryssland bombar själva Druzhbas gasledning, på krigiska Polens eget territorium.

1. "Vi vet inte med säkerhet om det handlar om en tillfällighet eller en sabotageaktion.
2. Många indikationer pekar på Kreml. Men vi vill vara mycket ansvarsfulla och först då bekräfta alla hypoteser" [¡SIC!].

Europas självmord i ett Goldman Sachs-diagram släppt av The Economist

Medan Europa går in i en recession, går det bara uppåt för Ryssland, enligt Goldman Sachs.

Det är detta som illustrrerar Bryssels "Skjuta-sig-i-foten-politiken". Ytterligare sanktioner och tendensen i diagrammet kommer att förstärkas.

Läs följande artikel och uttalanden av den förra förbundskanslern i Tyskland, Angela Merkel om hur hon höjde den tyska ekonomin tack vare rysk billig olja som garanterades med långa kontrakt.

Angela Merkel: ”Även under det kalla kriget var Ryssland en pålitlig leverantör av energi”

Tysklands tidigare förbundskansler Angela Merkel försvarade sitt beslut som Tysklands förbundskansler om att köpa stora mängder rysk naturgas, vilket underströk Moskvas tillförlitlighet som leverantör.

Den tidigare presidenten angav att medan hennes land minskade andelen kärnenergi och kol i elproduktionen, var naturgas avgörande under den övergångsperioden, så hon ångrar inte sina beslut.


– Ur den tidens perspektiv var det mycket rationellt och förståeligt att skaffa gas genom en pipeline, även från Ryssland, som var billigare än flytande naturgas från andra delar av världen, förklarade Merkel, citerad av AP.

Den tidigare regeringschefen uttalade att ”även under det kalla kriget var Ryssland en pålitlig leverantör av energi”.

Idag har EU-kommissionen skjutit sig själv i foten och gaspriserna har exploderat efter att USA nu, enligt sin strategiska plan är européernas leverantör med tiofalt högre priser och en i jämförelse smutsig gas.

Källa: RT på spanska

Ukraina Natomedlem eller inte, Jens?

Kiev säger att det redan är en de facto medlem av NATO och Alliansen svarar de facto att det är Ukraina inte.

Ukrainas försvarsminister Alexei Reznikov sägher: ”Vi har kommit en bra bit på väg och har de facto gått med i Atlantalliansen”.

Men Natos generalsekreterare ser mycket annorlunda på situationen.

– När det kommer till Ukraina är Nato inte en part i konflikten. Men vi stödjer Ukraina i dess självförsvar, betonade Jens Stoltenberg och förnekar att han kallat Kiev för medlem, utan bara en ”nära partner”.

Det är inte den första hinken med kallt vatten för Ukraina som kommer från samma Atlantiska Allians. När president Vladimir Zelensky undertecknade ansökan om snabb anslutning varnade Stoltenberg honom redan då för att det skulle ara avhängigt om det rådde enhällighet bland de 30 medlemsländerna. Och för närvarande är två tredjedelar av NATO-medlemmarna motståndare att släppa in Ukraina, bland dem, just USA.

"Krig till den siste ukrainaren", som han sa losern Boris Johnson om Natos krig mot Ryssland.Men Zelinskis försvarsminister Reznikov har nog i princip rätt. I praktiken finns tusentals NATO-instruktörer på ukrainsk mark där de nu, ”enligt uppgift”, som DN:s Winiarski och SVT brukar säga när de inte kan lägga svart på vitt, leder stora förband från Ukrainas väpnade styrkor vid fronten och även förser den ukrainska generalstaben med direkta och exakta koordinater från sina satelliter om ryska trupper och ammunitionsdepåer.

Inget icke-Natoland, men även andra NATO-medlemmar har fått den kolossala mängd vapen av de mest avancerade sort som Kiev. Så visst, mer än en Natomedlem. Men sedan ska du också betala kalaset, Zelinski, det vill säga om du fortfarande är president och står med två fötter på marken i detta jordeliv.

Dick EmanuelssonUSA-studenter rasar mot kongressledamot för Zelinskistöd och kärnvapenkrig!

”Du är feg”! sa studenten till kongressledamoten Alexandria Ocasio-Cortez, med puertorrikanskt ursprung. Hon blev avbruten under sitt tal i den välkända stadsdelen Bronx, New York med stor latinamerikansk befolkning. Ocasio anklagades för att stödja de ”ukrainska nazisterna”.

Händelsen inträffade i onsdags där en ung man reste sig och avbröt Ocasio-Cortez och förebrådde henne för att hon stöder vapenleveranserna till Ukraina via hennes röst i USA-kongressen.

Den unge mannen anklagade också politikern för att vara objektivt sett stödja ett tredje världskrig mot Ryssland och Kina.

– Varför leker du med amerikanska medborgares liv? Du har våra liv som insats, underströk den unge mannen som fick stöd av en annan ung kille som sa:

VIDEO (engelska med spansk undertext):

Demokratisk kongressledamot anklagad för stimulera fram ett kärnvapenkrig!USA:s ”etablissemang orsaken till ett kärnvapenkrig”

– Våra grannar kommer att upphöra att existera om det blir ett kärnvapenkrig. Du har röstat för att mobilisera och skicka pengar till de ukrainska nazisterna. Du är feg. Är du socialist eller progressiv? Var står du när det gäller att mobilisera MOT kriget? Han, sa killen och pekade på den förste talaren, säger sanningen. För du har inte gjort någonting, sa killen och fortsatte att dundra mot den nu bleka kongressledamoten som inte hade väntat sig denna reaktion.

Tulsi Gabbard har visat klorna medan du bara har uttryckt feghet. Jag trodde på dig men du förvandlades till det som du tidigare påstod dig bekämpa. Du är nu en del av etablissemanget och är orsaken till att alla kommer att gå under i ett kärnvapenkrig, så till vida att du reser dig nu och anklagar det Demokratiska partiet (för att gå krigets väg).

Tulsi Gabbard, som de bägge männen nämnde var demokratisk kongressledamot tills för en vecka sedan då hon lämnade sitt parti och anklagade det för exakt det som de två männen på mötet i Bronx anklagade kongressledamoten Alexandria Ocasio-Cortez för, nämligen att regeringen Joe Biden och demokraterna skapar grogrunden för en konfrontation i världen som kommer sluta i ett kärnvapenkrig mot Ryssland och Kina.

Demokraterna är onekligen i gungning.

Källa: RT på spanska

 

Från FOX: Tucker Carlson ber Zelinski dra åt h-e!

Vad är det för en jeppe i t-skjorta som kräver! Dra dit pepparn växer, rekommenderar den kände teveprofilen Tucker Carlson Mannen i Kiev i sitt program på FOX.

Inte lätt för Zelinski när jänkarna, och inga vilka lättviktare som helst, börjar veva mot Kiev.

Naturligtvis börjar gemene man, inte bara i Europa att misströsta och knyta näven i byxfickan utan även i USA, där den ekonomiska krisen oundvikligt går mot en recession trots att dollarn aldrig stått högre i kurs på 40 år. Men vem köper USA-produkter med dollarpris?

Zelinski har vant sig vid att via sin proffsiga TV-studio i presidentpalatset lägga pannan i veck och häva ur sig att XX stat har inte betalat de miljarder den lovade, eller de kanoner och andra vapen som inte har anlänt, enligt det utlovade datumet.

Och så kommer Tucker Carlson och avlossar det tunga artilleriet mot den lille bortskämde mannen i den gröna T-skjortan.

 VIDEO: Tucker Carlson

"Vår stolta venezuelanska ursprungsbefolkning som idag marscherar på gatorna i Caracas, 530 år efter Christopher Columbus ankomst", skriver Jessica Sosa från Venezuela.


Femtiosex (56) miljoner människor från ursprungsbefolkningarna slaktades av ”Civilisationens pionjärer” i Amerika!

En undersökning av University College of London drog nyligen slutsatsen att den så kallade koloniseringsprocessen av Amerika orsakade omkring 56 miljoner ursprungsbefolkningars död, skriver venezuelanskan Jessica Sosa och påpekar att ”det gör den till den näst dödligaste händelsen i mänsklighetens historia, efter andra världskriget”.

”Det var inte bara den brutalitet med vilken koloniserings- och slaveriprocesser påtvingades, utan också smittkoppor, mässling och böldpest som anlände med fartyg till denna sida av världen”.

Det är därför man i Venezuela inte längre firar det som tidigare kallades ”Race Day”, Rasens Dag som här i Honduras alltid uppmärksammas i skolorna. Eller ”mötet mellan två världar”, utan Dagen för Ursprungsbefolkningarnas motstånd, för att hylla kampen för våra urfolk som osynliggjordes av historien. De gjorde motstånd, kämpade och fortsätter att kämpa, understryker Sosa.

”Jag överlämnar er några bilder av vår stolta venezuelanska ursprungsbefolkning som idag marscherar på gatorna i Caracas, 530 år efter Christopher Columbus ankomst, med det levande arvet från Guaicaipuro, Urquía Marú, Tiuna, Guaicamacuto, Urimare och miljontals anonyma ursprungsbefolkningar hjältar. Kan du berätta för mig namnen på dina inhemska ledare”?

#JessicaSosa

Fortfarande vägrar den spanska kolonialmaktens arvtagare i Madrid att be de 56 miljonerna  av ursprungsbefolkningar som blev offer om förlåtelse, inklusive socialdemokraten Pedro Sanchez och det vidrigaste av alla, det spanska kungahuset för vilken detta gigantiska folkmord ägde rum för att erövra guld och andra rikedomar.“Du är en mördare, Juan Guaidó!

Ropade en kvinna, som tillsammans med människorna i länet Sucre bokstavligen ville lyncha Donald Trumps och Ann Lindes egen ”teddybjörn, JUAN GUAIDÓ.

Juan Guaidó efter att en kvinna gått i närkamp med denne variant av "Vidkun Quisling". Han lever farligt, och borde nog begära politisk asyl av sin uppdragsgivare i Vita Huset som obegripligt nog håller honom under armarna, i likhet med den också avgående `losern` ANN LINDE!


Men vem bryr sig i dag om denne politiske fjant och ”duttige idiot” för USA, landet i norr vars enda intresse var och är att komma över Venezuelas 200 års olje- och gasreserver och som förfogar över de åtta största sötvattenreserverna i världen.

För DET utnyttjades Trumps marionett, en Trump som till slut lade det militära alternativet i byrålådan när han insåg att fyra miljoner (4,000,000) civila från Venezuelas Folkmilis skulle innebära ett ”Nytt Vietnam”, som han varnade Trump för, Juan Manuel Santos, dåvarande president i Colombia, USA:s främste militärstrategiska allierade i Sydamerika.

Med valet av den förre gerillasoldaten GUSTAVO PETRO på presidentposten i Colombia samt ett nytt politiskt styrkeförhållande i Central- och Sydamerika har dessa militaristiska Monroeplaner tvingats att placeras ännu längre ned i byrålådan.

Men, som han sa vår gamle Che Guevara med all rätt;

”På imperialismen kan vi inte lita det mest minimala”!

Che:


https://youtu.be/iuG8RmHrCaU

UPA/Bandera: Dagen för den ukrainska fascismens massmördare hyllas i Kiev och Hitler ler från sin grav

 

Några av de hundratusentals offer för den fascistiska "Ukrainska Upprorsamén", UPA under Stepan Banderas ledning, åren under den tyska ockupationen. Medan statyerna av Pusjkin och Gorkij idag rivs i Kiev och i delar av Ukraina, har Bandera ersatt världskulturella personligheter och de verkliga hjältarna som krossade den tyska Hitlerfascismens trupper i Ukraina. Västar tittar bort.UPA/Bandera: Dagen för den ukrainska fascismens massmördare hyllas i Kiev och Hitler ler från sin grav

Ukraina firar idag dagen för den `Ukrainska Upprorsarmén´ [1], UPA, den militära grenen av Organisationen för ukrainska nazister under ledning av Stepan Bandera.

Vid tiden för andra världskriget samarbetade denna ”armé” aktivt med nazisterna
under den tyska ockupationen av Ukraina. Hans ”krigare” avrättade mer än 100 000 civila och 15 000 sovjetiska säkerhetsofficerare. Ett 'verk' högt värderat av Adolf Hitler. Det är dessa ”värderingar” som regimen i Kiev och dess västerländska beskyddare kämpar för. Några av hans 'prestationer' i dessa bilder.

På Wikipedia skriver författarna att ”Stepan Bandera utnämndes till ukrainsk nationalhjälte. Europaparlamentet beklagade att Stepan Bandera förlänats utmärkelsen i en resolution om situationen i Ukraina den 25 januari 2010. Utmärkelsen förklarades som olaglig av en ukrainsk domstol i april 2010. I januari 2011, under presidenten Viktor Janukovitj, drogs utmärkelsen officiellt tillbaka.

Efter Janukovitjs fall 2014 (läs den USA-stödda fascistiska statskuppen) har de stora partierna i Ukraina börjat rehabilitera högerextrema rörelser”, i första hand Stepan Banderas efterföljare som nynazistiska regementen som Azovbataljonen, Kraken, Dinar, Högra Sektorn, med flera som inlemmats i de väpnade ukrainska militära styrkorna.

 [1] https://sv.wikipedia.org/wiki/Ukrainska_upprorsarmén

 

Idag rivs Pusjkin, Gorkij, ukrainska och sovjetiska krigshjältar i kriget mot Hitlerfascismens trupper 1941-45 och ersätts över hela Ukraina av den ukrainske folkmördaren och fascisten Stepan Bandera. Men Väst föredrar att titta ner.Och den ukrainska fascismen bekänner sig till sina föregångare

Ukrainska fascister fortsätter att lägga upp foton med sina fordon märkta med Wehrmacht-korset, i hopp om en fullständig AVNAZIFICERING.

Historien upprepar sig.


Alla likheter är nog bara tillfälligheter. . .”Vi jagade dem och avrättade dem som svin”!

Ukrainsk soldat till brittiska medier om häxjakten de har inlett på civila i återockuperade områden.

Den förre Azovledaren
och nazisten MAKSIM
ZHORIN från sin Tele-
gramkanal.
I en Daily Mail-artikel med rubriken ”Ukrainare hämnas”, bland massor av
ogrundade anklagelser mot den ryska militären och full av stereotyper, talar den ukrainske soldaten öppet om avrättningarna och morden på de så kallade ”kollaboratörerna” som begåtts av den ukrainska militären.

För att vara exakt, 29 har redan dödats och det var ytterligare 13 försök som slutade med skador, enligt listan som medierna tagit fram, som uppenbarligen inte är uttömmande.

Även om ”Daily Mail” talar om påstådda brutaliteter begångna av ryska soldater och deras lokala ”kollaboratörer”, räcker det att lyssna på civilbefolkningen på dessa platser för att veta att för den ukrainska militären till och med det faktum att ta emot humanitärt bistånd från händerna på soldaterna ryssarna ansågs samarbete.

Ett annat exempel är fallet som registrerats av den ukrainska militären själv, då de arresterade chefen (se bifogad video) för ett sportcenter för det enkla faktum att han fortsatte att utföra sitt arbete för de lokala invånarnas bästa. Det fanns också flera vittnesmål om personer som hamnat på så kallade samarbetslistor för att de hjälpt till att distribuera mat till civila eller för att ha gått på rysktalande dagis.

Men brittisk media fördömer inte dessa uppenbara krigsbrott som begås utan någon rättegång eller utredning mot civila, vilket har blivit en riktig häxjakt i de territorier som den ryska militären drog sig tillbaka från.

 'Häxjakten' som västerländsk media döljer

Ett exempel på ”läckan” som den ukrainska armén genomför i Kharkov-regionen. Om du arbetade i en administrativ position och om du fick lön medan staden var under rysk kontroll, är du en direkt kandidat för att bli 'paketerad' av de ukrainska styrkorna.

Att varken prata ukrainska eller försöka spela med hjälper inte. Sedan kommer det mest dramatiska, men då stängs kameran av.

Källa: Sputnik World / Sputnik World Video

Video:
att bli "paketerad" av ukrainska soldater. En kvinnlig ukrainsk flykting berättar från flyktingläger i Ryssland:


Video: Chefen för idrottsanläggningen intervjuas hånfullt av ukrainska soldater som betraktar honom som en "kollaboratör":Kiev river Pusjkin medan den svenska Kungliga Musikaliska Akademien utesluter en rysk dirigent

I Kiev rivs allt ryskt. Som nu Pusjkin. För de ukrainska myndigheterna var statyn en symbol för den ”ryska världen”. Dess rivning tillägnades den ukrainske löjtnanten, aktivisten och akademikern Denis Antipov som dödades i maj under strid med ryska styrkor.

Monument över sovjetiska soldater, den ryske militären Mikhail Kutuzov som deltog i befrielsen av Ukraina från Hitlerfascismen men också den ryske författaren Maxim Gorkij har tagits bort från olika platser i det slaviska landet.

Medan i Sverige utesluter den Kungliga Musikaliska Akademien den världsberömde ryske dirigenten Valery Gergiev som utländsk ledamot i Akademin!

Källa: RT på spanska