Translate

lördag 9 juli 2022

Ukraina: Två nynazister från Azovbataljonen dömda till döden i Folkrepubliken Donetsk (DPR)

Nikolai, som sköt bundna ryska fångar och sedan dansade på liken och hans kompanjon, Konstantin Nikitenko som besköt civila på Mariupols gator från sin pansarvagn. Dömda i dag till döden av Högsta Domstolen i Folkrepubliken Donetsk.

 


Ukraina: Två nynazister från Azovbataljonen dömda till döden i Folkrepubliken Donetsk (DPR)

TEGUCIGALPA / 2022-07-09 / Folkrepubliken Donetsk utfärdade ytterligare två dödsdomar mot två fascister från den nazistiska Azovbataljonen, domar som offentliggjordes i dag. För en månad sedan dömdes två brittiska och en marockansk legosoldat till döden för sina krigsbrott i Donbass.

Det är Konstantin Nikitenko (till höger på bild) som körde en pansarvagn genom staden Mariupols gator och sköt mot civila. Ett av de viktigaste bevisen på hans skuld var en video publicerad av Azov-medborgaren själv.

Nikolai, till vänster, sköt ihjäl tillfångatagna ryska marinsoldater och dansade glatt på liken och postade sedan en video på sin Telegram-kanal. Innan han gav upp, stängde han kanalen. Men en gång på Internet, för alltid på nätet som minns allt.

Källa: Wofnon

 


Español:

Dos neonazis del Batallón Azov condenados a muerte en la RPD() por sus crímenes.

Konstantin Nikitenko (Derecha): condujo un vehículo blindado de transporte de personal por las calles de Mariupol y disparó contra civiles. Una de las principales pruebas de su culpabilidad fue un vídeo publicado por el propio ciudadano de Azov.

Nikolai (Izquierda): disparó a los marines rusos capturados y bailó alegremente sobre los cadáveres, y luego publicó este video en su canal de Telegram. Antes de rendirse cerró el canal, pero Internet lo recuerda todo.

(https://t.me/wofnon)

Nikolai-Konstantin Nikitenko