Translate

fredag 7 oktober 2022

Zelenski uppmanar Nato att inleda ett ”förebyggande anfall mot Ryssland”!

 

Är det till den mannen och hans uppdragsgivare som Sveriges skattebetalare, fattigpensionärer och hårt arbetande människor ska finansiera kriget för, en man som vill starta ett tredje världskrig?



fredag 7 oktober 2022

Zelenski uppmanar Nato att inleda ett ”förebyggande anfall mot Ryssland!

Några subjektiva reflektioner över ett uttalande av en politisk budbärare för Pentagon


Av Dick Emanuelsson, Tegucigalpa


Ett storanfall från NATO mot Ryssland och Zelinski tror att Moskva kommer vända andra kinden till och ta emot de långskjutande amerikanska raketerna utan att besvara. Hur är det möjligt att den mannen tar emot vapen och skattepengar från det så kallade `Väst´ i en aldrig tidigare skådad omfattning, samtidigt som miljoner i Europa sjunker ner i misär och en censurens diktatur?


Kopiera rubriken ovan i Google och sök. Det gjorde jag och vad jag fick upp var en (1) publikation från YLE den 1 juni 2006.

 


Jag prövade också att googla med "Zelinski"
utan "j" och fick då fyra napp, varav bara 
"SwebbTV" var ett media. Det andra var en FB.

Så ser det alltså ut i svenska medier, med ett undantag, "SwebbTV": Inte en rad om vad denne man, som antingen är sinnessjuk, inte begriper vad ett Natoanfall mot Ryssland skulle innebära eller att han bara är en budbärare för Vita Huset och Pentagon. Jag tvivlar inte en sekund på att det är det senare. I annat fall hade han avpolletterats för länge sedan av hans uppdragsgivare i Washington, karaktäriserad som en sinnessjuk galning.

 

Och vad var det som Zelinski sa under en konferens på Australiens Lowy Institute?

 

Följande, och analysera ord för ord, mening för mening vad konsekvenserna skulle bli om mannens uppmaning hade bifallits i Vita Huset?

 

”Vad ska Nato göra?
Eliminera möjligheten att Ryssland använder kärnvapen. Men det viktiga är att jag vädjar igen till det internationella samfundet, som (jag gjorde) före den 24 februari: Förebyggande attacker, så att de [ryssarna] vet vad som kommer att hända med dem om de använder dem. Och inte tvärtom”!

 

Naturligtvis blev reaktionen från Moskva häftig. Zelenskis uttalanden inte är något annat än en ”uppmaning att starta ett världskrig med oförutsebara och monstruösa konsekvenser”.

VIDEO: Zelinskis uttalande



Det ryska utrikesdepartementet gav via sin taleskvinna Maria Zajarova ut ett pressmeddelande som sa att ”Zelenski har blivit ett monster med vars händer de skulle kunna förstöra planeten”.

 

Biden: Putin vill starta ett. . .[¡SIC!]

 

Dagen efter fick Zelinski indirekt stöd av den inte alltid i sinnet stabile Joe Biden, som i veckan har bekräftat att han ställer upp för en ny presidentperiod. Vita Husets hyresgäst gav ett intryck (medvetet?) av att han hade fått frågan helt och hållet om bakfoten. För Biden attackerade Putin som han trodde är den som uppmanade till ett storanfall, men inte av Nato utan av Putin som han misstänker kommer att utlösa det tredje världskriget:

 

– Vi har inte ställts inför utsikterna till Domedagen sedan [tiden för USA:s förre president John F.] Kennedy och den kubanska missilkrisen”, oktober 1962.

 

Biden konstaterade dock helt riktigt att användningen av taktiska kärnvapen snabbt kan gå utom kontroll och orsaka global förstörelse, registrerade RT igår torsdag (6 oktober).

 

Men vad insinuerar Biden på?

 

Inte med ett ord kommenterade han Zelinskis anmärkningsvärda uttalande och begäran om ett storanfall från Nato mot Moskva.

 

Varför?

 

Naturligtvis för att målet med Zelinskis huvudlösa uttalande i själva verket var en sondering av hur världsopinionen skulle reagera. Nu ser vi med facit på hand reaktionen åtminstone från de svenska mainstream-medierna: Pinsam medansvarig tystnad.

 

Var finns det sociala ansvar som ni medieägare och journalister fick lära er på journalistfakulteterna? Där fick ni förhoppningsvis lära er journalistikens ABC som understryker principen om att Medierna ska vara `sociala kommunikatörer´ och ge en objektiv och allsidig bild av händelser.

 

I frågan om Zelinskis uttalande vägrar ni ens publicera det, än mindre ta avstånd från det medan medierna i Latinamerika och Karibien har haft det på förstasidorna eller påannonseringen i radio och teve under två dagar! Det hudflängs i debattprogram i tevekanalerna. Naturligtvis begriper också ni om galenskapen i uttalandet. Därför publicerar ni det inte för då kommer hela den bild ni har skapat av Zelinski sedan ett år tillbaka att omkullkastas totalt.

 

VIDEO: RT:s inslag


 

”Uppmaning till världskrig”

 

Därför uppmanade den ryske presidentens talesman Dmitri Peskov det internationella samfundet att uppmärksamma den ukrainske presidentens uttalande.

 

– USA, Storbritannien och EU-länderna bör ägna särskild uppmärksamhet åt Zelenskys uttalande om förebyggande attacker mot Ryssland. USA och Storbritannien styr de facto Kievs aktiviteter och bör därför hållas ansvariga för Zelenskys uttalanden, tillade han.

 

På samma sätt betonade Peskov att Zelinskis uttalanden inte är något annat än en ”uppmaning att starta ett världskrig med oförutsebara och monstruösa konsekvenser”.

 

Maria Zajarova från det ryska UD fyllde på:

 

– Väst hetsar fram ett kärnvapenkrig. Alla invånare på planeten borde inse att Zelenskij, en beväpnad marionett med en instabil karaktär, har blivit ett monster vars händer kan förgöra planeten.


"Den 6:e och 9:e augusti 1945: Nästan 193,000 döda!
Vilken terroristgrupp gjorde det"?


 

Rysslands militärdoktrin om kärnvapen

 

RT beskriver den sedan många år fastslagna ryska militärdoktrinen som att ”landet förbehåller sig rätten att tillgripa sin kärnvapenarsenal som svar på aggression mot sitt territorium, eller mot sina allierade, som involverar användning av kärnvapen eller andra massförstörelsevapen. På samma sätt förutser dokumentet en liknande reaktion på en attack med konventionella vapen om statens existens var i fara. Det slutliga beslutet ligger hos landets president”.

 

I detta sammanhang indikerade Rysslands president Vladimir Putin i ett tal den 21 september att Moskva kommer att använda ”alla tillgängliga medel” för att försvara sig.

 

– Det här är inte en bluff, hävdade han.

 

– De som försöker utpressa oss med kärnvapen borde veta att kompassrosen kan vända i deras riktning, betonade Putin.

 

Det står alltså helt klart att Moskva kommer att svara med kärnvapen BARA om de själva blir angripna med kärnvapen eller andra massförintelsevapen. Allt annat som florerar från fantasifulla lärare på Försvarsmakten som verkar ha fått eget kontor på tevekanalernas redaktioner är bara delar av ett systematiskt och väl planerat krig i psykologisk krigföring. Och det är de nämnda överstelöjtnanter experter på.

 

De nämner ej heller att det enda land som (två gånger) har tillgripit kärnvapen är USA.

 

Det står också allt mer klart att i spetsen för den ukrainska militäroffensiven återfinns Natos militära instruktörer som nu av ryssarna anklagas för att på flera frontavsnitt leda de ukrainska trupperna. Dessa lider av ohyggliga förluster. Men det är ju som Boris Johnson uttryckte den frågan: ”Det är ett krig till den siste ukrainaren.