Translate

måndag 3 oktober 2022

Video: Så sprängde USA el-kabeln i vad som blev Venezuelas ”Nordstream”

 



TEMA NORDSTREAM:

* Så klippte USA el-kabeln i vad som blev Venezuelas ”Nordstream”

* Svenska marinen på plats - FÖRE sprängningen

* Två USA-generaler om Nordstream men med olika uppfattningar

* Antony Blinken, USA:s utrikesminister: Nu är det vi, äntligen, som ska leverera gas till Ert Europa och inkassera stålarna!


Video: Så klippte USA el-kabeln i vad som blev Venezuelas ”Nordstream”

I september 2018, en månad efter att Venezuelas president Nicolas Maduro hade utsatts för ett mordförsök av två drönare, verkställt av venezuelaner fortbildade på ett paramilitärt läger i Colombia klipptes 80 meter av elförsörjningen i delstaten La Guaira.

– Det här gör inga fiskare, för det här behövs det högteknologi, sa en av dykarna i videon och visade upp stumpen av den kraftiga rörledningen med elkablar, insinuerande att det handlar om en utländsk stormakt som genomförde terroristaktionen.  

Venezuela utsattes från det året av regelbundna störningar i elnätet och under 2019 slog USA flera gånger ut landets hela elnät via sitt cyberkrig. Målsättningen var att skapa kaos och framkalla ett desperat läge av ”default” där USA skulle gripa in i en ”Humanitär Invasion”, vilket tongivande krafter inom oppositionen skrek om under flera år.

 

MEN FOLKET I BOLIVARS VAGGA gav inte upp utan fortsatte att göra motstånd mot det djävulska ekonomiska kriget och en Quisling som Donald Trump hade erkänt som ”Venezuelas legitime president”, Juan Guaidó, utrikesminister Ann Lindes käre personlige vän och fick objektivt stöd av v-ledaren Jonas Sjöstedt som villigt framför medierna hävdade och fortfarande hävdar att i USA existerar en ”demokrati långt större än den diktatur som Nicolas Maduro företräder”.

Att Sjöstedt nu objektivt sett också är CIA:s man och via sitt politiska inflytande han har i vänsterpartiet fick partiledningen och riksdagsgruppen att förändra sitt ”Nej för vapenleveranser till Ukraina” till ett ja, bekräftar hans ställningstagande och inställning till imperialismen. Även hans senaste besök i Uzbekistan kan inte uppfattas på något annat sätt än att han är ute efter något gemensamt med de krafter som försöker genomföra nya ”färgrevolutioner” för att backa upp CIA:s, Zbigniew Kazimierz Brzezińskis  och State Departements plan för att bryta upp Ryssland inifrån, allt i George Soros och Blinkens anda.

Personer som Juan Guaidó drar något av ett löjets skimmer över sig för Trump, Linde och de 50-tal (av totalt 200 FN-stater) regeringar som erkände honom som "Venezuelas legitime president". För vem? Inte för venezuelanerna där han i valet till parlamantet fick 94,000 röster i sin hemregion. När någon kändis har avlidit dyker skämten upp, som på bilden efter att kolonialdrottningen Elisabeth gick till de sälla jaktmarkerna och texten säger:
"Juan Guaidó träder nu in i Buckingham Palace och förklarar sig interrimsk kung i Storbritannien"! Precis som han hjorde på ett appellmöte den 23 januari 2019 i Caracas och fick stöd av Trump, Linde och Jonas Sjöstedt. Egentligen är terroristattentatet mot Nordstream 1-2 ett lika absurt och cyniskt USA-skådespel.
_ _ _ _ _ _ _ _


OCH HUR MÅR TRUMPS, LINDES och Sjöstedts Juan Guaidó? Ingen aning. Han är som bortflugen, ingen pratar i dag om honom.

Däremot om hur förbindelserna mellan Guaidós främste allierade efter Trump, grannlandet Colombia och Venezuela nu utvecklas och förstärks på alla plan, till förtret för de tre nämnda som i sin nykoloniala nit trodde att Guaidó en dag skulle träda in i presidentpalatset Miraflores i Caracas. Vad dessa naiva politiska element inte begrep och aldrig har förstått är att det fanns en faktor som alltid står i vägen för kuppmakare och den heter FOLKET!

Guaido bör nog passa sig och dra från Venezuela innan han lynchas av folket. Eller röner samma öde som Vidkun Quisling, som ställdes inför rätta i Oslo, anklagad, dömd och avrättad för sin roll som Hitlers representant under den tyska ockupationen. Landsförräderi lydd anklagelsen, samma anklagelse som det venezuelanska folket kommer döma Guaidó för.

Dick Emanuelsson, Tegucigalpa-Honduras

VIDEO: Dykarna beskriver det statsterroristiska attentatet



Svenska marinen på plats - FÖRE sprängningen

Dagens nyheters avslöjande att den svenska marinen var på platsen för sprängningarna av Nord Stream 1 och 2 två dagar innan de skedde är djupt komprometterande.

Operationen är så hemlig att till och Totalförsvarets forskningsinstitut hålls i mörker. Men forskare på FOI säger att den svenska marina närvaron inte var någon slump.

Ovanstående är ett intressant inlägg på journalisten Stefan Lindgrens blogg ”Nyhetsbanken” och förmedlar uppgifter så känsliga att den svenska marinen lägger locket på.

Länk: https://www.nyhetsbanken.se/2022/10/svenska-marinen-pa-plats-fore.html




Två USA-generaler om Nordstream men med olika uppfattningar

Trump-administrationens general Michael Thomas Flynn, talade dagarna före ”incidenten” med NordStreams pipeline, om fördelarna med sabotagehandlingar under `Falsk Flagg´.

I dag, två veckor efter sprängningen av den ryskbyggda gasledningen men nu under tysk kontroll och ägo är det ingen som talar om de hundratals sensorerna under vatten som kontrollerar den marina trafiken. Eller de fem gigantiska krigsfartygen från USA som dagarna innan passerade exakt över platsen för terroristattentatet där de övade ubåtskrigföring. Eller om Joe Biden och hans vice utrikesminister, Victoria Nulands löften i januari respektive februari då de bägge försäkrade medierna att Nordstream 1-2 INTE skulle komma att pumpa rysk gas till Europa.

I dag kom självaste CIA på att det var ryssarna själva som genomförde ”incidenten”. Bevis? Nä, det behövs inte om det kommer från Washington.


 


USA:s tidigare överste Douglas McGregor är dock av en annan mening. Han hävdar motsatsen till CIA och säger att det uppenbarligen inte var Ryssland som förstörde rörledningen. Ingen tror på det. Faktum är att den tyska befolkningen överväldigande motsätter sig alla krig med Ryssland och avvisar tanken att ryssarna är ansvariga sprängningen av gasledningen.

Jag tror att Putin kommer att lösa konflikten med Ukraina på villkor som är acceptabla för Ryssland, vilket vi kanske inte gillar, menar general McGregor. Men förutom Polen är ingen i Nato intresserad av ett krig med Ryssland.

– Om vi ​​fortsätter så här kommer vi att se hur Nato helt enkelt kommer att falla sönder.

* Varför tror du inte att de kommer att följa Polens exempel och gå med? Är det så du menar, överste?

– Självklart, absolut. Ingen vill slåss mot Ryssland förutom Polen och några människor i Washington.

Dick Emanuelsson

VIDEO:
General Flynn
 


VIDEO:
Överste Douglas McGregor:




Antony Blinken, USA:s utrikesminister: Nu är det vi, äntligen, som ska leverera gas till Ert Europa och inkassera stålarna!

Förutom att USA:s utrikesminister Antony Blinken erbjöd ”hjälp” till att utreda och bistå frågan om sprängningen av Nord Stream Pipeline, så kunde han inte kontrollera sin glädje och euforiska känslor när han under 2,5 minuter talade om en lovande framtid för Europa:

”En enorm möjlighet att eliminera beroendet av rysk energi en gång för alla [...] Erbjuder en enorm strategisk möjlighet i många år framöver”.



Ja, vem kan ifrågasätta sanningshalten i det påståendet? Var det inte det som hans vice, Victoria Nuland hotade med den 27 januari i år och som Joe Biden bekräftade den 7 februari, bara så att det inte skulle råda någon osäkerhet vem som skulle ha ”Credit” och ”copyrighten” för det statsterroristiska attentatet som den före detta polske utrikesministern och i dag ledamoten av EU-parlamentarikern Radoslaw Sikorski gratulerade USA för.

Men till den intellektuella nivån har inte vår svenska journalistkår nått upp till för att förstå orsak och verkan.

VIDEO:
Blinken på presskonferensen




DICK EMANUELSSON

E-post: dickema@gmail.com

Telegram, Sve: https://t.me/dickema51

Telegram, Español: https://t.me/dickem

Blogg: https://dickema24.blogspot.com

YouTube: https://www.youtube.com/c/DickEmanuelsson

Facebook: https://www.facebook.com/dick.emanuelsson.3

Twitter: @dickema