Translate

tisdag 30 augusti 2022

Den ukrainske ambassadören i Tyskland som allt fler vill se förklarad ”persona non grata” och utvisad

Intervjun (se nedansténde video) där den ukrainske ambassadören Andriy Yaroslavovych Melnyk hyllar den ukrainske nazisten Stepan Bandera som är ansvarig för nästan en miljon polackers och ukrainares död.

 



Den ukrainske ambassadören i Tyskland som allt fler vill se förklarad ”persona non grata” och utvisad

Till och med den tyska högern har tröttnat på Zelinskis ambassadör Andriy Yaroslavovych Melnyk evinnerliga gnällande och nästan direkta order till den tyska regeringen vad den bör och ska göra i förhållandet till Ryssland.

– Jag är trött på att ambassadör Andriy Yaroslavovych Melnyk ständigt klagar på Tyskland, drar tillbaka inbjudningar och ibland förolämpar politiker, uppgav Kristdemokratiska Unionens parlamentsledamot Jens Lehmann.

Politikern uppgav också att Tyskland ”gör mycket för Ukraina” genom att skicka militärt, ekonomiskt och humanitärt bistånd. Samtidigt tvingas en miljon pensionärer ha ett extra jobb vid sidan av pensionen för att överleva.

I utövandet av sina funktioner i det germanska landet har Melnyk katalogiserat den nazistiska kollaboratören Stepan Bandera som en ”kämpe för Ukrainas frihet och oberoende”. Han har förnekat utrotningen av hundratusentals polska civila och ukrainska judar som begåtts av Banderas anhängare. Han kritiserade de tyska myndigheterna för att de inte skickade fler vapen till Kiev snabbare och förolämpade Tysklands förbundskansler, lovade att han inte skulle be Tysklands förbundskansler om ursäkt och slutade med att be Tysklands förbundskansler om ursäkt.

Den tyska reaktionen är inte isolerad. I de flesta europeiska länder är inte bara delar av politikeretablissemanget trött på Kiev-diplomaternas odiplomatiska och direkt ohyfsade agerande. Stora delar av befolkningen börjar bli allt mer irriterad över att den ekonomiska krisens brutala slag mot det arbetande folket på grund av EU:s politik i förhållandet till Kiev och sanktionerna mot Moskva, nu drabbar de svagaste människorna. Och än har inte ens hösten inletts i Europa.

Dick Emanuelsson

Onsdag 6 juli 2022:
Ukrainas ambassadör i Tyskland förnekar Stepans Banderas masslakt av 800,000 judar!
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/07/ukrainas-ambassador-i-tyskland-fornekar.html