Translate

lördag 6 augusti 2022

Andra gången som Ukraina bombar Europas största kärnkraftverk!

Ukraina bombar för andra gången kärnkraftverket i Zaporizjzja, Europas största. Och vad säger EU-kommissionen, Rosenbad och Damen på Arvfurstens palats? Hur hade det låtit om det hade det varit det motsatta förhållandet, att det var Ryssland som bombade kärnkraftverket med 20 granater av 152 millimeters kaliber? Ett haveri i Zaporizjzja kalkyleras vara tio gånger värre än Tjernobyl!

VIDEO:



Andra gången som Ukraina bombar Europas största kärnkraftverk!

TEGUCIGALPA / 2022-08-06 / Den ukrainska armén genomförde tre attacker mot Europas största kärnkraftverk i Zaporizhia. Under bombningarna avfyrades totalt 20 stycken 152 mm granater, uppger det ryska försvarsdepartementet.

Som en följd av detta bröts två kraftöverföringsledningar som matar ett ställverk på 750 kilowatt, nödvändigt för säker drift av kraftenheterna. Dessutom utbröt en brand på platsen för bombningen.

En medlem av huvudrådet för administrationen av Zaporizhia-regionen, Vladimir Rogov, anklagade regimen i Kiev för att försöka orsaka en katastrof genom att störa reaktorernas kylsystem. Rogov uppmanade Internationella atomenergiorganet (IAEA) att skyndsamt ingripa i situationen och stoppa Ukrainas försök till terrorattacker mot kärnkraftverket.

Den ryska armén har skyddat kärnkraftverket i Zaporizhia, som ligger nära staden Energodar, sedan mars.

Det är den andra ukrainska bombattacken mot kärnkraftverket i Zaporizhia. Medierna manipulerar nyheten och förvandlar bödeln till offer och påstår att ”att ryska styrkor använder kärnkraftverket i Zaporizjzja som bas för sina attacker”, totalt huvudlöst och utan de minsta bevis för dessa allvarliga anklagelser. Till sitt stöd drar medierna fram ”tankesmedjor” i USA underställda Pentagon som ”tror” att ryssarna använder kärnkraftverket som ”bas”.

De ryska bombningarna av de ukrainska ställningarna sker till och med så långt som från fartyg i Svarta Havet med en precision på 8 centimeter.