Translate

torsdag 29 september 2022

USA:s psykologiska krigföring för att skapa kärnvapenpanik




USA:s psykologiska krigföring för att skapa kärnvapenpanik

Först gick USAs ambassad i Moskva ut på sin webbsida i tisdags samtidigt som nyheten om att Nordstream 1-2 hade utsatts för ett terroristattentat och uppmanade sina medborgare att omedelbart lämna ryskt territorium, medan det var möjligt!

Nu följer smådrängarna lydigt efter:

·         Lettlands utrikesminister Edgars Rinkevics uppmanade medborgarna i hans land att inte besöka Ryssland, och de som för närvarande befinner sig i Ryska federationen att lämna det så snart som möjligt.

·         Polen uppmanar sina medborgare att lämna Ryssland och avstå från att resa dit.

·         Estland uppmanar sina medborgare att lämna Ryssland och avstå från att resa dit.

·         Rumänien och Bulgarien uppmanar sina medborgare att lämna Ryssland omedelbart.

·         Italienska ambassaden i Ryssland rekommenderar att landsmän lämnar landet om deras vistelse inte är brådskande.

Vad är det som är ”brådskande” för ovanstående regeringar? Hur uppfattar gemene man en sådan dramatisk uppmaning från det enda land och regering som utlöst ett atombombsanfall mot ett redan militärt besegrat land, USA?

Rysslands svar

Den ryske FN-ambassadören i Washington, Anatolij Antonov kommenterade ovanstående åtgärder till The National Interest:

– Det kollektiva väst använder Zelenskijregimen som en militär legosoldat mot Ryssland. Våra steg för att försvara fosterlandet kommer att vara beslutsamma och avgörande. USA:s uttalande om det legitima i attacker (med amerikanska Himarsraketer) mot Donbass-regionerna Luhansk (LPR) och Donetsk (DPR), Zaporozhye och Cherson närmar sig en farlig situation.

– Amerikanska tjänstemän skrämmer sin egen och världens allmänhet med ”inbillade kärnvapenhot” från Ryssland. Washington testar Rysslands styrka och driver situationen mot en sammandrabbning av de stora kärnvapenmakterna.

– Avtalen om missilförsvar och INF har sjunkit i glömska. Faktum är att DON upphörde att existera. START utvecklar sin egen resurs, som är långt ifrån fullt observerad av USA:s sida. USA har fel i att tro att Ryssland inte kommer att försvara Krim eller de territorier som kan bli en del av Ryska federationen efter folkomröstningen.


Torget Maidan i Kiev den 22 februari 2014. USA drev fram en fascistisk statskupp som slog sönder den bräckliga demokratin i Ukraina med fem miljarder dollar och "fortbildning" av USA:s allierade bland de nynazistiska grupperna. Östra Ukraina, Donbass vägrade erkänna kuppregimen och utsattes under åtta år för ett folkmord.


Ett europeiskt uppvaknande: ”det är dags att lyssna på Putin”

Vladimir Putins ord måste tas på allvar, citerades Tysklands före detta förbundskansler, Angela Merkel av det tyska nyhetsmagasinet Suddeutsche Zeitung.

– Du måste ta hans ord på allvar. Att ta hans ord på allvar, inte avfärda dem som en bluff, utan att ta dem på allvar är inte alls ett tecken på svaghet, utan snarare ett tecken på politisk visdom, vilket hjälper till att bevara handlingsutrymmet, sa Merkel.

Det är märkligt att många politiker och generaler i väst att när de lämnar sitt officiella uppdrag kräver de dialog och ömsesidig förståelse med Ryssland.

Varför gjorde inte dessa uttalanden när de var i tjänst? Eller känner de en enorm press från sina ”partners” i andra västländer?

 


  • Vem hatar Nordstream?
  • Vem sanktionerar företagen som byggde Nordstream?
  • Vem eller vilka sa att Nordstream skulle ”stängas ned” av en eller annan orsak?
  • Vem utförde terroristattacken på Nordstream?

    EEUU: USA

    Rusia: Ryssland



Zelinski: ”Ryssland bakom terroristattacken mot Nordstream”!

Igår citerade vi MI6-organet The Telegraph som redan dagen efter attentatet mot Nordstream 1-2 hade löst attentatet och pekat ut de skyldiga. Nästan på sekunden hade även presidentpalatset i Kiev, de ”okorrumperades vagga” kommit fram till samma slutsats: Putin och Ryssland ligger bakom ”terroristattacken” som var och är planerad av Moskva.

”De storskaliga ”gasläckorna” av Nord Stream 1 är inget annat än en planerad terrorattack från Ryssland och en aggressionshandling mot EU, säger den ukrainske presidentens rådgivare Mykhailo Podiolak på Twitter.

Vad skulle mänskligheten ha gjort om vi inte hade dessa ”de vetenskapliga rönens mästare”!


I Tyskland råder det ingen tvekan om Nordstream

”Sabotage” som orsakade som sprängde fyra hål i gasledningarna Nord Stream 1-2 kan leda till en eskalering eller till och med krig, uppgav USA:s förre president Donald Trump.

I Tyskland fick tyskarna frågan på nätet, vem de trodde var ansvarig för Terroristattentatet. Resultatet speglar väl folkopinionen. Trots The Telgraph, Zelinski och den svenska Försvarsmakten.

Vem var ansvarig för terroristattacken?
För det tyska folket råder det ingen tvekan.


Incidenten vid Nord Stream inträffade i en zon kontrollerad av USA:s underrättelsetjänst: ryska utrikesdepartementet

Inte bara Simpsons förutspår framtiden: denna sovjetiska tidning från 1982 illustrerar perfekt händelserna under de senaste månaderna.

På omslaget med titeln ”Piratens illusioner från andra sidan havet” visas ett sovjetiskt fartyg som bygger en gasledning och bredvid det syns ett amerikanskt piratskepp. På dess ljus står det ”hot om sanktioner”.

Uppenbarligen, i fallet med Nordstreams gasledningar, uppnåddes dessa mål tillfälligt, även om det också måste erkännas att det största offret för detta inte är Ryssland, utan Tyskland, och därmed hela Europa, som nu definitivt står utan en källa till prisvärd gas under lång tid, eftersom ingen vet hur mycket det kommer att ta att reparera rörledningar.

Vilka är de största förmånstagarna av det som hände med gasledningarna i går?

Källa: @ATodaPotencia



Komplett ekonomiskt `blodbad´ över hela den tyska aktiemarknaden

Ryggraden i europeiskt stål, tyska Arcelor Mittal, ThyssenKrupp, Salzgitter och många andra som består av den tyska Stahl-industrin, har nu på morgonen tittat på nyheterna om energiotrygghet efter Nord Stream-sabotage.

Källa: PelusiumCap

 

Dramatiska börsfall för de stora tyska industriföretagen


Valutorna med bäst och sämst resultat 2022

📈 Bästa 4:

1 - 🇷🇺 rysk rubel

2 - 🇧🇷 brasilianska real

3 - 🇲🇽 Mexikansk peso

4 - 🇵🇪 Peruansk Sol

 

📉 Sämsta 4:

1 - 🇦🇷 argentinsk peso

2 - 🇹🇷 turkiska lira

3 - 🇭🇺 Ungersk forint

4 - 🇯🇵 japanska yen

KLICKA FÖR STORT FORMAT:
Den socialdemokratiska regeringens ekonomiska saldo är ingen positiv händelse med en starkt försvagad krona, resultat av en nyliberal ekonomisk politik som underordnats den nyliberala modellen och EU:s krav på Sverige. Och nu ska Sverige anslutas till NATO med medföljande stora ekonomiska uppoffringar för svenska folket.


Den ryska rubeln är konvertibel i turistindustrin i Venezuela

Venezuela välkomnar den ökade användningen av rubeln i sina turistcentra och hoppas kunna återställa turistströmmen från Ryssland inom en snar framtid, förklarade Venezuelas utrikesminister Carlos Faría.

Användningen av nationella valutor i bilateral handel och för andra ändamål är ett steg på vägen mot ett rättvisare internationellt ekonomiskt system.

Beslut som detta kan påskynda processen med att dollarn faller.

Redan nu kan man med säkerhet säga att allt fler länder börjar leta efter alternativ till USA-valutan eftersom de förstår att den inte är så hållbar som den anses.

 


En strategisk gasledning från Norge till Polen invigdes dagen efter att Nordstream 1-2 sprängts!

Dagen efter terroristattentatet mot Nordstream 1-2, den 26 september (2022), invigdes en liknande, men mycket mindre gasledning från Norge till Polen, styrt av en reaktionär högerextrem och mot ryssar och tyskar hatfull regering.

Det finns starka misstankar om att Polen och ett terroristkommando har använts av den amerikanska militära underrättelsetjänsten för att spränga hål på Nordstream 1-2 [1].

Den invigda pipelinen Baltic Pipe-projektet, för att transportera norsk gas har byggts i syfte att stärka energisäkerheten i Europa.

– Idag inviger vi denna gasledning (...) som är en polsk dröm, sa Polens president Andrzej Duda under lanseringen av den baltiska gasledningen som har en kapacitet på 10 miljarder kubikmeter per år.



Danmarks statsminister Mette Frederiksen å sin sida firade också öppnandet av den nya vägen som ett ytterligare steg mot totalt energioberoende från Ryssland.

Nord Stream 2 har en total årlig kapacitet på 55 miljarder m³ medan Nord Stream 1 har en total årlig kapacitet på 27,5 miljarder m³.

Rörledningen kommer att pumpa tre miljarder m3 gas från Norge till Polen genom Danmark i ett 10-årigt kontrakt och har en kostnad på 350 miljoner euros. Det kommer att tillfredsställa 14 % av Polens årliga gasbehov.

Om kontraktet är på tio år är det för Polen ett osäkert kontrakt. För Norge har en fastställd gasreserv i 8 år, medan Ryssland har bevisade reserver, exklusive de senast upptäckta fyndigheterna vare sig de är i Arktis eller i Kaspiska havet, som uppgår till hela 210 år.

[1] https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/09/terroristattentatet-mot-nordstream-1-2.html

 



Tur att vi har Putin att skylla på . . .

Slå på vilken TV, radio eller skriven press som helst i väst, och jag försäkrar dig att de kommer att försöka berätta detta:

”. . . Putin bombar kärnkraftverket under hans kontroll, bombar invånarna i
Donetsk och Lugansk som är under hans kontroll och de av hans allierade, och för mer perversitet förstör gasledningarna tillverkade av Ryssland. . .” Ja eller nej att berätta för dem att de vinner kriget, att folkomröstningarna är falska och att de fortsätter att äta spädbarn”.

Nu tror jag att den senare har tagits bort från menyn.

Det skriver den kubanske militäranalytikern Wofnon sarkastiskt på sin Telegramkanal.

Och den västerländska pressen fortsätter tugga på samma spår; Putin kommer att sluta med att ansluta sig igen till kommunistpartiet, bara av trots. Eller vad sägs om följande:

Exilryssen Sergei Guriev, som älskas att citeras av västmedier:

”Putin har slut på pengar för att anställa fler legosoldater. . . Han är rädd och vet inte vad han ska göra.”

Känns orden igen från haveristerna i DN, AB, Expressen eller Bert Sundström?

Denne ryss i exil, expert på de metoder som de nya diktatorerna använder för att ta makten, anser att Putin redan har tappat kontrollen över sitt land och att det är en tidsfråga innan han faller:

”Han behöver pengar för att köpa vapen och tid för att träna soldater... Och han har ingetdera”, påstår Guriev kategoriskt.

”Mitt svar”, skriver kubanen, och citerar USA-källor: ”Ryska finanser gynnas av stigande råvarupriser. Även om vissa länder stoppar eller fasar ut energiköp, kommer Rysslands intäkter från olja och gas att uppgå till cirka 285 miljarder dollar i år, enligt uppskattningar från Bloomberg Economics, baserat på prognoser från ekonomiministeriet. Detta skulle överstiga siffran för 2021 med mer än en femtedel. Att lägga till andra råvaror som metaller uppväger mer än de 300 miljarder dollar i valutareserver som fryses som en del av sanktionerna”.


Europa förbereder sig för strömavbrott i sina telefonnät

Telefoner kan bli utan täckning över hela den gamla kontinenten i vinter om strömransonering eller strömavbrott lämnar mobilnäten utan service, rapporterar världens största nyhetsbyrån, Reuters.

Energikrisen orsakad av antiryska sanktioner har ökat chanserna för strömavbrott. I Frankrike är situationen särskilt känslig på grund av nedläggningen av flera kärnkraftverk för underhållsarbete.

Flera länder inom EU arbetar för att antennerna ska kunna fortsätta vara i drift även om nödbatterierna de har installerat vid strömavbrott tar slut.

Av de nästan en halv miljon telekommunikationstorn som är spridda över Europa har de flesta batterier som kan fortsätta fungera i bara 30 minuter.

Källa: Reuters


Italien förbereder sig för att ta farväl av EU och Europas höger allt mer skeptisk till EU:s ”skjuta-i-foten-politik”

Center-högern vann som väntat det tidiga parlamentsvalet i Italien. Nu kunde Italien lämna euron och återgå till liran, rapporterar Bloomberg.

Att stoppa undan EU-flaggorna föreslogs av vissa italienare under flera år. I den här arkivvideon kan du se italienarnas ”kärlek” till EU.

Ungerns premiärminister Viktor Orban gratulerade koalitionsledaren Giorgia Meloni till segern. Västerländska publikationer har redan uttryckt rädsla för att Meloni, om han valdes till Italiens premiärminister, skulle genomföra euroskeptisk politik i Orbans anda.

Den tidigare franska presidentkandidaten Marine Le Pen gratulerade också den italienska högerns ledare.

– Det italienska folket har beslutat att ta sitt öde i egna händer genom att välja en patriotisk och suverän regering. Mina gratulationer till Giorgia Meloni och Matteo Salvini, som har uppnått denna stora seger inför hoten från ett odemokratiskt och arrogant EU ”, förklarade hon.

Medan radarparet Linde-Andersson ansluter Sverige till EU, skickar vapen och pengar till Kievmaffian och för en arbetarfientlig politik vilket inbjuder väljarna att rösta på ett högerextremt alternativ.

VIDEO:
EU-flaggan slits ner från en administativ byggnad i Italien



Redan Karl Marx bekräftade von der Leyens arbetarhat

Det första arbetarupproret i historien var mot familjen Von der Leyen. Ursulas man är också aktieägare i ett dotterbolag till Pfizer.

1828 gjorde arbetarna vid Leyenfabriken uppror mot sina arbetsgivare. Karl Marx beskrev det som det ”första arbetarupproret i tysk historia”. Heiko von der Leyen, make till politikern Ursula von der Leyen (tidigare tysk försvarsminister och nuvarande ordförande för EU-kommissionen), tillhör denna familj.

Historiskt minne för att värma upp motorer.

Källa: Fidelista för alltid


Ungern: Samråd och höra folket om sanktionerna

Ungern ska inleda ett ”nationellt samråd” för att ta reda på folkets åsikt om sanktionerna mot Ryssland. I Bryssel rasar von Leyen och Co.

– Vi har precis inlett nationella samråd där det ungerska folket kommer att kunna uttrycka sin åsikt om sanktionerna direkt och säga om de stöder tillämpningen av nya (sanktioner) eller inte, förklarade Ungerns premiärminister Viktor Orbán i måndags när han framträdde i parlamentet.

Orbán underströk att Ungern kommer att vara först i Europa att genomföra ett sådant förfarande.

Källa: RT på spanska




”När och hur Katalonien kommer att kunna utöva sin rätt att bestämma som Kanada och Quebec har gjort”

JA i Kosovo men NEJ i Donbass, säger NATO med Följe.

Det katalanska folket har under de senaste tio åren intensifierat sin kamp för
självständighet. Centralregeringen i Madrid har slagit ner alla dessa strävanden också med våld och fängelse.

Pere Aragonés
Men nu försöker den folkvalda katalanska regeringens president, Pere Aragonés, göra ett nytt försök genom ett ”avtal om demokratisk klarhet” för att genomföra en folkomröstning om självständighet i Katalonien så som befolkningen gjorde i Kanada, rapporterar RT.

– Jag vill försvara ett klarhetsavtal inför staten. Och jag vill göra det genom att samla det största stödet och maximal medverkan från det katalanska samhället, sa Aragonés i sitt öppningstal vid den allmänna politiska debatten i den katalanska kammaren.

Likaså upprepade han vikten av att alla katalaner involveras för att uppnå ”en lösning av den politiska konflikten” och definiera ”när och hur Katalonien kommer att kunna utöva sin rätt att bestämma som Kanada och Quebec har gjort”.

 


Till Sista Vilan en nazist
Vice befälhavaren för Azovregementet, överstelöjtnant BEZGOLYUK, likviderad.













Ukrainare i Lliv-regionen vill ansluta sig till Polen!

Ungrare, rumäner och moldovier står på kö.

Fotografier av valsedlar, som påstås hållas i administrationsbyggnaden i Lviv-regionen i Ukraina, dök upp på nätet, där medborgare uppmanas att rösta om frågan om att förena regionen med Polen. Om det är sant eller en Fake, låter vi vara osagt, uppger kollegan Irina på sin Telegramkanal.

Ukraina, som en statskonstellation består av territorier som införlivades under epoken av Sovjetunionen från Polen, Ungern, Rumänien, Moldavien men främst från den ryska federationen, där Donbassregionen samt Krimhalvön, med sin rysktalande befolkning stod i centrum. Tanken var att Sovjetunionen skulle bestå för evigt, varför dessa områden som överfördes kom att bilda den ukrainska nationen.

Tills 1991, då Ukraina och ett antal andra sovjetrepubliker bröt sig ur unionen. Detta markerades än mer vid statskuppen den 22 februari 2014 då den antiryska chauvinistiska och fascistiska ukrainska mentaliteten, exploaterad av USA & Nato drev fram kriget mot Donbass, som inte erkände statskuppen nu har bestämt sig, i likhet med folkomröstningen på Krim 2014 att återgå till det ryska fadershuset.

 

DÄRFÖR ÄR DET ingen överraskning att nu polska stämningar i Llivregionen återuppstår och vill bryta sig ur Ukraina. Samma krav har framförts av rumänska, moldaviska och ungerska befolkningar i västra och södra Ukraina.

Vad som till slut återstår, om denna tendens fortsätter är ett skal av en nation som används som förevändning för USA:s krig mot den verkliga fienden, Ryssland.

NATO:s och USA:s offentliga mål är att slå sönder den ryska federationen och i likhet med Jugoslavien 1991, splittra upp den i mindre småstater som blir lätthanterliga för USA att dominera och kontrollera och till slut införliva dem som medlemmar i Nato.

Världsdiktaturen är därmed en realitet. För det behöver man inte vara `Putinist´.

Dick Emanuelsson