Translate

onsdag 5 oktober 2022

17 miljarder kronor till Zelinski PER MÅNAD och Biden vill att i dag fattiga EU ska bidra med liknande belopp!



Oj oj, tänk om Zelinski skulle vara socialbidragstagare i Farsta!

Kiev beskriver som oacceptabelt förseningarna i det ekonomiska stöd som utlovats av EU inom ramen för dess konflikt med Ryssland, i det ögonblick då blocket undertecknade ytterligare ett samförståndsavtal för att ge Ukraina 5 000 miljoner euro i långfristiga lån.

”Vår finansminister är under extremt hög press när han skickar dessa checkar till militären, till pensionsfonderna. [...] Vi måste ha de här pengarna i hans händer. Så något som en vecka eller flera veckors försening är helt enkelt inte acceptabelt”, säger den ukrainske presidentens rådgivare för ekonomiska frågor, Oleg Ustenko.

Kan man tänka sig.

Och vad hade hänt om något land i Afrika som Sida stöder med finansiella medel hade uttryckt sig så?

Och vad hade då Sverigedemokraterna sagt?

Källa: RT på spanska


17 miljarder kronor till Zelinski PER MÅNAD och Biden vill att i dag fattiga EU ska bidra med liknande belopp!

Joe Biden-administrationen pressar EU att ”göra mer” för att stödja i synnerhet Ukraina för att bidra till det månatliga ekonomiska stödet till Kiev, rapporterade Wall Street-portalen Bloomberg och hänvisar till personer som är bekanta med saken.

”USA är villiga att stödja Ukrainas finanser med 1,5 miljarder dollar i månaden i bistånd” under konflikten med Ryssland ”.

Och pressar sina europeiska allierade att åta sig liknande belopp, skriver byrån.

Men finns dessa stålar?

Källa: RT på spanska 


EU är USA:s gisslan?



Sverige, Danmark och Norge blockerar översynen av Nordstreams gasledning

Operatören av den ryska gasledningen Nord Stream fördömde idag att Sverige, Danmark och Norge hindrar översynen av denna infrastruktur trots att gasläckan från de skadade rören redan har upphört.

”Trycket i de två rören i Nord Stream-rörledningen stabiliserades måndagen den 3 oktober. Från och med idag kan företaget Nord Stream AG inte granska de skadade delarna av gasledningen eftersom de tillstånd som begärts i förväg inte har getts”, säger företaget i ett uttalande.

Nord Stream AG, operatören av Nord Stream, kommenterade inte gasledningen Nord Stream 2, eftersom företaget som ansvarar för förvaltningen av den, Nord Stream 2 AG, är under tillfällig extern administration efter att ha registrerat ett insolvensförfarande. Enligt företaget uppgav de svenska myndigheterna att den planerade statliga utredningen i Östersjöregionen där de skadade rörledningarna är belägna beslutade att införa ett ”förbud mot navigering, ankring, dykarbete, användning av ubåtar, geofysiskt kartläggningsarbete, inträde i andra”.

Varför godkänner de inte de mest drabbade, vad döljer de? undrar RT i sin publikation.

Källa: RT på spanska



Danmark vägrade diskutera Nordstream i FN:s säkerhetsråd trots att terroristattentatet ägde rum vid Bornholm!

Vem ger order till den danska regeringen? Det kan man med fog fråga sig efter att Maria Zakharova, det ryska försvarsministeriets taleskvinna anklagat myndigheterna i Danmark för att sätta munkavle på sin representant i attentatet mot Nordstream 1-2 i FN-debatten.

– Först och främst instruerade utrikesministern i detta land, Jeppe Kofod, sina representanter i New York att vägra delta i ett extra möte i FN:s säkerhetsråd kallat av Ryssland den 30 september, för att situationen skulle diskuteras i detalj.

– För det andra, i en intervju, förklarade Kofod denna brist på inblandning med det faktum att Ryssland påstås försöka ”sätta kursen för sabotagediskussionen . . . och avleda uppmärksamheten från händelserna” i Ukraina. Den danske ministern gick så långt att han anklagade den ryska sidan för att ”spridit falsk information om västvärldens påstådda inblandning i sprängningen av gasledningar” (!). Dessutom tillkännagav han (den danska) regeringens beslutsamhet att avvisa Rysslands deltagande i utredningen av sabotaget och identifieringen av de ansvariga. Ja, herr Kofod, låt oss ta reda på det, säger Zakharova och fortsätter:

1. Ryssland citerade endast fakta och direkta citat från uttalanden på högsta nivå, vilket anspeglar på intresset hos olika främmande stater, i första hand USA, för att sabotera gasledningar. Endast direkta tal, citat och datum.

2. I allmänhet började Ryssland säga något om det först EFTER att ledamoten av Polens Europaparlament, tidigare utrikesminister Radoslaw Sikorski, på sina sociala konton omedelbart efter upptäckten av konsekvenserna av explosionerna, offentligt tackade USA för vad hände i ryska gasledningar.

3. Polen är, liksom Danmark, medlem i NATO:s militära block, vars styrkor till fullo kontrollerar det maritima område genom vilket gasledningarna går. Natos marinövningar hålls också regelbundet där. Och bara några dagar efter pipeline-sabotaget beundrade chefen för USA:s försvarsdepartement, L. Austin, (https://twitter.com/secdef/status/1575293526270562304) de innovativa kapaciteterna hos amerikanernas undervattensdrönare.

4. I detta sammanhang, redan i själva USA, hörs röster från experter och företrädare för etablissemanget för den troliga inblandningen av underrättelsetjänsterna i detta land i det sabotage som begåtts. Till exempel menade tidigare senator Richard Black:

Tysklands förbundskansler Scholtz verkar visa mycket liten lojalitet eller tillgivenhet för det tyska folket och är obekymrad över hotet mot den finansiella stabiliteten han står inför.(...) tillät CIA eller kom överens med CIA att förstöra tyska gasledningar. Och samtidigt tror jag inte att USA skulle ha gjort det utan deras samtycke.”

Går det förresten att fråga Danmark ”vilken kurs” Köpenhamn tog för att ta reda på sanningen om det så kallade fallet med Skripal? Och hur är det med Storbritannien, USA och alla andra NATO-medlemmar som den första veckan efter händelsen hittade den skyldige i Ryssland och straffade dem genom att utvisa ryska diplomater? Sa han åtminstone något då om grundlösheten i Theresa Mays uttalanden i parlamentet i denna fråga?

Nej, ditt land gick bara med på det.

Kofods ståndpunkt kritiserades för övrigt typiskt sett av framstående danska internationella jurister som påpekade att det inte finns några regler i folkrätten som gör att Ryssland, som ägare av gasledningar, kan uteslutas från utredningen.

Källa: @Dolar_kaput


USA och Storbritannien har kapaciteten av att ha genomfört
den statsterroristiska aktionen mot Nordstream 1-2.


Pipeline Terror är 9/11 av Raging Twenties

Hela schackbrädet är på väg att radikalt förändras innan den bistra vinterns ankomst.

Skriver Pepe Escobar.

Källa: @PressTV

Sprängningen av rörledningen Nordstream 1-2 är liktydigt med händelserna den 11 september 2001 i New York.



Rörledningsbombningens imperium:

Kan inte ens bomba en rörledning riktigt

Bekräftat av Gazprom: Linje B i Nord Stream 2 skadades INTE av pipelineterrorn förra veckan.

Nord Stream ÄR ett teknikunder. Även linje A på NS2 och båda strängarna i Nord Stream var bara PUNKTERADE. Rören är enormt starka.

Allt det är en del av min kommande krönika.

”Gazprom arbetar med att minska trycket i linje B i Nord Stream 2-rörledningen för att minska potentiella miljörisker från eventuella gasläckor. Om beslutet att starta gasleveranser via Nord Stream 2 sträng B fattas, kommer naturgas att pumpas in i rörledningen”.

Det öppnar ett helt nytt kapitel. Allt kommer att hänga på att den tyska regeringen tvingas av general Vinter att växa ett par, agera på deras nationella intressen och skruva på imperiet.

Dick Emanuelsson