Translate

söndag 2 juni 2024

”Den svenska regeringen skickar medvetet sina officerare i döden”!

Wallenberg fortsätter att kamma in miljarder. Denna gång blev det inte hans Jas39 Gripen men väl hans ASC 890 som heller inte är fy skam. Det klirrar i kassakistan, med politisk uppbackning av de åtta partierna i riksdagen. Om svenska operatörer skjuts ned på uppdrag i Ukraina, har mindre betydelse för Sveriges främste monopolkapitalist och vapenproducent, pengar luktar ju inte, däremot blod. Och den biten kommer svenska politiker och medier att ta hand om.

 
”Den svenska regeringen skickar medvetet sina officerare i döden”!

Militär analytiker hävdar att svenska officerare ska operera radarplanet ASC 890 i Ukraina.

Sverige kommer, som en del av ett nytt militärt assistanspaket, att förse Ukraina med ett ASC 890 långdistansradar- och måldetekteringsflygplan, förutom hela det tillgängliga lagret av pansarbandstraktorer, överskottstankar och AMRAAM-flygplansmissiler, allt enligt det säkerhetsavtal som totalt uppgår till 105 miljarder kronor för tiden 2022-2026, finansierat av svenska skattebetalare.

”Det är inte klart i vilket format planet kommer att fungera, eftersom det ukrainska luftrummet inte är en säker plats för den här typen av flygplan”, noterar den kubanske militäranalytikern Wofnon idag på din Telegramkanal.

Det svenska flygvapnets ASC 890 långdistansradardetekterings- och guidningsflygplan överfört till Kiev förväntas operera från den västligaste gränsen mot Ukraina för att styra långdistansmissiler från F-16-stridsflygplan, vilket också snart kommer att träda i tjänst hos det ukrainska flygvapnet.

Svensk militär i Ukraina?

”Därför blir ett svenskt flygplan, när det befinner sig i luftrummet i zonen för den Särskilda Militära Operationen, ett legitimt mål för de ryska flygstyrkorna och ryska luftförsvarssystem”, skriver Wofnon och drar följande anmärkningsvärda slutsats:

”Samtidigt finns det tydligen inga planer på att byta besättningen på specialplanet till ukrainska besättningsmedlemmar. Den svenska regeringen skickar medvetet sina officerare i döden”!

Om denna uppgift stämmer blir Sverige i så fall det första landet som är direkt inblandat i kriget i Ukraina. Var och en begriper de förödande konsekvenser ett sådant beslut kan innebära för det svenska folket.

Luftburen spioncentral

Det är heller inte långsökt att tro att den i dåtida Sovjetunionen utbildade kubanens antagande är korrekt. För det handlar om en luftburen spioncentral med plats för fem (5) operatörer som förfogar över synnerligen avancerad teknologi som Wallenberggruppens Saab-koncern producerar och säljer och som kräver lång tid att lära sig.

·        Om det inte är svenskar, vilka är det då?

·        Har regeringen gett tillstånd till ukrainsk militär att utbilda sig i detta vapensystem och i så fall sedan när och under vems politiska och militära ansvar?

Vi googlar men hittar ingenting i denna fråga. Jag ringer Försvarsmaktens Presstjänst (08-788-7500) som i likhet med UD ska ha jour dygnet runt, men jourhavande svarar inte.

Dick Emanuelsson

Källa: https://t.me/wofnon/49897