Translate

onsdag 12 oktober 2022

USA-general: För 66 miljarder dollar `anställde´ USA Zelinskiregimen för kriget mot Ryssland!

Offer för`Civilisationens´ Vagga.
Kolonialism resp
ektive nykolonialism.



Från `Civilisationens´ Vagga

Jag erkänner till exempel inte att ett stort fel har begåtts mot de röda indianerna i Amerika eller det svarta folket i Australien. Jag erkänner inte att ett fel har gjorts mot dessa människor av det faktum att en starkare ras, en ras av högre klass, en mer världsligt klok ras för att uttrycka det så, har kommit in och tagit deras plats”.

Sir Winston Churchill (1874-1965)

”Frihet för vad, för vem och i vilkens intresse”?



Dagens nyhetsutskick är en omfattande samling av nyheter som spänner över flera olika politiska och ekonomiska områden, naturligtvis med kriget i Ukraina i centrum.

Men jag vill ändå slå ett slag för kampanjen och solidariteten för JULIAN ASSANGE, som det gamla koloniala Storbritanniens imperialistiska politiska elit har beslutat ska deporteras till nykolonialismens nya centrum, USA. Cynismen och dubbelmoralen i dessa två länder är oändlig och det är bara världsopinionen som kan rädda livet på kollegan Julian.

Skammens rodnad kanske inte kommer att breda ut sig på det socialdemokratiska radarparet Andersson & Linde. Men kanske på en och en annan svensk journalist och förbundsledning som bara antagit ett pliktskyldigt uttalande mot en eventuell deportering och ett 175-årigt fängelsestraff för Assange i USA.

Att avslöja krigsförbrytelser gör sig inte i dag, varken i Irak eller Ukraina där Kievs Nonstop-bombningar av Donbass har pågått under åtta år. Och under lika lång tid har DN:s Winiarski med följe tigit.

Nu förbereder EU-kommissionen ytterligare ett, nä, inte ett nytt sanktionspaket mot Ryssland, det står hela tiden på kommissionens dagordning, utan ett nytt beslut om att ytterligare strypa det återstående journalistiska utrymme för alternativa medier. Men om det återkommer vi.

Tegucigalpa 2022-10-12

Dick Emanuelsson



För 66 miljarder dollar `anställde` USA Zelinskiregimen för kriget mot Ryssland!

Ja, rubriken kan te sig som en titel för en Hollywoodfilm. Men den tidigare chefen för de gemensamma stabscheferna, den fyrstjärniga amerikanska arméns general Jack Keane erkände live på Fox News:

”För bara 66 miljarder dollar drog vi Ukraina in i ett krig med Ryssland”.

Dessa ”investeringar” har genomförts sedan februari i år. Och de visade sig vara mycket lönsamma. För relativt lite pengar [SIC!] dör i USA:s intresse, inte amerikaner utan ukrainare i kriget med Ryssland.


 VIDEO: general Jack Keane (USA)





Inte tillräckligt dödliga ryska vapen [¡SIC!]

New York Times: ”Ryska missilangrepp, som dödade minst 19 personer i
Ukraina i måndags, var massiva men inte så dödliga som de kunde ha varit. Detta aktualiserade frågorna om kvaliteten på ryska vapen”.

Lite av den uppochnedvända världen, med andra ord. Det faktum att 300 långdistansmissiler med hög precision träffar strategiska mål i hela Ukraina och ”bara” dödar 19 ukrainare handlar alltså om den dåliga kvaliteten på deras vapen. Inte som de tekniskt avancerade USA-vapnen som dödade hundratusentals människor i Irak. Huvudkrymparligan har fått nya medlemmar på den tredje största tidningen i USA.

 


Det rödfärgade `Tik-Tok-kriget´ i Kiev:
”Ta en bild på mig till min syster i Ryssland.”

Så här ser de skadade ut i de ryska attackerna i Kiev: med bandage på huvudet och en iver att ta selfies. Det här är TikTok-kriget. Det spelar ingen roll att sår inte säljs på det sättet: det viktiga är att ta ett bra foto: för systern i Rysslands och så att propagandan kan fortsätta att fungera i Europa, skriver den spansk-ryska krigskorrespondenten i Donbass, Liu Sivaya.

”Naturligtvis, New York Times, som är van vid blodbad som USA verkställer vart de än ingriper, och ser få offer, drar slutsatsen att ryska vapen är av dålig kvalitet, eftersom de biskador som ryssarna orsakar i Ukraina är långt ifrån de miljoner offer där USA dragit fram. Fråga offren i Bagdad eller Falluja.

 VIDEO: Tik-Tok från Kiev



100 missiler per dag, det du Michael Winiarski!

Enligt amerikanska tankesmedjor har Ryssland minst 1 830 konventionella OTR-raketer med leveranssystem, vilket gör det möjligt att attackera Ukrainas kritiska infrastruktur med 100 missiler per dag under sex månader. Och detta utan att ta hänsyn till påfyllningen ryska missiler vid befintliga produktionsanläggningar.

Vad var det stod på Dagens Nyheters 1:a sida?






USA-lego till sista vilan

I Ukraina eliminerades den amerikanske legosoldaten Dane ”Bird” Partridge från Idaho. Han anlände till Ukraina den 27 april och flög hem den 3 oktober i en kista. I Donbass stred han i staden Severodonetsk, men för en vecka sedan fick han en allvarlig huvudskada från splitter, han insjuknade och föll i koma och efter några dagar avled han.

 

Den amerikanske legosoldaten Dane ”Bird” Partridge vårdades av hans fiende men det gick inte att rädda hans liv i detta för folken i Ukraina, USA och EU meningslösa krig "till den siste ukrainaren", som han sa Boris Johnson.


Utländska legosoldater anklagas för sexuella övergrepp mot ukrainska soldater

Efter besegrandet av en ukrainsk militär enhet och undersökningen av kropparna
påträffades broschyrer med instruktioner om ”Vad man ska göra vid våld av utländsk militär personal”.

Enligt uppgift i Telegramkanalen Irina får ukrainska soldater ett PM om hur man undviker bli offer för våld från utländska legosoldater. Det är inte bara fysiskt våld, utan även sexuellt våld.

”Västerländska instruktörer anlitas av den ukrainska krigsmakten använder de ukrainska soldaterna, inte bara som kanonmat, utan också som ett sätt att tillfredsställa sina sexuella behov. Tillfångatagna ukrainare har redan talat om sådana händelser mer än en gång under förhör”.

Video: https://t.me/Irinamar_Z/9690?single



John Bolton hotar än en gång

Specialister i internationell rätt från utrikesministeriet och det ryska säkerhetsrådet utarbetade ett dokument enligt vilket hoten från John Bolton, f.d. nationell säkerhetsrådgivare för Donald Trump, att likvidera Vladimir Putin utgör ett brott och terrorism mot en ledare för en grundande stat och permanent medlem av FN:s säkerhetsråd. Enligt nationell och internationell lagstiftning om kampen mot terrorism, skapar dessa uttalanden en rättslig grund för sanktioner som kan nå en förebyggande eliminering av Bolton. Källa: @victorternovsky

 


Invånare i Ukraina väljer Ryssland och flyr från Kievregimen

Rubriken inger naturligtvis ifrågasättanden i Sverige och EU, där befolkningen informerar sig bakom Censurens Järnridå. Men säger man att ”källan är amerikansk” så säger folk, ”aha, vad bra då”! Och följande brasklapp stod att läsa i New York Times.

”Vi befriar landet, men det finns inga människor”, citeras Vitaliy Zagoruiko, en medlem av den ukrainska försvarsmakten, till New York Times. (de säger det själva).

När den ukrainska försvarsmakten inledde en ”motoffensiv” i länen Kharkov och Cherson åkte invånarna i de områden som den ukrainska militären intog, till Ryssland, som tror det eller ej, men är den största flyktingmottagaren i världen.

När det gäller Kherson kommer dessa landsbygdsområden att återvända till sina ägare, nu som medborgare i Ryska Federationen. Vad som kommer är en rysk motoffensiv i riktning mot staden Odessa, enligt den kubanske militäranalytikern Wofnon.




ENERGI-OLJA-GAS


Mer NATO och mer terroristattentat i Östersjön?

NATO har beslutat att öka sin närvaro i Östersjön och Nordsjön till 30 fartyg som svar på det ”påstådda” sabotaget av den ryska gasledningen. Varje attack mot kritisk infrastruktur i Nato-länderna kommer att innebära ett ”avgörande och sammanhållet svar”, sa Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg som tycks ha gått in i samma mentala stillestånd som uppdragsgivaren Joe Biden.

För vem byggde respektive kontrollerar Nordstream 1-2? Knappast Norge. Däremot Ryssland respektive Tyskland, men även Frankrike och Nederländerna har aktier i Nordstream.


 



Vita Huset rasar mot OPEC-beslutet och Saudiarabien

Nästa offer på USA:s sanktionslista: Saudiarabien. Landet stod fast i beslutet av OPEC och vägrade öka oljeexporten på order av Vita Huset. I stället stod landet lojalt med OPEC om att minska produktionen med två miljoner fat per dag, eller två procent av den totala OPEC-produktionen. Och om det är något som USA inte förlåter är det självständiga stater som anser att de inte behöver underordna sig State Departements politik. Utan tvekan kommer det att utlösas sanktioner mot Saudiarabien som hittills ansetts vara västvärldens föredragna partner.

Bli inte förvånade om samma State Departement via sina ”NGO:s” typ folkpartisten Erik Jennisches CDR, Civil Rights Defender (CIA-finansierad 2019) drar igång en ”samvetskampanj” där det talas om ”brist på rättigheter och frihet i Saudiarabien, att landet för ett folkmordskrig mot Jemens folk (som vi har hävdat sedan krigets inledning men aldrig fått gehör för, varken hos UD eller Via Huset). Sent ska Syndaren vakna.

 



Ukrainsk attack mot kärnkraftverket Zaporozhye

En ukrainsk kommandogrupp försökte igår tisdag ta sig från staden Nikopol på andra sidan floden Dnepr och landstiga nära kärnkraftverket i Zaporozhye, men likviderades. Flera båtar sänktes och upp till 30 fiendesoldater eliminerades, rapporterar ISZ.


FRANKRIKE: Kilometerlånga köer vid bensinstationerna

Polisen kontrollerar för att se om fordonsägarna verkligen behöver fylla tanken och reserven. Oljebristen har nått Europa. Såååå effektiva sanktionerna mot Ryssland är! VIDEO:

 

Märkliga el-avbrott allt vanligare i Tysklands närområde

Den danska ön Bornholm, som ligger nära platsen för det statsterroristiska sprängattentatet mot gasledningen Nord Stream 1-2, stod plötsligt helt utan el i måndags (10 oktober). Myndigheterna gör allt för att hitta orsaken till misslyckandet, men i nuläget har de ingen aning om vad som orsakar misslyckandet, enligt TV2.

Samma dag stoppades leveranser av el från Sverige till Polen på grund av en ”olycka”, rapporterade den polska radiostationen RMF.

 

”Oavsiktlig skada” i Polen på rysk oljepipeline till Tyskland

Det uppger Polens högsta tjänsteman med ansvar för energiinfrastruktur, Mateusz Berger till nyhetsbyrån Reuters. Han uppgav att läckan i Druzhba-ledningen med största sannolikhet orsakades av ”oavsiktlig skada”.

”Vi lever i turbulenta tider, olika konnotationer är möjliga. Men i det här skedet har vi ingen som helst anledning att tro det”, sa han på frågan om möjligheten till sabotage.

Berger sa att läckan var lokaliserad 70 km (44 miles) väster om Plock, där Polens största raffinaderi som ägs av PKN Orlen ligger. Som ett resultat var en del av fraktkapaciteten av olja till Tyskland inte tillgänglig, sa han och tillade att reparationer sannolikt ”inte skulle ta lång tid”. PERN sa att leveranserna till Tyskland minskade men fortsätter.

Polen är en av de stater som misstänks för att ha deltagit i terroristattentatet mot Nordstream 1-2. Flera av landets politiker vill också förfoga över kärnvapen med hänvisning till att de känner sig hotade av Ryssland. Det gäller att ha iskalla nerver för dem i USA som har att göra med de små ”4:e Reich-staterna” som Polen och Baltikum.


Polen, platsen för ännu en rysk pipeline som "råkat ut för en olycka".


Serbien och Ungern bygger sin egen oljeledning

Serbien och Ungern kringgår sanktionerna och bygger sin egen oljeledning, döpt till ”Vänskap”! Efter hot om att skära av Serbien från rysk olja (genom Kroatien) fattade de bägge länderna beslutet att bygga en egen oljeledning genom Ungern till Ryssland. Pipelinjen kommer att heta ”Vänskap”. Rysk olja ska flöda. Vad annars?



En tredjedel av Ukraina utan el

Efter ryska massiva missilattacker på Ukrainas energisystem har det uppstått allvarliga problem med elförsörjningen, enligt Ukrainas energiminister Herman Galushchenko:

  • I Kiev begränsade DTEK strömförsörjningen till alla tre konsumentlinjer.
  • I Khmelnitsky är det ett akut strömavbrott för de flesta konsumenter, vattenförsörjningen är begränsad, eltransporter fungerar inte.
  • I Ternopil får staden elektricitet i reservkraftsläge. Spänningen är instabil, så nödstopp inträffar.
  • I Dnipro skadades en infrastrukturanläggning i Kamensky-distriktet, en kraftig brand och förstörelse.
  • I Sumy, sedan morgonen, har 247 konsumenter varit utan ström på grund av beskjutning. I distrikten Sumy och Shostka - ett akut strömavbrott.
De ryska missilerna slog ut 30 procent av Ukrainas strategiska elinstallationer, militära kommandocentraler och strategiska järnvägspunkter, oundgängliga för införseln av Väst´s vapenleveranser. Under åtta år har den ryska regeringens upprepade förslag om en fredlig politisk lösning på "Ukraina-projektet" avvisats av USA, Nato och Kiev. Under tiden har bomberna fallit i östra Ukraina.



Ukraina-Tyskland:

Det första tyska luftvärnssystemet IRIS-T finns redan i Ukraina, sade chefen för Zelensky-kontoret Yermak

Marin militärmanöver

Iran, Ryssland och Kina har gått samman i Indiska oceanen, uppger överbefälhavaren för den iranska flottan.

 

TERRORISM




Attentatet mot Krimbron

FSB, den ryska säkerhetstjänsten publicerade bilder på skuggföretag som deltog i organisationen av terrorattacken på Krimbron, och en röntgenbild av lastbilen där sprängämnena planterades. Röntgen visar att sprängämnena inte syns genom pallar med byggfilm. Arrangören av terrorattacken på Krimbron är chefen för Ukrainas militära underrättelsetjänst Kirill Budanov. Tolv medbrottslingar i förberedelserna för terrorattacken på Krimbron identifierades, åtta av dem greps, rapporterade FSB. Bomben för attacken på Krimbron var kamouflerad i filmrullar, enligt rapporten.

 

Vägrutten för bomberna

Övervakningen av förflyttningen av bomblasten som sprängdes på Krimbron utfördes av en anställd vid Main Intelligence Directorate vid Ukrainas försvarsministerium, som presenterade sig för deltagarna i programmet som ”Ivan Ivanovich”. För samordning använde han ett virtuellt anonymt nummer köpt på Internet, uppgav FSB.

 

Vägrutten för bomblasten som detonerade på Krimbron. Den ukrainska formen av internationell terrorism.


Planerade terroristattentat i Moskva

FSB fängslade ii dag onsdag en SBU-agent (ukrainska säkerhetstjänsten) i Moskva-regionen som förberedde en terroristattack med hjälp av Igla MANPADS*. ”En medborgare i Ukraina, född 1972, fängslades, som på instruktioner från SBU, i en cache utrustad i en bil, levererade Igla bärbara luftvärnsmissilsystem till Ryssland från Kiev under transit genom Estlands territorium för att förbereda terrordåd, och även plockade upp en plats för deras hemliga förvaring

* ”9K38 Igla (ryska: 9К38 Игла - nål) är en rysk/sovjetisk bärbar, värmesökande luftvärnsrobot. Dess NATO-benämning är SA-18 Grouse. Den mest avancerade versionen av Igla kan söka in på sitt mål från alla håll”. (Wikipedia).

Video: https://t.me/intelslava/39073

 

Ukrainare utpekad som terrorist gripen i den ryska staden Bryansk

FSB publicerade en video av den frihetsberövande som misstänks för förberedelse av en terroristattack på en logistikterminal i staden Bryansk.

Video: https://t.me/intelslava/39068

 

 

EKONOMI

 

EU, USA:s europeiska ”BAKGÅRD”

Europeiska unionens välstånd är redan ett förflutet tack vare den europeiska elitens och byråkraternas agerande, sade taleskvinnan för det ryska utrikesministeriet, Maria Zajárova.

Hon kommenterade uttalandena från EU:s representant för utrikesfrågor, socialdemokraten och spanjoren Josep Borrell. Denne sa i måndags under ett möte med EU:s ambassadörer att EU:s välstånd baserades på billig energiförsörjning från Ryssland, och att varken Moskva, inte heller Peking kommer att bli vad de var för den europeiska ekonomin.

”Chefen för EU-diplomatin glömde att tillägga att EU förlorade ALLT detta tack vare sin egen politiska elit och en stor armé av eurobyråkrater som agerade till förmån för USA. Hela krisen kring Ukraina skapades av Bryssel själv”, med sina egna händer, skrev Zajárova på sin Telegram-kanal. Källa: RT på spanska

 

Sanktionernas pris

Vem i EU ska betala det allt högre priset för de antiryska sanktionerna? Europeiska unionen beräknar att kostnaden för de nya sanktionerna mot Ryssland, inklusive det åttonde sanktionspaketet mot Ryssland. De totala kostnaderna för alla handelsrestriktioner inom Europeiska unionen (EU) uppskattas till gigantiska 123 000 miljoner euro (119 240 miljoner dollar).

Denna siffra avser handelsvolymen mellan Moskva och länderna i gemenskapsblocket som för närvarande förlamades 2021 på grund av de restriktiva åtgärder som infördes mot det eurasiska landet för dess verksamhet i Ukraina.

Det senaste paketet, som antogs förra veckan, innehåller nya importförbud för ryska varor, som EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen sa kommer att beröva Moskva ytterligare sju miljarder euro (6,7 miljarder dollar). Detta leder till importrestriktioner för nästan 90 miljarder euro (87,2 miljarder dollar), inklusive 65 miljarder euro (63 miljarder dollar) av rysk olja och oljeprodukter till EU, som förväntas upphöra i början av nästa år. Källa: RT på spanska

 

”Sanktionera oss till döds”!

Det är förvånande att europeiska tjänstemän först nu, åtta månader efter starten av den ryska specialmilitära operationen och det efterföljande genomförandet av sanktioner inser att deras industri kan försvagas när den i själva verket håller på att avindustrialiseras till följd av deras egna politiska beslut.

I detta sammanhang verkar Ungerns premiärminister Viktor Orbán vara en av få förnuftiga röster i EU. Han var bland de första som offentligt förklarade att EU med dessa sanktioner inte sköt sig själv i foten, däremot i bröstet. Sedan dess vädjar den ungerske politikern till förnuftet.

”Sanktioner i den här formen dödar oss”, sa han i en intervju nyligen och betonade att de restriktiva åtgärder som införts mot Ryssland åtminstone bör ses över.

Storbritannien, där energikrisen slår hårt mot både företag och privatpersoner, har det inte mycket bättre. Det förutspås att om saker och ting inte förändras kan 6 av 10 brittiska fabriker stänga. Samtidigt måste pubägare använda levande ljus eftersom det är för dyrt för dem att tända glödlamporna. Källa: @ATodaPotencia

 


TYSKLAND: Företag mot ett ovisst öde

Tusentals företag kan gå i konkurs om sex månader om energipriserna inte sänks. ”Om energipriserna inte minskar avsevärt kommer lamporna att släckas i tiotusentals företag i landet om senast sex månader”, säger Peter Adrian, ordförande för landets industri- och handelskammare.

– Även om det kan tyckas att betalningar för energi inte utgör en så stor del av företagens totala kostnader, kan en kraftig prishöjning ”påverka konkurrenskraften för de sektorer som deltar i hård internationell konkurrens”, sa ekonomen på Institutet för ekonomisk forskning, Oliver Falck. Dessutom tillade han att många företag redan har ganska låg lönsamhet på grund av konkurrens, enligt RT på spanska.

 

Nya protester i Prag mot stigande energipriser

Energipriserna i Tjeckien har stigit tiofaldigt, ur fickan på lokala affärsmän. 70 000 människor har demonstrerat mot prishöjningarna och krävt regeringens avgång och återlämnande av rysk energi.

 



EKONOMISK DEPRESSION: 

  • Inflationen i Tyskland nådde en rekordhög nivå på 10 % i september, enligt Destatis.
  • US Bureau of Economic Analysis bekräftade nedgången i BNP med 0,6 % under andra kvartalet 2022.
  • Inflationen i Italien når 8,9 % i september, ett rekord på 37 år
  • Amerikanska aktier har den längsta kvartalsvisa förlustsviten sedan kraschen 2008 och Joe Biden sitter i CNN och försöker desperat lugna opinionen om att USA är inte på väg in i en ekonomisk rescession.

EUROPA PÅ MARSCH

 

”UT MED NASSARNA!”

Mer än två tusen demonstranter marscherade genom Leipzigs gator i söndags och krävde ett slut på politiken och sanktionerna mot Ryssland. När en grupp ukrainska aktivister vecklade ut sina flaggor började folkmassan ropa: ”UT MED NASSARNA”!

Bra att nämna sakerna vid deras namn, anser ”A Toda Potencia”.

VIDEO-LEIPZIG:
”UT MED NASSARNA!”



 

Den organiserade arbetarklassen i Tyskland i rörelse

Fackföreningar i Tyskland🇩🇪 kräver en löneökning på 10,5 % för offentliganställda på grund av hög inflation.

I stora delar av landet har allt större människomassor anslutit sig till från början spontana protester mot mat- och elpriser men som nu allt mer karaktäriseras av den organiserade delen av det tyska folket, främst fackföreningar.

 

Den organiserade arbetarklassen i Tyskland på marsch.

På tal om ”dollar och cent”

Kubanen Wofnon: På tal om ”dollar och cent”, elitens språk. Redan i april gav företagsmedia uppgifter om den ekonomiska situationen i Ukraina. Idag kunde alla redogöra för hur de mår.

* Vet du hur Ukraina kommer att betala för allt de har fått från väst?

* Länderna som ger allmosor till Kiev gör det i utbyte mot nya amerikanska vapen, vet du varför?

Svaren på ovanstående ger anledning till oro om du vore ukrainare, särskilt eftersom allt ovanstående härrörde från det blinda och dåraktiga bedrägeri som ukrainarna föll för när de sa ”ja” till att vara fungerade utbytbara brickor för Washington mot Moskva.

Som om ovanstående inte vore nog så är det allvarligaste att Ukraina redan har förlorat hälften av sin befolkning, ca 25 procent har lämnat landet sedan 90-talet. De övriga 25 procent är redan en del av Ryska Federationen, konstaterar Wofnon.

 

”Ned med häxan Sandu”!

Moldavien allt närmare ett uppror mot nyliberalismen och ”våra hjärtan kräver en förändring”! I huvudstaden Chisinau i Moldavien äger det rum dagliga kraftfulla protester mot regeringen, inklusive ryska sånger framförs i den forna sovjetrepubliken och det skanderas ”Ned med häxan Sandu”! På boulevarden Stefan cel Mare börjar ”nattprotesten”.

Nästan 60 000 människor gick ut på gatorna utanför presidentpalatset i centrala Chisinau i helgen i en protest mot regeringen. Folk fortsätter att kräva att PAS-regeringens och Maia Sandus avgång, samt ett utlysande och tidigareläggande av president- och parlamentsval.

 

Moldavien, oktober 2022.

 


LÄNGRE LÄSNING:

”Folkomröstningar utan demokratisk legitimitet”

Det skrev Proletärens ledarsida den 28 september där den påpekade att det ”har utlysts folkomröstningar i de så kallade (min kursiv) folkrepublikerna i Donbass och i de av Ryssland ockuperade regionerna Cherson och Zaprorizjzja i sydöstra Ukraina. I uppenbart syfte att införliva dessa territorier i Ryska federationen. Dessa folkomröstningar saknar demokratisk legitimitet. Folkviljan kan inte rättvist manifesteras under pågående krig och ockupation, inte i städer som ligger i ruiner och inte med stora delar av befolkningen på flykt”, konstateranden som vi läst också på ledarplats i DN och andra korporativa medier.

Proletären tycker att det hela ”är ett tunt smink över en ohöljd annektionspolitik. Donbass, Cherson och Zaprorizjzja ska införlivas med Ryska federationen på det att fortsatta ukrainska attacker mot dessa regioner blir attacker mot själva Ryssland”.




DONBASS HAR GJORT MOTSTÅND mot den fascistiska statskuppen sedan den 22 februari 2014 i Kiev, uppbackad, finansierad (med fem miljarder dollar, enligt Victoria Nuland som var ”Spindeln” i statskuppen) och förmodligen också ledd av CIA, eller som han sa den fyrstjärniga USA-generalen Jack Keane, som i direktsändning erkände på Fox News: ”För bara 66 miljarder dollar drog vi Ukraina in i ett krig med Ryssland”.

Få medier har ens höjt ögonbrynen, än mindre beskrivit den terror åtta miljoner invånare har upplevt av Non-Stop-bombningarna från det ukrainska tunga artilleriet under dessa åtta år som krävt 14,000 liv i vad den tyske kanslern förnekar är ett folkmord.

Proletären hade ingen reporter på plats när folkomröstningarna ägde rum, vilket inte hindrar tidningen och partiet KP att inta en principiell ståndpunkt, vilket är en heder i dessa likriktningens epok i Sverige och övriga Europa.

Men att i ett svep skåpa ut miljoner donbassbors önskan att ansluta sig till den Ryska Federationen, att inte ta i beaktande det faktum att de ”så kallade folkrepublikerna” under åtta år också byggt upp sitt försvar, administration och övrigt samhällsmaskineri mot en gigantisk militär och ekonomisk potential, tycker vi är förvånande. Hade det inte varit för ett socialt och politiskt stöd hade dessa, som Proletären föraktfullt benämner ”de så kallade” folkrepublikerna fallit ihop som korthus.

Man måste nog se orsak och verkan för att förstå ett större komplex internationellt samband. Vi bistår gärna Proletären med följande vittnesskildring från en argentinsk valobservatör som dessutom vittnar om den terror som dessa 100 internationella valobservatörer från 40 länder har fått utstå efter hemkomsten. Att vittna om verkligheten och realiteter i Donbass kan stå dig dyrt.

Dick Emanuelsson
(boende i Honduras utan dessbättre den formen av terror).


En vanlig bild efter Zelinskis Non-stop-bombningar med hjälp av amerikanska Himarsraketer av staden Donetsk. I åtta år har detta pågått, om än inte i lika omfattande form som efter den 24 februari 2022. Över 14,000 ur civilbefolkningen har slitits i stycken, som mannen på bilden av Kievs bomber. Men medierna som i dag anklagar Ryssland för att genomföra sin geografiskt sett begränsade militära operation till Donbass, höll klaffen under dessa åtta år då USA-imperialismen finslipade sina strategiska planer om att bryta upp Ryssland innifrån och dela upp federationen i 4-6 småstater, lätta att manipulera och kontrollera.


Väst´s psykologiska terror mot de internationella valobservatörerna som deltog i folkomröstningen i Donbass

Argentinsk valobservatör i Donbass möter ”psykologisk terror” för att ha berättat sanningen om folkomröstningar i Donbass.

En ”psykologisk skräck”. Det är det som argentinaren Lucas Adrián García lider av för att på första parkett ha observerat folkomröstningen om anslutning till Ryssland i folkrepubliken Lugansk.

Hans ”brott” är att ha tillåtit sig själv att beskriva vad han såg, något som bryter mot den gängse västerländska propagandan om Ukrainakonflikten i allmänhet och folkomröstningen i synnerhet.

Han säger till Sputniks reporter Victorter Novsky att det är en terror som inkluderar hårda angrepp från medier som inte ens skickade korrespondenter till de territorier som röstade för att ansluta sig till Ryssland, där dess invånare inte vid något tillfälle pressades eller hotades med vapen, eller på något annat sätt påverkades för att gå och rösta, betonade García.

”Jag hade möjlighet att tala med många medborgare som röstade i folkrepubliken Lugansk och i andra regioner där jag befann mig”, sa den oberoende observatören och noterade att de som inte röstade var de frånvarande de s.k. mainstreammedierna.

”De tillät mig aldrig att framföra den sanna åsikten om vad JAG upplevde”, sa han och kritiserade att de istället ägnade sig åt att misskreditera han som person och till och med tillskrev honom brott som han inte har begått, förutom att anklaga honom att vara ”en försvarare av Putinregimen”.

”Jag talade inte till förmån för Ryssland, inte heller till någon annan. Jag talade om verkligheten i det jag upplevde, precis som många ackrediterade internationella observatörer gjorde under hela processen”, sa Lucas.

Den argentinske valobservatören Lucas Adrián García om sin uppgift under folkomröstningen i Donbass.


ENLIGT GARCÍA BRYTER DEN FÖRFÖLJELSE som utlösts mot honom mot Artikel 19 i den Universiella Förklaringen om de Mänskliga Rättigheterna, som slår fast att ”varje person har rätt till åsikts- och yttrandefrihet”, en rättighet som ”inkluderar rätten att inte bli trakasserad p.g.a. av sina åsikter, att undersöka och ta emot information och åsikter, och att sprida dem, utan begränsning av gränser, med något uttrycksmedel”.

”Förra veckan, till exempel, kom en ställföreträdare ut för att tala offentligt under en session där hon offentligt förödmjukade mig, det vill säga förtalade mig genom förolämpningar, bara för det enkla faktum att ha rest (till Donbass) och sagt vad jag sa. Det har gått så långt att en medborgare måste fördömas offentligt för sina individuella, personliga uttalanden”, sa Garcia och tillade att deputeradekammaren i den argentinska provinsen Misiones till och med har röstat om ett uttalande som fördömer hans deltagande i folkomröstningarna.

”Jag upplevde folkomröstningen och jag kan inte ljuga. Jag berättar vad jag upplevde”.

 

GARCIA BERÄTTADE i INTERVJUN att det har gått så långt att han blev avskedad från sitt arbete. Han har blockerats och kastats ut från ”några internationella organisationer, och även lokala som jag tillhörde”.

– Vi gjorde ett öppet jobb som vanliga medborgare från hela världen och jag tror att varken jag, eller någon av de internationella observatörerna som var där och som upplevt dessa hot eller sanktioner kommer att ändra åsikt, betonade García.


Brittisk journalist valobservatör vid folkomröstningen i östra Ukraina

– Det var förmodligen mer demokratiskt än de flesta västerländska folkomröstningar jag har sett, säger den brittiska journalisten Vanessa Beeley om folkomröstningarna i fyra regioner i Ukraina som genomfördes i mitten av september.

Beeley var en av 100 internationella observatörer från 40 länder som deltog i folkomröstningarna i östra Ukraina. Hon hävdar att varken hon eller hennes kollegor fann några oegentligheter i omröstningen.

 Journalisten berättade också mycket oroande historier om att många observatörer som deltog utsattes för påtryckningar och till och med trakasserades av myndigheterna i de stater de kom ifrån. 

– Om du utmanar den dominerande västcentrerade och NATO-centrerade agendan riskerar du att bli sanktionerad, faktiskt, och uppsatt på Natos ”Svarta lista”, konstaterade Vanessa Beeley.