Translate

onsdag 15 juni 2022

När kommer Ann Linde och Andersson protestera mot att Zelinski beordrar trupperna att bomba gravida kvinnor och daghem i Donetsk?

 

Till källaren på förlossningssjukhuset i Donetsk fördes de höggravida kvinnorna. Flera av dem berättar att läkarna genomförde kejsarsnitt i den provisoriska underjordiska salen, på grund av Kievregimens urskillningslösa militärt meningslösa bombningar. Bara civilbefolkningen drabbas, som den gjort under åtta års terror från Kiev, utan att den internationella opinionen lyft ett enda finger.




När kommer Ann Linde och Andersson protestera mot att Zelinski beordrar trupperna att bomba gravida kvinnor och daghem i Donetsk?

·       Gör kvinnorna i Vänsterpartiets riksdagsgrupp FN sällskap? En interpellation eller åtminstone en enkel fråga till Linde&Andersson om Zelinskis order att bomba gravida kvinnor och barn på daghem i Donetsk?


TEGUCIGALPA / 2022-06-14 / 2 500 ukrainska soldater är innestängda och omringade av Folkrepubliken Luhansk' och ryska styrkor i staden Severodonetsk' industriområde, närmare bestämt i den kemiska anläggningen AZOT.

Allt tyder på att kapitulationen från staden Mariupols stålverk, Azovstal nu upprepas vilket är ytterligare ett svårt militärt nederlag för Kiev. Det handlar om två militärt oerhört strategiska städer som på sikt kan avgöra hela Donbass' befrielse.

Den ryska militärledningen talar om att Kiev vill använda de hundratals civila, som befälet för de 2500 soldaterna tog som gisslan och mänskliga sköldar nu ska försöka använda dem för att få fri passage i de humanitära korridorer som Luhansk och Ryssland kommer öppna i morgon den 15 juni.


Azot-anläggningen i Severodonetsk. 2500 ukrainska militärer håller hundratals civila som gisslan och mänskliga sköldar, precis som i Azovstal, i staden Mariupol.


I DET FÖLJANDE VIDEOREPORTAGET från RT:s reporter i Severodonetsk rapporterar han även om de besinningslösa ukrainska bombningarna av Donetsks huvudstad under de senaste dagarna där marknader, torg, bostadshus och förlossningssjukhuset bombades med flera dödsoffer och ett 40-tal skadade som följd.

FN fördömde idag dessa urskillningslösa bombningar utan någon som helst militärstrategisk betydelse.

I reportaget berättar de gravida kvinnorna om hur läkarna tvingades göra kejsarsnitt nere i förlossningssjukhusets källare medan 30 år gamla uttjänade missiler slog in i sjukhuset.

När kommer Ann Linde och Andersson protestera? Får vi se kvinnorna i Vänsterpartiets riksdagsgrupp göra en gemensam interpellation eller åtminstone en enkel fråga om vad den kvinnliga duon, ansvarig för Sveriges utrikespolitik tänker uttala till Zelinski som beordrar att bomba gravida kvinnor och barn på daghem?

Dick Emanuelsson,
Tegucigalpa-Honduras


Video: AZOT-anläggningen i Severodonetsk och terrorn och bombningarna mot förlossningssjukhuset i Donetsk. Under åtta år har Kiev terroriserat civilbefolkningen. Vad har den svenska s-regeringen gjort?



I källaren på förlossningssjukhuset i väntan på att flyglarmet ska upphöra och de höggravida kvinnorna kan återvända till sina salar i väntan på förlossningen.


Sanktionsbluffen: Höjden av hyckleri och cynism:
USA köper ryskt spannmål via ”Tredje man”!

🌾Washington uppmanar enligt uppgift ”tyst” jordbruks- och rederiföretag att öka inköpen och transporterna av ryskt gödsel efter rädsla för sanktioner mot Moskva har markant minskat utbudet, vilket i sin tur har utlöst en kraftig ökning av matpriserna runt om i världen, rapporterar Bloomberg, med hänvisning till personer med kännedom om temat.

Steget är en del av förhandlingar som involverar FN och strävar efter målet att återuppliva exporten av gödselmedel, spannmål och andra jordbruksprodukter från Ryssland och Ukraina, efter att de avbröts på grund av konflikten.

D.E.

Källa: RT