Translate

söndag 16 oktober 2022

Ukraina: Stepan Banderas allians med USA & tyska nazister

 

Stepan Banderas ideologiska
arv som blivit statspolitik i Ukraina


Ukraina: Stepan Banderas allians med USA & tyska nazister

Väst försöker i dag med alla medel att negligera och till och med i vissa fall förneka att Ukraina av i dag i mycket präglas av det ideologiska arvet från Stepan Bandera, ledare innan, under och efter kriget för Banderas politiska gren, Organisationen för Ukrainska Nationalister, OUN och hans militära gren av Ukrainska UpprorsArmén (UPA) 

Jasper Cato har på sin hemsida publicerat vad som man skulle kunna säga är en historisk avklädning av denna myt som sprids över hela världen och som till och med fått Kievregimens ambassadör i Tyskland, Andrii Melnik att påstå att Stepan Bandera var en ”nationell frihetshjälte”, vilket fick det tyska utrikesministeriet och judiska organisationer att rasa.

Dokumentet rubriceras:

”OUN:s rötter Bandera Stetsko Melnyk.
En insikt i CIA:s djupa bakgrund i de nazistiska rötterna hos västra Ukrainas nuvarande statsskick, militär och polis”

 

John J. Loftus, ” . . . en innerlig antikommunist",
som han presenterar sig själv.


CATOs PUBLICERING av advokaten John J. Loftus´ omfattande dokument ger en helt annan version som alla de som i dag är indignerade över det ryska befriandet av Donbass bör läsa för att förstå hur både USA/CIA använde sig av såväl ledande tyska nazister som Stepan Bandera och hans politiska och militära gren för att ta över Ukraina, steg för steg.

Loftus är sannerligen ingen `Putinist´ utan är en ”före detta åklagare på regeringsnivå i USA och före detta underrättelseofficer i armén. Han är ordförande för The Intelligence Summit och för Florida Holocaust Museum i St. Petersburg”, som Jasper Cato presenterar sin krönikör i slutet av dokumentet.

Eller som Loftus själv presenterar sig:

”Som en innerlig antikommunist och en beundrare av ukrainsk kultur och mod, hoppas jag att mina kommentarer riktar sig till en liten handfull ligister som inte är representativa för – eller värdiga – den ukrainska nationen. En dag kommer Ukraina att befrias, men inte av sådana som OUN”.

LÄS HELA ARTIKELN:

Svensk version: https://cartagocat.wordpress.com/2022/06/10/ouns-rotter-bandera-stetsko-melnyk/

Engelsk version: https://cartagocat.wordpress.com/2022/06/12/the-us-cia-deep-roots-in-ukrainian-oun/