Translate

torsdag 11 juli 2024

Den förre Nazi-Natochefen och Natos jakt på Donbass´ litium


 



Den förre Nazi-Natochefen Adolf Heusinger

Slå upp Wikipedia [1] och där läser vi om dennes biografi som är en diger läsning, allt från chef för Oberkommando des Heeres (OKH) planeringsavdelning sedan 1940 tills han skadades vid 20 juli-attentatet 1944. Det vill säga en Hitlers närmaste man.

Men där upphör inte utnämningarna av högre stånd.

Heusinger utsågs 1950 till militär rådgivare till Konrad Adenauer tillsammans med Hans Speidel. Han var sedan med och byggde upp Bundeswehr. År 1952 utsågs han till ledare för den militära avdelningen i Amt Blank, som senare blev försvarsministeriet. Han blev 1955 generallöjtnant när Västtysklands försvarsmakt Bundeswehr bildades. År 1957 utsågs han till Bundeswehrs första generalinspektör motsvarande försvarschef, en post han hade fram till 1961. I april 1961, blev han utnämnd till ordförande för NATO:s militära kommitté i Washington DC och hade förordnandet fram till 1964”.

Allt enligt vår Wikipedia.

Säg mig vem ni umgås med, Kristersson-Jonson och jag ska säga er vem ni umgås med.

D.E.

 



Donbass; litium, kol och utmärkt jordbruksmark, för NATO?

I Tyskland lägger de korten på bordet om VARFÖR det rysktalande Donbass måste tillhöra Ukraina: LITIUM!

Enligt direktören för det tyska litiuminstitutet, Ulrich Blume, finns det många litiumfyndigheter där.

”Europa [¡SIC!] skulle kunna erhålla de flesta mineraler som behövs för energiomställningen från Ukraina. Och Ukraina kommer därmed att kunna finansiera återuppbyggnaden av sitt land”, räknade experten ut.

Många felkalkyler i det här kriget.

Video:

Ulrich Blume




Tusentals ukrainare efterlysta som desertörer!

Enligt Ukrainas försvarsministerium återfinns det största antalet människor som försöker fly landet för att undvika att skickas till fronten i de västra regionerna.

Leder gör Lviv-regionen: 85 800 tusen människor är efterlysta.

Klicka för större text:


Det är intressant, för det är i dessa regioner som rysshatet traditionellt och historiskt är störst och där Stephan och de nazistiska nationalistiska strömningarna har varit och förmodligen är framträdande. Men inte ens där vill man gå ut i kriget.

Övriga regioner med efterlysta desertörer är Transkarpaterna: 54,200, Ivano-Frankivsk: 33,300, Ternopil: 28,700, Khmelnitsky: 20,500 personer.

 

En Ukraina-legion med träningsläger i Polen?

När ukrainska män dagligen flyr i hundratals över gränsen, som i fallet här, vid den moldaviska gränsen?

Video:
Vid den moldaviska gränsen


Video:
Tvångsrekrytering i Charkiv



 

”Rör inte min kompis”!

Saudiarabien hotar att göra sig av med alla värdepapper i Europeiska Unionen om västvärlden konfiskerar de 300 miljarder dollar i frysta ryska tillgångar, skriver den kubanske militäranalytikern Wofnon på sin Telegram-kanal.

Detta kan sätta igång en kedjereaktion när andra länder följer Riyadhs väg, enligt den till Wall Street närstående nyhetsbyrån Bloomberg.

Ryssland, Kina och saudierna har kommit på något. Tro inte annat! Ryssarna i Syrien lyckades inte bara besegra Nato, de lyckades positionera Gulfländerna som neutrala, tillräckligt för en multipolär värld.

Så långt Wofnon.



Den indiske premiärministerns mycket hjärtliga besök i Moskva där han
omfamnade Putin vid ankomsten, sände inte bara iskalla kårar efter Zelinskis ryggrad, en Zelinski som nästan grät i sitt uttalande om att han kände sig förrådd av världens folkrikaste nation, mötet måste också ha uppfattats som ytterligare en blackout om foten för 'väst' försök att isolera Moskva, vilket mot alla odds har blivit motsatsen.

Jänkar, fransmän och britter drar från Afrika med svansen mellan benen idag, deras militärbaser monterad ned eller tas över av ryssarna medan kineserna bygger ut den nödvändiga infrastrukturen i Afrika och Latinamerika.

Vad gjorde Imperiet på dekis och de gamla utlevade kolonialstaterna som Storbritannien och Frankrike?

Förslavade folken och stal deras naturrikedomar.

Eller var det inte så, Wolodarski (DN:s chefredaktör)?

D.E.