Translate

måndag 19 september 2022

Ryssland överlägset största mottagaren av ukrainska flyktingar

LUUUUUUUUULAAAAAA!

LATINAMERIKA KAN KOMPLETTERA sin inslagna kurs vänsterut med ytterligare en seger för den före detta metallarbetaren Luis `LULA´ Inacio da Silva den 2 oktober. Han leder med 15 procentenheter enligt alla opinionsundersökningar.

Pentagon och State Departement har bråda dagar och rent av gigantiska uppgifter framöver. Nu återstår bara ”smutsfläckar” på kartan i form av högerregeringar i Ecuador, Paraguay och Uruguay. Men där står kampen hård och intressant och perspektivet är lika intressant där.




Ryssland överlägset största mottagaren av ukrainska flyktingar

Som andra nation har Polen 1,2 miljoner färre flyktingar än Ryssland.
Läser och ser vi medierna så är det en annan föreställning som erbjuds.



Österrike:
”Det finns ett alternativ i krisen: förstärk klasskriget”!!!

Protester mot stigande energi- och matpriser i Wien som genomfördes i lördags.

Demonstranterna kräver lägre priser och mer värme i hemmet.

 VIDEO:


Frankrike på marsch!

I Paris hölls i lärdags en massiv demonstration för Macrons avgång och Frankrikes utträde ur Nato.

VIDEO:



Den ukrainska maffians diversebutik erbjuder pansargevär "Made in USA"!

En student i Bremen, Tyskland hittade en webbutik som säljer Stingersraketer (luftvärn Made in USA, reds anm) och kontaktade polisen.

Grävande journalister från Hamburg och andra städer har redan fått reda på att vapnen var avsedda för Kharkov-motoffensiven, men hamnade på den europeiska svarta marknaden som upplever en lysande epok.

Bara en tidsfråga innan Wallenbergs `Pansarskott 86´ dyker upp.

Video:




Rysk olja och gas för två sekel!

Nästan alla regeringar i Europa varnar för energinedskärningar eller besparingar för denna vinter️, för att inte tala om skyhöga priser.

När det gäller Tyskland (motor för Europa), är dess boomår med riklig och billig rysk gas över. Nu måste dess företag införa en strikt kontroll så att deras produktionskostnader inte skjuter i höjden. Vem som ska betala krisens bördor vet vi också, det är redan förutbestämt, skriver den kubanske militäranalytikern Wofnon på sin Telegramkanal.

Kom ihåg en mycket enkel sak; gas och olja är begränsade resurser. Därför står de nu högt i kurs. Det faktum att européer inte längre får dessa resurser från Ryska Federationen betyder inte att de kan få dem på samma sätt i andra länder, långt ifrån samma pris som tidigare.

Nu kommer flytande gas från USA, många gånger dyrare och mycket mer förorenande. Det kommer även mer gas från Norge, men de nämndas reserver är på 8-10 år. Och om deras produktion ökar tar dessa reserver slut snabbare. Moskva å andra sidan har reserver i mer än två århundraden.

 

VI KAN FRÅGA OSS FLERA SAKER; dessa europeiska regeringar, postmodernister, påstått socialistiska&socialdemokratiska, ”gröna” miljöpartister, etc... som räddade mäktiga storbanker (men inte deras medborgare) från konkurs 2008, vem kommer de att rädda i den kommande krisen? Vilka kommer de att subventionera, företag eller medborgare?

I Sverige är svaret givet, garanterat av den avgående socialdemokratiska regeringen med miljöpartiet som stöd.

I Europa är svaret också uppenbart. Hur den ”1:a världen” än vill framstå som ”modern” så styrs den av en korrupt och högst nykolonial elit. Européerna kommer att få lida mycket av detta anti-ryska korståg, speciellt på grund av en avgörande faktor; ryssarna kommer att anpassa sin ekonomi mot andra marknader. För de, till skillnad mot européerna har resurserna.

 

Det väntas en hård vinter för européerna.



 Fiaskot för USA:s antiradarmissil i Ukraina

Har du någonsin undrat varför den amerikanska HARM-antiradarmissilen inte får lika mycket publicitet i Ukraina som HIMARS? Anledningen till detta är enkel: de har noll effektivitet, enligt en källa som är bekant med saken som intervjuats av Sputnik.

”De flesta av dessa missiler sköts ner av ryska luftvärnssystem, medan vissa undertrycktes eller avleddes av luftförsvarssystemens radio-elektroniska krigföringssystem. Och flera av dessa missiler helt enkelt missade eller träffade långt från målet”, säger källan.

Enligt källan beror HARM-missilers låga effektivitet bland annat på dess maxhastighet på cirka 600 meter per sekund och en avsevärd motsvarande radarsektion.

”För moderna luftvärnssystem är denna hastighet och motsvarande radarsektion av missilen inte ett problem”, hävdade han.

En av ryssarna nedskjuten HARM-raket som har många motgångar i Ukraina.


Dessa uttalanden är i linje med verifierbara fakta. Således har den ukrainska sidan knappast rapporterat om att ha slagit ut någon rysk radar med hjälp av dessa missiler. Faktum är att det är mycket troligt att den osäkra framgången för dessa missiler i strid var anledningen till att Pentagon först tillkännagav sina leveranser till Ukraina mer än en månad efter att de första indikationerna på deras användning där dök upp.

Dessutom, om dessa projektiler, vars maximala räckvidd är 150 kilometer, var framgångsrika, skulle deras attacker främjas långt och brett som har varit fallet med HIMARS (vars effektivitet också väcker många frågor). Men både västerländska medier och ukrainska tjänstemän är särskilt tysta om dessa missiler, medan foton på resterna av nedskjutna HARM:s översvämmar i sociala medier.

Dessa missiler har ett passivt radarstyrningssystem som låser sig på fiendens radar på marken för att förstöra dem. Fram tills leveransen av dessa missiler till Ukraina officiellt tillkännagavs var det mycket debatt om hur de användes. Det visar sig att jaktplanen Mig-29 och Su-27 var anpassade för att kunna skjuta upp dessa missiler.

Källa: A Toda Potencia


”Ukrainas verkliga ansikte”

Det är roligt även om det är så här Europa verkligen ser på Ukraina och Zelenskij. Ett keramiskt "svart hål" för pengar, som bara medför problem för de utvecklade industriländernas invånare, sammanfattar den kubanske militäranalytikern Wofnon.

  



Nazismen i Ukraina måste bekämpas med argument och praktik

Många ungdomar som idrottar har tatueringar med nazistiska symboler som indikerar att det finns. Men invånarna i de territorier som befriats av den ryska försvarsmakten ändrar ofta deras ideologi villospår.

Detta hände en ung man från staden Miletópol, i Zaporizhia-regionen, som var mycket förtjust i tatueringar med ultranationalistiska motiv. Chefen för Melitopols inrikesdirektorat, Andrei Zhidkov, övertygade honom om att denna ”ungdomarnas misstag” bör korrigeras.

Resultatet av ”korrigeringen” kan ses på bilden. Dessutom är den unge mannen nu engagerad i volontärarbete och hjälper nu invånare i de befriade territorierna.

”Detta är ytterligare ett exempel på hur den kriminella regimen i Kiev fyller huvudet av den yngre generationen med falska värderingar. Men i själva verket bor det underbara unga människor i Zaporizhia-regionen. Och vi kommer att fortsätta att föra dem vidare till den sanna historien och traditionella värderingar som finns inneboende i det ryska folket”, sa Zhidkov och citerades av kollegan Irina.


Före och efter samtalet