Translate

måndag 19 september 2022

 


Rysk olja och gas för två sekel!

Nästan alla regeringar i Europa varnar för energinedskärningar eller besparingar för denna vinter️, för att inte tala om skyhöga priser.

När det gäller Tyskland (motor för Europa), är dess boomår med riklig och billig rysk gas över. Nu måste dess företag införa en strikt kontroll så att deras produktionskostnader inte skjuter i höjden. Vem som ska betala krisens bördor vet vi också, det är redan förutbestämt, skriver den kubanske militäranalytikern Wofnon på sin Telegramkanal.

Kom ihåg en mycket enkel sak; gas och olja är begränsade resurser. Därför står de nu högt i kurs. Det faktum att européer inte längre får dessa resurser från Ryska Federationen betyder inte att de kan få dem på samma sätt i andra länder, långt ifrån samma pris som tidigare.

Nu kommer flytande gas från USA, många gånger dyrare och mycket mer förorenande. Det kommer även mer gas från Norge, men de nämndas reserver är på 8-10 år. Och om deras produktion ökar tar dessa reserver slut snabbare. Moskva å andra sidan har reserver i mer än två århundraden.

 

VI KAN FRÅGA OSS FLERA SAKER; dessa europeiska regeringar, postmodernister, påstått socialistiska&socialdemokratiska, ”gröna” miljöpartister, etc... som räddade mäktiga storbanker (men inte deras medborgare) från konkurs 2008, vem kommer de att rädda i den kommande krisen? Vilka kommer de att subventionera, företag eller medborgare?

I Sverige är svaret givet, garanterat av den avgående socialdemokratiska regeringen med miljöpartiet som stöd.

I Europa är svaret också uppenbart. Hur den ”1:a världen” än vill framstå som ”modern” så styrs den av en korrupt och högst nykolonial elit. Européerna kommer att få lida mycket av detta anti-ryska korståg, speciellt på grund av en avgörande faktor; ryssarna kommer att anpassa sin ekonomi mot andra marknader. För de, till skillnad mot européerna har resurserna.