Translate

fredag 12 juli 2024

Det mediala spektaklet om F16 och kanske gamla svenska 'Tunnan'



Det mediala spektaklet om F16 och kanske gamla svenska 'Tunnan'

Saabs vd tror att Sverige kommer skänka Gripenplan till Ukraina: ”SAAB:s vd Micael Johansson har inte gett upp hoppet om att Sverige (läs vi skattebetalare) ska skänka Jas-Gripen-plan till Ukraina”, skriver DN.

Jag tacka f-n för att Wallenbergs springpojke slår ett slag och lobbar inte bara i Rosenbad (där Wallenberg är bossen) som nu under sitt pågående besök i Washington där det av ”en tillfällighet” pågår ett toppmöte för Nato.

 

DEN STORA NYHETEN från det mötet gav han med det ledsna ansiktsuttrycket, Antony Blinken som sa att nu blir det fart på kriget i Ukraina när Danmark, Norge, Nederländerna och kanske några andra ska skicka ner sina gamla F16-plan till Ukraina, vilket Zelinski har bett om sedan den 24 februari 2022.

På Försvarsmakten, granne med USA-ambassaden och på redaktionerna på Sveriges korporativa medier är euforin som bäst och optimismen i rubriker och brödtext går inte att ta miste på. ”Detta kan bli avgörande. . .”, bla, bla, bla, bla.

Men dessa F16-plan, producerade 1978 står sig slätt och kommer bli eftertraktade ryska militära mål. Och det vet naturligtvis SAAB-vd Johansson som måste småskratta i direktionsrummet. Hans Jas, eller rättare sagt Wallenbergs dyrgrip är klart att föredra i kriget. Men det kostar ju en halv miljard styck för oss skattebetalare...

 

KLICKA PÅ BILDEN för att beundra stoltheterna i STORT FORMAT!


ISTÄLLET RYKTAS DET om att Kristersson och Jonson på det pågående NATO-mötet ska komma med den braskande nyheten om att Sveriges högerregering skänker hela sin flotta av gamla hederliga Tunnan, Lansen och Draken till 'Tiggaren från Kiev' så är spektaklet fullbordat.

Nedan en kommentar den förre officeren i den ukrainska säkerhetstjänsten  Vasily Prozorov som bytte sida och som kommenterar perspektivet för de snart levererade planen Modell 1978, F16:

”Kiev firar ännu en ”seger”. Men detta är naturligtvis nonsens jämfört med den bortgångne president Zelenskys aptit - 128 kämpar. När du beställer ett sådant antal F-16:or verkar du inte tänka på en ganska enkel aspekt: var ska man förvara dessa saker och hur man underhåller dem?

Har Kiev cirka 10 flygfält med nödvändig infrastruktur? Mycket osannolikt. Finns det flygfält skyddade från ryska missiler? Nej. Den senaste attacken på Mirgorod-flygfältet, där flera Su-27:or slogs ut i en missilattack, är ett tydligt exempel på vad som kommer att hända med en grupp flygplan, och det fanns inte så många av dem ännu. Tja, för att inte tala om de hundratals, om inte tusentals, specialister som måste underhålla dessa F-16. Så frasen ”girighet förstör människor” syftar på Zelinski och hans dröm om 128 stridsflygplan.”

https://t.me/ukr_leaks_esp/11793

 

VIDEO:
Joe Biden håller `låda´, igen


Farsan hade rätt: ”Det finns inget dummare folk än USA:s”!, men kanske det svenska numera platsar?

För om den här mannen fortfarande har 38-40 procent i opinionsundersökningarna. . . Men när de ekonomiska, politiska och militära krafterna som håller i fjärrkontrollen slutar att trycka på ”ON”, är hans öde beseglat. Om Jänken vill ha en person av Bidens kaliber, så är det deras sak. Men värre är att folken i USA:s satellitstater, dit Sverige nu ska räknas också får ta konsekvenserna med att ha en ÖB som inte kan se skillnaden på knappen på X-boxen och avtryckaren för kärnvapenmissilen.