Translate

måndag 3 juli 2023

Zelensky ljuger om den ”kärnkraftsincident” som kan orsaka det tredje världskriget

 

Den 9 september förra året genomfördes ukrainska specialkommandon ett försök att ta sig över floden Dnjepr och inta kärnkraftverket, vilket slogs tillbaks.

RAFAEL GROSSI, intervjuas (engelskt tal med spansk undertext)
och dementerar vad Zelinski påstår. Förbereder han en "False Flag"?



VEM TALAR SANT, GROSSI ELLER ZELINSKI?

Zelensky ljuger om den ”kärnkraftsincident” som kan orsaka det tredje världskriget

Ukrainska myndigheter fortsätter att insistera på att Ryssland är redo att förstöra Europas största kärnkraftverk i Zaporizhia, Ukraina. Anläggningen har stått under rysk kontroll sedan 2022, skriver den spanske influenser El Domer.

För några dagar sedan försäkrade chefen för den ukrainska militära underrättelsetjänsten, KYRYLO BUDANOV, att Ryssland hade placerat explosiva minor i anläggningens kylbassänger.

RAFAEL GROSSI, chef för det Internationella Atomenergiorganet (IAEA) sa att hans team INTE hade sett någon indikation på vad som hävdades av Zelinski-regeringen.

– Jag var där, jag såg ingen liknande process. Våra team är där och rapporterar varje dag, betonade Grossi i en teveintervju.

För några dagar sedan ljög Zelinski uppenbart inför den spanska journalisten Ana Pastor, från tevekanalen ”La Sexta”:

– Kärnkraftverket i Zaporizhia är minerat. Det finns minerade områden. IAEA bekräftar detta, även om det försäkrar att reaktorn(erna, 6) inte är minerad(e). Ryssarna planerar att överlämna anläggningen till oss och spränga den i luften!

FRÅGORNA:

1.- Varför skulle Ryssland överlämna ett kärnkraftverk och spränga det i luften, vilket skulle innebära att de skulle förorena sitt eget territorium? Om de ville begå ett sådant brott, vore det inte mycket mer logiskt för dem att släppa en kärnvapenbomb långt från sina gränser och det territorium de kontrollerar inom Ukraina?

2.- ”Anläggningen är minerad men inte reaktorn”!

Detta är en lögn, enligt Rafael Grossi och hans team: ”Det finns minerade områden”. Självklart, det är en krigszon som också stormades av Ukraina i en amfibieattack förra året. Jag vet inte hur du ska spränga ett kärnkraftverk med minor placerade tre kilometer bort, eller på motsatta stranden av floden från anläggningen. Det finns ingen logik att genomföra sådana inkonsekventa aktioner.

Förevändningen för ett NATO-ingripande

Förstörelsen av dessa anläggningar är en oerhört viktig fråga. Enligt ett utkast som lagts fram i USA skulle sprängningen av kärnkraftverket användas som förevändning för att åberopa artikel 5 i NATO och begära ett direkt ingripande från länder som USA i kriget i Ukraina. Detta skulle markera starten på tredje världskriget, som snabbt skulle kunna eskalera mot mänsklighetens kärnvapenförintelse. Det kan naturligtvis inte garanteras att dessa åtgärder kommer att vidtas. Låt oss hoppas att inte ens den första inträffar och att ”någon” inte spränger eller bombar kärnkraftverket, en attack som vi hela tiden varnas för.

KÄLLOR:

1) Budanov säger att kylbassängerna i Zaporizhia har minerats av ryssarna
https://smh.com.au/world/europe/russia-has-mined-the-cooling-pond-at-zaporizhzhia-nuclear-plant-ukraine-spy-chief-20230621-p5di60.html

2) IAEA: Anläggningen är inte minerad (se video)

3) Utkast till NATO-intervention i USA:
https://lasexta.com/noticias/internacional/zelenski-teme-que-rusia-vuele-central-nuclear-zaporiyia-esta-minada_20230630649f1e6c3edc3a0001f8dcec.html