Translate

tisdag 9 augusti 2022

Video: Zelinskis bombning av Europas största kärnkraftverk fördöms av USA-officer

 

Scott Ritter (infällda bilden) och Europas största kärnkraftverk som har bombats på order av Zelinskis armé tre gånger. "Men varför inte nämna den skyldige?", frågar Ritter det Internationella atomenergiorganet, IAEA:s ledning.



Zelinskis bombning av Europas största kärnkraftverk fördöms av USA-officer

TEGUCIGALPA / 2022-08-09 / Den före detta underrättelseofficern i USA:s Marinkår, William Scott Ritter kritiserar det Internationella atomenergiorganet (IAEA) för att inte peka ut VEM som står bakom bombningen av kärnkraftverket i Zaporizhia; ZELINSKIREGIMEN!

Bombningen av kärnkraftverket i Zaporizhia av den ukrainska försvarsmakten utgör ett hot mot hela världen, säger den amerikanske militäranalytikern Scott Ritter i en intervju med RT.

"I det här fallet kommer inte bara det fysiska landskapet i Ukraina att drabbas i närheten av kärnkraftverket. Vi talar även om föroreningen av Svarta havet, som sedan kommer att sprida sig till Bosporen och Dardanellerna och vidare. Konsekvenserna blir regionala och globala, säger Ritter.

Tidigare har generaldirektören för Internationella atomenergiorganet (IAEA), Rafael Grossi, sagt att bombningen av kärnkraftverket i Zaporizhia är en fråga av extrem oro, vilket också lyfter fram den verkliga risken för en kärnkraftskatastrof och ett hot mot allmänhetens hälsa och miljö i och utanför Ukraina.

"Så IAEA gör rätt sak genom att säga ifrån. Men varför inte nämna den skyldige? Det här är inte en [vanlig] militär aktion, det här är en attack från den ukrainska väpnade styrkan på en fredlig kärnkraftsanläggning", konstaterar Ritter.

Det ryska försvarsministeriet varnade å sin sida för att attackerna mot kärnkraftverket kan orsaka en olycka som skulle överträffa Tjernobyl- och Fukushima-katastroferna.

Dick Emanuelsson

VIDEO: SCOTT RITTER

 


 

KONTAKT:

Telegram (sve): https://t.me/dickema51

Telegram (esp): https://t.me/dickem

E-post: dickema@gmail.com

Blog: https://dickema24.blogspot.com/?m=0

Facebook: https://www.facebook.com/dick.emanuelsson.3

YouTube: https://youtube.com/c/DickEmanuelsson

Vimeo: https://vimeo.com/dickmirian

Twitter: @EmanuelssonDick