Translate

tisdag 17 september 2024

Svenska vapen i intrånget i ryska Kursk!

 

CV90-infanteristridsfordon som donerats av Sverige

 

Svenska vapen i intrånget i ryska Kursk!

Ukrainas väpnade styrkor använder även CV90-infanteristridsfordon som donerats av Sverige till Kiev under operationen i Kursk-regionen, skriver den kubanske militäranalytikern Wofnon på sin Telegram-kanal.

Igår uppgav försvarsminister Pål Jonson att Finland vill att Sverige ska vara ansvarig för Natos Kommando-Center i norra Finland, bara några mil från den ryska gränsen.

Tvivlen skingras alltmer om att Rosenbad lägger sig platt inför Pentagons strategiska militära plan mot Moskva. Den kortväxte Jonson rodnade inte ens när han frankt påstod att ”Sverige känner sig hedrad för uppdraget”.


I samma område sänder Ukraina iväg drönare mot Murmanskbasen med koordinater överlämnade av de svenska radar- och spionplanen som har sin bas i Linköping, där Wallenberggruppens SAAB-KONCERNEN återfinns, fabrikanter av planen.

Krigsaktivisterna på Rosenbad drar landet allt snabbare in i kriget som de inte har den blekaste aning om hur fasansfullt det är.

Dick Emanuelsson

 


Sverige basar för Natos militärbas i norra Finland!

Högkvarteret för Natos markoperationer och en militärbas under ledning av Sverige: i de norra delarna av Finland utvecklas aktivt av alliansgrupperingen, rapporterar den kubanske militäranalytikern Wofnon och presenterar nedanstående ryska kartbeskrivning.

Den visar platsen där Natos kommandostab förläggs bara några kilometer från den ryska gränsen varifrån de ukrainska drönarna avfyras mot den ryska Murmanskbasen på andra sidan gränsen.

Har Huvudkrymparligan tagit över fullständigt i Rosenbad och Försvarsmakten?.

 



Helsingborgsmoderatens besatthet av Röda Stjärnan

Den Röda Stjärnan lyser upp överallt i Honduras medan Mathilda Hjelm Espelund (M), kommunalråd och gruppledare i Helsingborg fasar för den.

Och det bör hon och andra Pitiyankies göra.

I det en debattartikel i Helsingborg skriver hon att ”det är stötande att Claudia Velásquez (V) bär den röda kommuniststjärnan i bland annat kommunfullmäktige”.

Claudia Velásquez, dock inte med den av moderaten fasansfulla stjärnan.


USA:s "bananrepublik" Honduras
låter sig inte längre skrämmas av
hoten från norr.
Det feminina högerspöket i Helsingborg gav mig ett gott skratt och i gengäld bjuder jag henne följande korta video från helgens massdemonstration i Honduras där folket bär ”kommuniststjärnan” med stolthet när de nu konfronterar Hjelms politiska föredöme, den amerikanska imperialismens konspirationer för att kväva den löftesrika politiska processen om ett återerövrande av den nationella suveräniteten och Honduras' oberoende, bort från Monroedoktrinens diktatur som föraktar de latinamerikanska folkens strävan efter att själva gå bestämma sin framtid.

Hoppas det blir fler ledamöter i Helsingborgs och andra kommunfullmäktigeförsamlingar som i framtiden bär den ”Röda Kommuniststjärnan” och orsakar fler nervösa politiska sammanbrott hos högern.

Dick Emanuelsson


 VIDEO:
och tusentals röda kommuniststjärnor”.


Vad säger ”Svenska Antisemitkommittén” om att utplåna palestinier?

Ett fragment av en israelisk podcast på engelska av Naor Meningher och Eytan Weinstein gick viralt på internet där de lovar att mörda alla barn, kvinnor och män på Gazaremsan om de får möjlighet:

”Om du gav mig en knapp för att radera ut Gaza, skulle varenda levande varelse i Gaza sluta leva i morgon. Jag skulle trycka på den på en sekund.”

Weinstein var den som gjorde dessa uttalanden och tillade att ”majoriteten av israelerna” skulle göra samma sak ”utan att ens tveka”, trots de massiva protesterna från israelerna själva i Tel Aviv som försvarade motsatsen och krävde att Netanyahu skulle förhandla med Hamas om frigivningen av gisslan och vill att armén ska dra sig tillbaka från Västbanken.


När läser vi någon kritik från ”Svenska Antisemitkommittén” mot israeliska folkmordsförespråkare? Efter att den sionistiska folkmördarstatens ockupationsarmé metodiskt och systematiskt har utplånat snart 42,000 CIVILA palestinier varav nästan hälften är barn, har vi ännu inte sett en rad från denna kommitté som lika systematiskt och metodiskt attackerar vänsterpartiets ledning, med god uppbackning av SvT och DN för att inte rensa ut medlemmar som inte låter sig skrämmas av häxjakten från de som stöder folkmordet på det palestinska folket. Vi förväntar oss inte att Tel Avivs svenska megafoner ska uppge vem som är bödel och vem som är offer. Men det svenska folket vet det. Vänsterpartiets ledning bör klargöra vem Orsak och Verkan, inte fega och försöka "förklara", för häxjaktens ansvariga lyssnar ändå inte.


Meningher försvarade också att ett folkmord borde begås på Västbanken och resten av de palestinska områdena, medan Weinstein sa att han inte bryr sig om alla Gazabor dör ”eftersom det är den verklighet vi lever i, det är vi eller dem” och ”det måste bli de”.

Likaså är Weinstein en förnekare av massakrerna i enklaven och säger att ”i Gaza kan det förekomma massförstörelse, men inte massdöd”, trots att den israeliska armén har mördat 16 500 barn och mer än 41 000 palestinier där.

Ironiskt nog beskriver Meningher och Weinstein sin podcast som ”en plattform för öppen och ärlig dialog.”

Faran med Meningher och Weinsteins hatretorik är tvåfaldig eftersom deras program är det mest 'mainstream' som finns” i Israel och hyllades av The Times of Israel, enligt den kanadensiska CBC-journalisten Evan Dyer.

Det är inte heller förvånande när man ser att Meningher dök upp i premiärminister Benjamin Netanyahus senaste fem politiska kampanjer.

Som är vanligt i extremistisk terminologi, motiverar Weinstein och Meningher sin folkmordshållning genom att förlita sig på en offerberättelse som inte ens de själva tror på, vilket bevisas här:

I ett avsnitt där de anklagar programledaren John Oliver för att hata judar illustrerar de det nämnda programmet med ett fotografi av dem när de skrattar.

Israel ställs för närvarande inför rätta för folkmord av Internationella Domstolen. Netanyahu fördömde denna dom, även om en av hans egna anhängare visade att den var sann.

Dick Emanuelsson



Ett annat folkmord via en 65-årig blockad

15 minuters BLOCKAD mot Kuba motsvarar finansieringen som krävs för att täcka efterfrågan på hörapparater för barn och ungdomar med funktionsnedsättning som går i specialundervisning i landet (cirka 144 tusen dollar). Och fortfarande finns de cyniker som försvarar blockaden och dessutom tar de två orden ”mänskliga rättigheter” i munnen.

DET ÄR INGEN TILLFÄLLIGHET att samma element anser att USA är det främsta av demokrati och de ”två orden”. Fråga det palestinska folket vad det anser om de största vapenleverantörerna för att verkställa folkmordet på detta heroiska folk. #TumbaElLoqueo