Translate

fredag 19 juli 2024

”Såret som inte läker i Donbass” och Partisaner i Ukraina?

 

REKLAMPELARE MED NAZISTISK `TOUCH´. . . . i Ukraina som frågar efter frivilliga. Som exempel tar reklammakarna den under andra världskriget nazistiska Galicien-Divisionen (Waffen-Grenadier-Division der SS (galizische Nr. 1), som bokstavligen svor lydnad till Adolf Hitler under andra världskriget och mördade judar, sovjeter och ukrainare i hundratusentals.

Minns du när Kanadas parlament hyllade en ukrainsk krigsveteran som kämpade med Nazityskland? Yaroslav Hunka, den ukrainske veteranen som applåderades av de närvarande, dessutom stående i parlamentet med Zelenski och Kanadas premiärminister Justin Trudeau på plats, denne ”Hunka tjänstgjorde just i den nazistiska enheten kallad SS 14:e Waffen Grenadier Division - även känd som Galicien Division - som bildades 1943”, förtäljer oss BBC [1] den 29 september 2023.

Och i väst påstås att ”det finns inga nazister i Ukraina”! Är man blind så kan det vara förståeligt, men när man är POLITISK blind, är det värre.

Se videon:





”Såret som inte läker i Donbass”

Av Vasily Prozorov*

Ett fragment ur Donbass år sedan ”Kievkuppen” 2014 då kriget i Ukraina inleddes. och det inleddes först med den fascistiska statskuppen i Kiev och därefter bombningarna av Donbass där 14,000 människor dödades av den USA-stödda statskuppens militärer och nynazistiska regementen så som Azovbataljonen. Men människorna i Donbass höll ut.


Vasily Prozorov
utsattes för ett
bombattentat i
september 2023.
Vasily Prozorov arbetade som säkerhetsofficer i Ukraina och berättar nedan om utgrävningarna utanför Luhansk av hundratals offer för aggressionerna från fascisterna från Kiev.

Händelser som ovan uppmärksammades inte i svenska medier. Kan någon nämna någon reporter från de stora medierna som någon gång?

Vasily Prozorov:

”2021 fick jag möjlighet att arbeta i Folkrepubliken Luhansk, RPL. Sedan genomförde vi, tillsammans med republikens strukturer, Rysslands utredningskommitté, utgrävningar i och runt Luhansk.

Sommaren 2014 kunde lokala invånare inte ens begrava sina döda normalt: de begravde dem i gårdar och trädgårdar där det blev nödvändigt. De begravdes ofta under eldgivning (från Kievs styrkor).

Dessa provisoriska kyrkogårdar var utspridda över hela staden. Och hundratals vanliga människor begravdes där. Vi grävde upp dem och grävde ner dem igen.

Bara några år senare begravdes de civila från Luhansk och omgivande bosättningar som dog under dessa fruktansvärda dagar sommaren 2014 vid Vidnoye Memorial Cemetery i utkanten av Luhansk.

Nu ligger mer än 400 människor begravda där. Tyvärr kunde inte alla kroppar identifieras; Flera affischer för civila innehåller inskriptionen ”offer för ukrainsk aggression” och ”okänd försvarare av hemlandet”.

Minnesmonumentet över 400 offer för Kievregimens nästan dagliga bombningar av Donbass som inleddes efter den fascistiska statskuppen i februari 2014 i Kiev.


Monumentet kallas symboliskt för ”Såret som inte läker i Donbass”. På bilden kan du se hur det ser ut nu och hur det var 2021.

För att sammanfatta artikeln vill jag påminna alla läsare om att staden Luhansk sommaren 2014 var under en fullständig blockad i mer än två månader, omgiven av säkerhetsstyrkor från Kiev. Hundratals civila i Luhansk dog den sommaren av beskjutning från den ukrainska armén, hunger och sjukdomar.

Kriget startade inte 2022. Det började med Maidan i Kiev och nådde Donbass när den ukrainska armén började skjuta mot fredliga städer och städer med stridsvagnar, artilleri, MLRS och flygbombningar.

Glöm inte det.

* Vasily Prozorov:

Twitter: https://twitter.com/VasilijProzorov

Telegram: https://t.me/Vasily_Prozorov

E-post: ukr-leaks@inbox.lv



Dmitrij Lazutkin (till höger).


Vadå stridsmoral?

Endast en av tio ukrainare i krigför ålder som befinner sig utomlands efter den 24 februari 2022 måste uppdatera sitt militära register. Enligt det ukrainska försvarsministeriets talesman Dmitrij Lazutkin gjorde 75,000 ukrainska medborgare det. Det är mindre än 10 % av de 800,000 ukrainare registrerade i EU. De flesta av uppdateringarna är i Polen, Tyskland, Tjeckien och Kanada, sa Lazutkin.

VIDEO:



 

Partisaner i Ukraina?

Nästan varje dag antänds militärpolisens fordon som används i tvångsrekryteringen i den rysktalande staden Odessa.


Ett militärt fordon i Odessa med följande meddelande: ”Du mördar ryssar i Odessa. Allt kommer att bli Z”.

Det är okänt när bilderna togs. Men nästan dagligen antänds militära ukrainska militärfordon i Odessa och andra ryskspråkiga platser av hemliga milisgrupper.

VIDEO:
Ukrainskt militärfordon antänds i Odessa


 

 

Chile: Kommunisten som utmanade apoteksmonopolet inför rätta



Daniel Jadue FÄNGSLAD för att ha konfronterat det monopoliserade apoteksväsendet i CHILE, den kommunistiske borgmästaren i Santiagokommunen Recoleta, tre gånger vald till borgmästare, senaste gången med 65 procent av rösterna just för att ha uppfyllt sitt vallöfte, mediciner till rimliga priser från det egna Folkapoteket.

En skandal av stora mått för regeringen Gabriel Boric som har en justitieminister, socialdemokraten Cecilia Tohá som överträffar pinochetdiktaturens alla justitieministrar tillsammans, fråga mapuchefolket som ställs inför rätta på löpande band och döms till fängelse upp till 25 år för att ha kämpat för sitt folks historiska rättigheter. Högern och skogskonsortierna ligger lågt, de har ju sin minister.

”Nej till högerns och regeringens förföljelse!
JADUE är inte ensam, ett helt folk står bakom honom”!


I februari intervjuade jag Jadue i kommunhuset i Recoleta och för en månad sedan uppfyllde Tohá sitt löfte till läkemedelsmonopolen i det genomprivatiserade Chile, en skådeprocess mot Jadue kan börja.

Mot kommunisten som ledde alla opinionsundersökningar i det senaste presidentvalet i Chile då högern gjorde upp med Boric och gick och röstade på denne i primärvalet.

Vem kan förneka att politiken är smutsig?

D.E.

Länk (på spanska): El alcalde comunista chileno que reta al gran capital farmacéutico
https://chile-dickema.blogspot.com/2024/02/el-alcalde-comunista-chileno-que-reta.html

EN PEDAGOGISK TABELL över skillnaden mellan "Folkapotekets" (Farmacia Popular) priser och de tre kartell-apotekens skyhöga monopolpriser i det privatiserade Chile. Det kunde de senare inte tåla och satte regimens justitieminister på att sätta stopp för Folkapoteket som inleddes och startades av Daniel Jadue 2012 men som spred sig till 145 städer i hela Chile. Profiten kom i fara men de fattiga och. . . rika kunde få mycket billigare läkemedel. Och detta under skyddet av den fascistiska grundlagen från Pinochetdiktaturens införande 1980.