Translate

fredag 23 september 2022

Zelinski utnämner nazistbataljonen Azovs frigivne befälhavare Denys Prokopenko som ”Ukrainas Hjälte”!

 

Denys Prokopenko, Azovbataljonens befälhavare,
omgiven av hans politiska meningsfränder.


Zelinski utnämner nazistbataljonen Azovs frigivne befälhavare Denys Prokopenko  som ”Ukrainas Hjälte”!

Igår, den 22 september i direktsänt tal till nationen hälsade Zelinski de 215 ukrainska krigsfångarna "välkomna till friheten". Nu anländer de inte till Kiev utan kommer, enligt uppgörelsen mellan Moskva och Kiev att uppehålla sig i Turkiet så länge kriget pågår.

Bland de 215 frigivna krigsfångarna är 108 medlemmar från det nazistiska Azovregementet [1], vilket den svenske legosoldaten Mathias Gustavsson tillhörde. Azovregementet kapitulerade den 17 maj 2022 vid stålverket Azovstals underjordiska och bombsäkra underjord i staden Mariupol.

Zelinski nämnde i utsändningen 13 personer, bland dem Denys Prokopenko [2].

Vem är han?

Prokopenko tog över kommandot för Azovbataljonen från Andriy Yevheniyovych Biletsky. Denne var, enligt Wikipedia [3] ”den första befälhavaren för volontärmilisen Azov Bataljon och en av grundarna av den nationalistiska rörelsen Socialnationalistiska församlingen (SNA) [4]. Från 2014 till 2019 var Biletsky ledamot av det ukrainska parlamentet”.

Vad är SNA?

En ren nazistisk organisation, och det säger inte, jag, RT eller Sputnik utan Wikipedia:

”Partiet bildades 2008 genom en sammanslagning mellan flera organisationer och grupper inom den extrema högern som delar nazistisk ideologi med målet att skapa en nationalsocialistisk stat. SNA leds av Andrij Biletski, som också är kommendör för Azovbataljonen (som ersattes av Denys Prokopenko, igår nämnd som ”Ukrainas Hjälte” av Zelinski). Partiet har en paramilitär gren, `Ukrainska Patrioter´ vars program förespråkar politiskt våld, rasism och nynazism. Partisymbolen är en variant på den nazistiska symbolen varghaken, som användes av vissa SS-divisioner under andra världskriget”.





DET ÄR DENNA POLITISKA BAKGRUND som väst och medierna har försökt tona ned efter 2014. För det kan ju distrahera det strategiska målet och isolera `den ukrainska saken´ som sedan 2014 har varit att slå sönder motståndet i Donbass (östra Ukraina) mot den fascistiska maktgrupp som efter statskuppen 2014 successivt tog över den ukrainska statsapparaten, främst polis, säkerhets- och underrättelsetjänst samt generalstaben inom de väpnade styrkorna.

Att inlemma Azovbataljonen i de ukrainska väpnade styrkorna och dess Nationalgarde var, enligt Victoria Nuland, USA:s vice utrikesminister och en spindel i den fascistiska statskuppen i februari 2014 i Kiev därför viktigt, inte för att hålla kontroll över bataljonen för i verkligheten hände det motsatta med Nulands tysta gillande: den politiska linjen från Azovregementet och dess mest tongivande ledare kom att inta strategiska positioner just inom den ukrainska statsapparaten.

Och Zelinski är egentligen en marionett för både den ukrainska fascismens krafter som för Vita Huset och Pentagon som delar Denys Prokopenkos och Vita Husets krig att ”slåss till den siste ukrainaren”.

 


Vietnams landsfader `Onkel Ho´, Chi Minh frågar från sin speciella plats i `Paradiset´ om den spanska dagstidningen är kategorisk i sitt konstaterande?

Spanska dagstidningen El Pais´ historielöshet

”Ryssland kan bli den första kärnvapenmakten att bli besegrad i ett konventionellt krig, av Ukraina”, skriver den välrenommerade i vad som tidigare betraktades som en progressiv dagstidning men som nu är en dålig kopia av New York Times. Med samma politiska linje, så klart.

I Vietnam minns de historien på ett annat sätt, eller hur? För Hồ Chí Minhs och Võ Nguyên Giáps trupper var de första att i besegra en kärnvapenmakt, USA. Och inte de enda, om vi räknar med afghanerna, som drev ut trupper från ett annat land två gånger under det senaste halvseklet.

Kuba besegrade USA:s legosoldater

Vi skulle också i viss mån kunna hävda att Kuba var den första nation på den amerikanska kontinenten som besegrade USA via dess legosoldater vid Playa Giron (Grisbukten) den 19 april 1961. I kubanernas spår följde Nicaraguas Sandinistfront, FSLN som besegrade både USA:s diktator Somoza 1979 som USA:s efterföljande 25,000 legsoldater i La Contra, finansierade, tränade och inskickade från honduranskt territorium av CIA 1981-1990.

Men den historielösa redaktionen med ägare i Madrid ser dagens maktspel med samma ögon som general Franco. Inte undra på att ”La Transición”, övergången från Francodiktatur till civilt parlamentariskt styre i praktiken förändrade lite i den reella maktstrukturen i Spanien, där det inte är förbjudet att fördöma Francodiktaturen 36 år, men däremot monarkins genomkorrumperade damer och herrar. Det vet den katalanske rapparen Pablo Hassel som dömdes till nästan tre års fängelse för att ha komponerat en sång om den korrumperade abdikerade kungen Juan Carlos, som sökte sin landsflykt till Saudiarabien.

Men vinner Ukraina kriget? Låt oss ta en närmare titt på siffror och fakta.

Källanteckning: Ahí les va (RT)


Nazisterna från nazistregement ”Kraken” avnazifierade i Charkiv

Azovbataljonen är den nynazistiska politiska-militära organisation som är mest omtalad i medierna. Men det finns ett stort antal andra som också är viktiga för Kievregimens militära styrkor och som nästan undantagslöst har utposterats i östra Ukraina, det vill säga i Donbass där den ryska befolkningen återfinns. ”Kraken”, med förankring i näst största staden i Ukraina, Charkiv är en av dessa, hårt åtgånget den senaste månaden.

Ryska försvarsministeriets rapporter:

23 september: Ryska styrkor attackerade posteringarna för den ukrainska nynazistiska enheten Kraken i Kharkov-regionen, förstörde mer än 10 militära och pansarfordon och eliminerade mer än 50 ultranationalister.

10 september: De ryska flygstyrkorna avlossade angrep Charkiv-, Nikolaev- och Dnepropetrovsk-regionerna med högprecisionsmissiler. I Chuguev attackerades en postering för den nationalistiska Kraken-bataljonen och 92-brigaden av Ukrainas väpnade styrkor, upp till 300 ukrainska militärer och upp till 15 enheter militär utrustning förstördes respektive eliminerades.

7 september: En tillfällig plats för den nynazistiska Kraken-bataljonen bombades i Kharkov-regionen, där upp till 30 ultranationalister dödades och 10 krigsenheter förstördes.

5 september: Mer än 30 nationalister från den nationalistiska Kraken-bataljonen eliminerades och 10 enheter vapenutrustning förstördes utanför Kharkov av de ryska flygstyrkorna.

29 augusti: Ytterligare 30 enheter dödades och mer än 50 av den nynazistiska Kraken-bataljonen skadades i utkanten av Bakhmut.

I praktiken har detta nynazistiska regemente likviderats fysiskt och en del av Ukraina ”avnazifierats”.


Av nazistregementet Kraken återstår det inte många.



Stort antal stupade ukrainasoldater i Kramatorsk

I Kramatorsk attackerades den 81:a brigaden av Ukrainas väpnade styrkor där mer än 220 ukrainska militärer dödades.

Utländska legosoldater i Folkrepubliken Donetsk i städerna Slovyansk och Ozerny-regioner förlorade mer än 100 soldater efter att ha träffats av artillerield.

Attacker utfördes på de nationella bataljonerna ”Skif”, ”Dnepr” och ”Gepard”, såväl om på den taktiska gruppen ”Chaika” i Zaporozhye-regionen, där mer än 190 soldater och 12 enheter av militär materiel eliminerades.

Källa: Ryska federationens försvarsministerium/

 

Låt oss prata om stupade i kalla siffror:

Låt oss för närvarande lämna de fyra allmänna mobiliseringarna som Ukraina har genomfört hittills (och som Natoanhängare inte verkar vilja komma ihåg), kommenterar den kubanske militäranalytikern Wofnon.

Den 21 september sa den ryske försvarsministern, Sergey Shoigu följande:

”Ukraina har förlorat 100 000 man, eller hälften av sin armé på 200 000 soldater (siffror som militära och underrättelsekällor i USA bekräftar). Därför genomför Kiev en massiv mobilisering (oftast med våldsamma medel). Våra (de ryska) förluster är 5937 döda. Ukraina har förlorat 61 207 i döda och 49 368 skadade”.

Så om vi gör ett genomsnitt av offer kallt och enkelt, kommer vi att se att ukrainarna har 10,3 gånger fler offer än ryssarna (61,207÷5,937). Om vi ​​tar ett genomsnitt på de dagar som den ryska specialmilitära operationen pågått i Ukraina, visar det sig att under de 211 dagarna har ukrainarna förlorat i genomsnitt 290 soldater per dag (61 207÷211), å andra sidan ryssarna har förlorat i genomsnitt 28 soldater per dag (5 937÷211).

”Om vi jämför medelvärden, står 290 ukrainare mot 28 ryssar (10,3 ukrainska stupade för varje rysk stupad) något som liknar den analys som vi gjorde av stupade den 9 september, där förhållandet pendlade runt 8 ukrainska stupade för varje rysk stupad.

”Detta är en komplex fråga”, skriver Wofnon ”men förhållandet är mer eller mindre 9-10 gånger fler ukrainska förluster än ryska förluster i allmänhet. Om vi gör den jämförelsen kommer vi att vara nära den absoluta verkligheten”.

Det är i och för sig inte märkligt eftersom de första månaderna ägnade sig den ryska insatsen främst till att slå ut det ukrainska luftvärnet, dess stridsflyg, helikoptrar, vapenförråd, vapenfabriker (Ukraina var Sovjetunionens främsta vapenfabrikant och där låg även stora delar av det sovjetiska rymdprogrammet) och artilleripjäser. I luften är ryssarna därför helt överlägsna.

Dick Emanuelsson

Källa: https://t.me/wofnon.


[1] https://en.wikipedia.org/wiki/Azov_Regiment

[2] https://en.wikipedia.org/wiki/Denys_Prokopenko

[3] https://en.wikipedia.org/wiki/Andriy_Biletsky

[4] https://sv.wikipedia.org/wiki/Socialnationalistiska_församlingen