Translate

lördag 20 juli 2024

Roger Waters (Video): ”ukrainarna används som kanonmat av Zelinski”!

Roger Waters uttalande om Zelinskis framtida eventuella planer 1) att skicka hundratusentals ukrainska män till köttkvarnen och 2) om att köpa en stor hacienda i Toscana kommer åsamka honom en storm av kritik. Men rockstjärnan är en politisk härdad man som vet att försvara Kuba, Venezuela och den palestinska befrielsekampen. Han behöver inga råd av förståsigpåare i väst, inte heller av liberaler som kallar sig "vänster".

 


Roger Waters: ”ukrainarna används som kanonmat av Zelinski”!

Roger Waters: ”Ukrainarna används som kanonmat för att Zelinski kan köpa ännu en fastighet i (italienska) Toscana”? Det uppseendeväckande uttalandet kommer från den förre ledaren för Pink Floyd, ROGER WATERS, i Raw Politik-podden.

– Tusentals fler män, 100.000-200.000 kommer att mobiliseras i Ukraina och skickas till köttkvarnen medan Zelinski kommer att gå i pension med miljarder på sitt konto, säger musikern som förmodligen är en av de politiskt mest modiga idag i den branschen.

Ukrainare som inkallats men som deserterade mot den moldaviska gränsen där de infångades av de ukrainska gränstrupperna.


DET ÄR ETT UTTALANDE som naturligtvis sänder elektriska chockvågor genom det politiska etablissemanget och de politiska krafter, främst Nato och EU som satsar allt på en militär lösning och totalt negligerar om det kostar miljoner ukrainares och ryska liv.

Men det bekräftar samtidigt den avgrundslika skillnaden mellan på hur den politiska eliten i Bryssel, representerad av den tyska adelsdamen Ursula von der Leyen och folket i Europa, som utkämpar en allt hårdare klasskamp på gator och torg för att försvara sina politiska, fackliga, ekonomiska och sociala rättigheter.

Ty de är ständigt hotade av denna Bryssel-högers allt aggressivare krigsaktivistiska politik som måste finansieras och som i den yttersta konsekvensen kan leda oss till ett tredje världskrig med kärnvapen som blir slutet för mänskligheten, inklusive för von der Leyen.




FÖR DEN LIBERALA EUROPA-”VÄNSTERN”, som till exempel dess svenska ledamot i EU-parlamentet, Jonas Sjöstedt (v) är det också ett hårt politiskt slag. Såväl Sjöstedt som Waters betraktas ju som ”progressiva” personligheter. Men i det förstnämnda fallet bara till etiketten.

Så länge Waters höll sig till stödet till den palestinska befrielsekampen gick det väl an, ja, till och med att Waters uttalade sig positivt om Venezuela och Kuba och mot USA, som Sjöstedt hävdar representerar en ”högre form av demokrati än Venezuela”, gick det väl att ”svälja”.

Men att konfrontera Zelinski, som självaste partiordföranden Nooshi Dadgostar vid ett obevakat ögonblick på Harpsund ”kidnappade” och mot sin barm tryckte en generad Zelinski och gjorde den historiska selfien, det var förmodligen att gå ett steg för långt för den idag rundnätte Sjöstedt.

 

Sjöstedt titulerade sig själv som "frilansreporter" den 25 augusti 2023 när han sålde sitt "knäck" hos den liberala "Flamman", tidigare stolta Norrskensflamman och försökte övertyga de återstående prenumeranterna om att "Ukrainas vänster" hävdar det smått häpnadsväckande påståendet att det ligger i Rysslands intresse att låta sig besegras. Som om konflikten i Ukraina skulle vara någon slags politisk sadomasochistisk variant och inte en komplicerad process som inleddes långt innan Sjöstedt blev make till en av Sveriges högsta diplomater i Washington där han blev bekant med den man som skulle bli USA:s ambassadör i Libyen och Sjöstedts närmaste vän. Denne blev sedemera likviderad av de libyska terrorister som ambassadören och CIA stod som "Patron" för. Det går inte att förutse allt här i livet, som salsakungen Willy Colon besjöng i "Pedro Navaja".


”FÖR H-E, FOLK KAN JU börja fundera och ännu värre, TÄNKA och dra EGNA slutsatser vad som ligger bakom händelserna sedan februari 2014” i landet som Sjöstedt vill skicka Wallenbergs Jas-39 Gripen för att sättas in mot Ryssen.

Leve Waters!

Nu går jag och sätter på en platta av Pink Floyd och låter tankarna gå tillbaka till det ”nyleninistiska 70-talet”, som Liberalerna döpte det decennium till då vi skrämde skiten ur folkpartister som fjanten Per Ahlmark, som när han anlände till LM Ericsson i Olofström där arbetarna vägrade acceptera att fabriken skulle stänga och dåvarande arbetsmarknadsminister Ahlmarks ord; ”Lycka till”!

Roger Waters har nog satt griller i huvudet på liberalerna och kanske Sjöstedt som kanske får mardrömmar om att det ”nyleninistiska 70-talet” nu kommer tillbaka. . .

Dick Emanuelsson

VIDEO:
ROGER WATERS I EGE HÖG PERSON: