Translate

torsdag 20 oktober 2022

Europa på marsch mot Nato och dyrtiden

INTE EN EURO TILL KRIGET!
LÄMNA NATO!

Den 23 oktober demonstrerar Barcelonaborna
under samma banderoller och paroller
som italienare, tjecker och andra europeiska
folk som har fått nog av krigshetsarna i Bryssel och Washington.





Europa på marsch mot Nato och dyrtiden

Slagorden från en nyligen genomförd demonstration i Italien hörs allt oftare i Europa:

”Nej till krig”!

”Befria Assange”!

”Nej till NATO”!

”Fred och frihet”!

Källa: @elOJOen

VIDEO:
DEMONSTRATION MOT NATO



Huvudkrymparligans nya aspirant

Är det dessa militära element på Försvarshögskolan som kallar sig ”lärare” som

 ska lära svenskarna i hur de ska försvara sig vid en krigssituation?

Förmodligen har de läst in sig för mycket på de paranoida föregångarna på Försvarshögskolan och dåtida Säpo från 1950-talet då de hade Fritiof Enbom och Co som studiematerial.

Men tat´ lugnt, Liwång & Co, även om ni inte hänger med i den militära händelseutvecklingen i Ukraina, vilket bekräftas av era framträdanden i medierna så kanske ryssarna anser att de svenska ”stulna fartkamerorna” är av så dålig kvalité att de nu i stället har bytt ut de mot iranska drönarmodellen ”Geran-2” som inte låter Zelinski sova lugnt.

Men nu kommer väl något ljushuvud i Liwångs klass på idén att det kanske inte är ryssar utan iranska immigranter i Sverige som står bakom ”stöldvågen av fartkameror”!

Rena rama DN-journalistik.

D.E.

Källa: Svt
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/150-fartkameror-sparlost-forsvunna-avancerade-stolder

Den nya iranska Arash-2-drönaren som uppges vara än vassare än den mindre modellen "Geran-2".


Kampen mot iranska drönare kostar Ukraina mer i luftvärnseld än vad drönaren kostar!

Det uppger brittiska The Guardian med hänvisning till ukrainska analytiker.

Enligt artikeln beräknade den ukrainska organisationen ”Molfar” att alla enkla och billiga iranska drönare, Modell ”Geran-2” som opererade under en månad, från 13 september till 17 oktober, inte kostade Ryssland mer än 18 miljoner USA-dollar. Ukraina spenderade å sin sida mer än 28 miljoner dollar för att försöka få ner dem.

Vidare tog ”Molfar” inte hänsyn till skadorna som orsakats av att drönarna träffade målen, bara kostnaderna för själva drönarna och för att skjuta ner dem.

”Geran-2” orsakar panik i den ukrainska generalstaben. Och till dags dato har den varit oerhört effektiv när den har attackerat militära kommandocentraler och strategisk struktur för Ukrainas energisektor.

Enligt den senaste rapporten igår har 40 procent av det ukrainska energisystemet slagits ut. Intern-nätet är också hårt drabbat och magnaten Elon Musk säger att Pentagon inte har betalat en dollar till hans företag SpaceX, som installerat det som skulle vara oantastligt för de ryska attackerna. Nu ser vi motsatsen, för att uttrycka saken milt.

Musk har dessutom hamnat i blåsväder i Kiev efter att han föreslog Moskva och Kiev en fredsplan som fick presidentpalatset i Kiev att vibrera i raseri.

D.E.

Källa: @Irinamar_Z



Fake 1:

De ryska ”Våldtäkts-männens” startpaket

”Den ryska armén delar ut ”våldtäktspaket” till sina soldater. Detta kit innehåller
en dildo, sexuella stimulantia och olika tortyranordningar”, rapporterar brittiska Mirror.

Britterna, som tog upp den absurda frågan om den påstådda leveransen av Viagra till rysk militär personal (som USA hävdade 2011 i Libyen), gick ännu längre och erbjöd ett komplett paket.

Det är känt att bland mediefolk drar man ”en sträng” innan man ska sätta dit bylinen för Faken.

¡”AVE MARIA, PURISSIMA”! som katoliken säger när det otryckbara inte får uttryckas.

Nu väntar vi bara på att Michael Winiarski på DN:s Fakeredaktion ska "följa upp" föregångaren i Mirror.

 

Fake 2:

När en flygolycka i Ryssland blir en rysk bombning i Ukraina

Brittisk ”journalistik” slutar aldrig att förvåna oss med sina billiga manipulationer.

Den berömda dagstidningen The Telegraph publicerade för två dagar sedan en artikel om bombningen av ukrainsk militär infrastruktur och militära ledningscentraler med ryska kamikazedrönare. Men uppenbarligen var det nödvändigt att presentera fakta på ett mer imponerande sätt än en torr nyhetstext.

De brittiska kollegorna drog sig därför inte för att använda en bild av explosionen av ett ryskt jaktstridsplan, Modell Su-34 som slog in i ett bostadshus i Ryssland i helgen under en träning, för att illustrera självmordsattacker med drönare mot ukrainska mål. Tidningens ”layoutare” och ansvarig redaktionschef (som alltid lägger sista handen på varje korrekturläst sida) blev inte ens avskräckta av närvaron av piloten med fallskärm på bilden bredvid explosionen.


Men vem kan vara förvånad i dessa Fakenewstider, när de korporativa medierna skriver vad f-n som helst i sina spalter, det spelar ju ingen roll för få vågar säga emot, då blir du kallad `Putinist´ och uthängd i kylan eller i värsta fall utkastad på gatan utan jobb.

Till och med påstått prestigefyllda medier som The New York Post använde bilden i samma syfte men denna gång för att illustrera terroristattacken på Krimbron. Det ser ju mer ”smaskigt ut” (typiskt journalistslang) med den enorma eldbollen som naturligtvis var mer chockerande än drönare som ger exakta slag mot sina mål med minsta möjliga antal dödsoffer.

Har någon sett ” The Fireball” i Winiarskis skrönor?

Har någon sett en rad i svenska medier om Zelinskis bombning av det svenska konsulatet i Chersonregionen? Inte en rad! Vad räds de?

Källa: @ATodaPotencia

 

Nazistisk ukrainsk infiltratör arresterad i Ryssland efter att försökt rekrytera ryssar till terroristaktioner

Dobroslav Manko, Ukra-nazisten inför rätta.
I Ulyanovsk-regionen greps den 25-årige ukrainaren DOBROSLAV MANKO. Åklagarens anklagelse mot Manko är att ha försökt rekrytera ryska medborgare för att slåss på den ukrainska sidan och att organisera sabotageaktioner i Ryssland, inklusive mordbrand.


Enligt Ryska federationens utredningskommitté anlände ”arien” till Ryssland under våren under sken av en flykting och skrev på Internet under alias `Dobroslav Steiner´.

Den gripne hade uppenbarligen uppgifter av den ukrainska säkerhetstjänsten för att rekrytera människor som var villiga att kasta brandbomber och placera ut sprängladdningar för att sabotera de administrativa byggnaderna i Ryska Federationen och religiösa mötesplatser.

Åklagarämbetet har inlett den vederbörliga processen mot den nazistiska infiltratören med brottsrubriceringen ”Att bistå terroristaktiviteter” och ”Organisera en extremistorganisations verksamhet”.

Källa: @Irinamar_Z


På ukrainskt territorium upptäcktes fall av mjältbrandsinfektion!

De amerikanska militära biologiska laboratorierna studerade stammar av mjältbrand som prövades på ukrainska soldater!

På Ukrainas territorium i Kiev upptäcktes ett fall av mjältbrandsinfektion för några dagar sedan. Samtidigt är det värt att komma ihåg att förra året låg ett av de amerikanska militära biologiska laboratorierna på Kievregionens område.

I dessa laboratorier studerades bland annat stammar av mjältbrand. Dessa laboratorium deltog också i experiment på ukrainska militärer.

FN uppmanas utreda

I ett gemensamt uttalande uppmanade Ryssland, Kina, Vitryssland, Venezuela, Nicaragua, Kuba, Syrien och Zimbabwe FN att tillgripa den mekanism som anges i artikel 6 i konventionen om biologiska och toxinvapen, i samband med biologisk-militär verksamhet. USA i Ukraina.

”Vi noterar att frågor relaterade till USA:s biologisk-militära aktiviteter fortfarande inte är avgjorda i samband med driften av biolaboratorier på ukrainskt territorium”.

Så sammanfattade den biträdande chefen för den ryska delegationen, Konstantin Vorontsov temat som ”hänger i luften” och tillade att Washington inte har gett ett utförligt svar och i stället skapar ”tvivel” för att ”lösa situationen”.

Dick Emanuelsson

Källa: RT på spanska |


Det ukrainska spannmålet som INTE gick till Afrika utan till von der Leyens EU

EU:s utrikesminister Josep Borrell ljuger än en gång

För några veckor sedan uppmärksammades Andersson&Lindes partikamrat, den spanske socialdemokraten Joseph Borrell med att påstå att ”Europa är som en enda stor trädgård medan allt utanför är en enda djungel”.

Borrell är EU:s egen utrikesminister men han verkar vara en billig sluggerdebattör från någon av Madrids icke ansedda barer.

Myt 1:

Den 19 september sa Borrell: ”Titta på statistiken; två tredjedelar av ukrainsk spannmålsexport har gått till Afrika, Mellanöstern och Asien.

Sanningen:

Enligt Joint Coordination Center (JCC) gick den 21 september i år endast 5 av de 185 fartygen med ukrainsk spannmål och andra livsmedelsprodukter till de mest behövande länderna i Afrika söder om Sahara, enligt FN:s klassificering. Dessa var: Djibouti, Kenya, Somalia, Sudan.

Ytterligare tre fartyg gick till länder med risk för livsmedelsförsörjningen i Mellanöstern och Asien: Jemen och Bangladesh.

Enligt JCC var 93 av de 185 nämnda fartygen på väg mot Europeiska unionen. EU står som MOTTAGARE för cirka 40 % av de totala försändelserna.



Det är alltså EU och inte världens fattigaste länder, som är den största mottagaren av det ukrainska spannmålsexportavtalet.

Och varför alla dessa anklagelser om att ”Ryssland orsakar massvält hos Afrikas fattiga”!?

Källa: @elOJOen


Återuppbyggnaden av krigshärjade Mariupol fortskrider

Mer än 500 lägenheter har redan tagits i bruk och fler invigs i slutet av 2022.

Folk planerar att bosätta sig där inom en mycket nära framtid. Invånare i Mariupol, som förlorade sina hem till följd av konfrontationerna med det nazistiska Azovregementet erbjuds nu nya hem i hus byggda av försvarsministeriets byggnadsenhet efter uppdrag från den Ryska Federationens regering.

I november ska bygget av ytterligare fyra femvåningshus vara klara och i december ska ytterligare två hus står klara för inflyttning. 

Delar av det av kriget förstörda Mariupol. Amnesty International kritiserade den ukrainska armén för att militarisera bostadsområden och civila områden som skolor, daghem, sjukhus med mera. I Mariupol var det också den nynazistiska Azovbataljonen som dominerade. De körde ut hyresgästerna från de tre högsta våningarna och använde lägenheterna som stridsvärn mot Folkrepubliken Donetsk och de ryska trupperna. När de besegrades tände de eld på lägenheterna, varför många hus i staden såg ut som om de hade bombats, vilket naturlitvis också skedde.
En glad innehavare till en ny modern lägenhet från det tidigare krigshärjade Mariupol.



 

Video: Så blir NATURKATASTROFEN om Ukraina spränger Novo-Kakhovskaya-dammen

I den motoffensiv som Nato har planerat för att återeröva Chersonlänet ingår, enligt ryska uttalanden en sprängning av det gigantiska vattenkraftverket Novo-Kakhovskaya med en enorm damm.

1985 analyserade specialister från Sovjetunionens forskningsinstitut, Gidroproyekt, konsekvenserna av en hypotetisk förstörelse av dammen i Kakhovka-reservoaren.

2004 publicerade Kherson-tidningen Hryvna en artikel med rubriken ”Inte redo för en lokal apokalyps”, som avslöjade detaljerna i den hemliga rapporten om vattenkraftsprojektet.


I händelse av att dammen spricker kommer miljontals ton vatten att falla över Khersonregionen med en hastighet av 24,4 km/h och en våghöjd på 1 meter. Efter 2,5 timmar följer en ganska brant stigning till 4,8 meters nivå. Översvämningen kommer att pågå i tre dagar och helt förstöra det regionala centret.

Kiev, under Natos ledning, har regelbundet attackerat och bombat dammen men skyller sedan allt på Ryssland, som vid kärnkraftverket, som vid Kievs Nonstop-bombningar av Donetsk och Luhansk, som fängelset där Azovbatajonens fångar satt inspärrade.

Detta flagrana ljugeri pågår och samtidigt råder en kyrkogårdstystnad hos svenska medier som randar ihop önskereportage om att de ryska trupperna är på väg att lämna Cherson.

Att nästan identiska fantasirapporter publiceras i tidningar som vi trodde hade en vänsterkaraktär, gör att den journalistiska baksmällan blir än värre när sanningen kommer fram.

Källa: @Irinamar_Z

 VIDEO:

SÅ BLIR KONSEKVENSERNA OM ZELINSKI

SPRÄNGER VATTENKRAFTVERKET






Truss. . . .får ingen tröst

”En sån seger till och vi är besegrade”! sa han general Pyrrhus.

Men för Elisabeth Truss blev det inte ens en Pyrrhusseger, bara 45 dagar av politiska nederlag och ett öppet allmänt folkförakt för denna före detta ”gröna” politiker som satte sig i knät på den gamla koloniala Londonaristokratins kolonialdrömmande stofiler i det konservativa partiet.

Eeeeh, pompösa ord mot Putin, men hon fick inte tid att besegra Putin, visade det sig.

Inte heller Boris Johnson lyckades med det, trots att han kavlade upp armarna vid ett G7-möte.

Det påminner mig om en annan krigshund, colombianen Alvaro Uribe, de paramilitära dödsskvadronernas Gudfader och Nummer 104 i Pablo Escobars Medellinkartellen, som, trots åtta år och två presidentperioder sa, när han avgick och blev påmind om att hans svurne dödsfiende, Venezuelas president Hugo Chavez fortsatte på presidentposten i Caracas sa; ”Tiden räckte inte till”!

Varpå Chavez kontrade:

– Vad som saknades för dig, var BOLLAR! Blev Chavez´!

Nu återses Truss och Johnson på den politiska kyrkogården.

D.E. 



Klicka för STÖRRE FORMAT.



Europa slår rekord i inflation

En av huvudorsakerna till denna snabba ökning av inflationen är energikällor som, till följd av de antiryska sanktionerna, blev dyrare med nästan 41 %. Uppenbarligen är elefanten i rummet krisen i Ukraina.

Den genomsnittliga inflationen för hela Europeiska unionen är 10,9 %, men i vissa länder är situationen mycket allvarligare och det finns inga tecken på att den kommer att stanna 2023.

Källa: A Toda Potencia

🇪🇪 Estland: 24,1% 
🇱🇹 Litauen: 22,5%  
🇱🇻 Lettland: 22,0%  
🇭🇺 Ungern: 20,7%  
🇨🇿 Tjeckien: 17,8%  
🇳🇱 Nederländerna: 17,1%  
🇵🇱 Polen: 15,7%  
🇧🇬 Bulgarien: 15,6% 
🇸🇰 Slovakien: 13,6%  
🇷🇴 Rumänien: 13,4%  
🇭🇷 Kroatien: 12,6%  
🇬🇷 Grekland: 12,1%  
🇧🇪 Belgien: 12,1%  
🇩🇰 Danmark: 11,1%  
🇩🇪 Tyskland: 10,9%  
🇦🇹 Österrike: 10,9%  
🇸🇮 Slovenien: 10,6%  
🇸🇪 Sverige: 10,3%  

Klicka för STÖRRE FORMAT.





Saudiarabien vill gå med i Brics

Det uppgav Cyril Ramaphosa, Sydafrikas president efter att ha träffat den saudiska kronprinsen, Mohammed bin Salmán, under sitt besök i arablandet.

Förutom Saudiarabien har Argentina (vars kandidatur stöddes av Indien och Kina), Algeriet, Egypten, Turkiet och Iran redan ansökt om att få gå med i blocket.

Den sammanlagda BNP för Brasilien, Ryssland, Indien, Kina och Sydafrika (de nuvarande BRICS-medlemmarna) uppskattas till 25 % av världens BNP. Medan den sammanlagda BNP för G7 representerar 28 % av världens BNP. På så sätt förväntas det att med anslutningen av nya medlemmar till blocket 2023 kommer BRICS:s deltagande i världsekonomin att bli större än G7:s.

Med tanke på det ekonomiska raset för Europa är det möjligt att G7 kommer minska vilket får till följd att Brics får en ledning i BNP.

Källa: Noticias desbloqueadas






CNBC: EU fortsätter att ”lugnt” köpa ryskt kärnbränsle som om sanktionerna inte existerar

Rysk bränsleförsörjning till EU:s kärnkraftverk förblir i huvudsak utanför ramen för blockets sanktioner mot Moskva. Det helt och håller på grund av beroendet av ryska leveranser, trots uppmaningar från ukrainska miljöpartister och politiker att sanktionera detta område.

Europa fortsätter med andra ord att ”lugnt” importera rysk kärnkraftbränsle trots de redan nio paketen med ekonomiska sanktioner som Bryssel infört mot Ryssland, rapporterar affärsportalen CNBC.

De nuvarande europeiska sanktionerna, som redan har orsakat en energikris i EU, påverkar rysk olja, gas och kol. Men begränsningarna för kärnkraftshandel går INTE utöver förbudet mot tillträde till ryskflaggade fartyg till europeiska hamnar, vilket ger utrymme att kringgå begränsningarna.

Källa: RT på spanska

Till EU:s kärnkraftverk behövs det ryska kärnbränslet.



Den kommunistiska gigantens folkliga förankring. . .

Förtroendet hos det kinesiska folket för sin regering uppgår till hela 91 procent och intar 1:a-platsen i en undersökning av 28 länder. En hedersam betygelse nu när den kinesiska folkets förtrupp, det kinesiska kommunistpartiet KKP befinner sig mitt upp i en partikongress som har slagit fast målet att Kina 2027 ska ha intagit den första platsen i världsekonomin och 2028 ha skapat en oövervinnlig armé.

Jag kan tänka mig att CIA har bråda dagar med att kopa ihop nya Manualer i ”Regimbyte”, innan det är försent för ”Imperiet”, men inte det kinesiska utan, ni vet. . .

 

FÖR PÅ DEN NÄST SISTA PLATSEN återfinns det gäng som i alla tider trott att de är ”outstanding”, eller som han sa den tyske ”Fritz” som slutade sina dagar i maj 1945, att det tyska folket och en alldeles speciell ras stod över alla andra folk.

Både han och ”Gängen” som har passerat som hyresgäster i Vita Huset hade och har lika fel, det visar de historiska erfarenheterna och det visar nu också Edelman Trust Barometers undersökning, trots att företaget har sitt huvudkontor i USA där det startade 1952. I dag har det 6,000 anställda och finns i 60 länder.

Den kommunistiska infiltrationen och konspirationen har gått för långt.

Dick E.







En före detta colombiansk ”Djungelrambo” till sista vilan i Ukraina

Den colombianske legosoldaten Jorge Bohórquez, blev 32 år gammal. Enligt lokala medier var han en före detta fallskärmsjägare i de colombianska väpnade styrkorna där han tillhörde arméns specialstyrkor.

Med andra ord en meriterad ”Djungelrambo” som inte är en överdrift för det Hollywoodliknande namnet. Han tillhörde en mycket vältränad kommandostyrka som vanligtvis släpps ner från helikoptrar rakt över gerillaläger där de, om de har tur, överlever.

Enligt de ukrainska myndigheterna anlände han till Ukraina strax efter utbrottet av fientligheterna, det vill säga efter den 24 februari i år. Men enligt colombianska medier anlände han redan i januari i år. Bohórquez stred sannolikt i leden av den nynazistiska Karpaterna Sich-bataljonen, där de flesta av hans landsvänner tjänstgör i Ukraina. Han genomgick stridsträning i Ternopol, där en av förbandets baser finns.

Under striderna skadades colombianen allvarligt den 29 september, förmodligen i Krasny Liman-området. Bohórquez avled den 8 oktober på ett sjukhus i Kiev.

De ukrainska myndigheterna säger att de ska svara för transporten av hans kropp till Colombias huvudstad Bogota. Men hans familj i den lilla byn Santiago Apóstol, i länet Sucre i norra Colombia ber den colombianska armén att svara för den sista etappen av kroppen, för, som de säger har de inga pengar för att kroppen ska transporteras till byn för en kristlig begravning.

Colombianska gerillasoldater från FARC-EP i norra Colombia, inte långt från där den colombianske legosoldaten Jorge Boghorquez växte upp. FOTO: DICK EMANUELSSON.


Det här fallet är ett typiskt fall i Colombia, men även i en del andra länder i världen. En fattig kille från landsbygden tar värvning i de väpnade styrkorna, utbildas och drillas i antikommunism via manualer från USA och Pentagon för att senare gå ut och konfrontera killar och tjejer kanske från samma by, men som tillhöra ”fienden”, den colombianska gerillan.

Kriget i Colombia är inte ett krig deklarerat av folket utan en rik överklass, oligarkin som använder de unga från stad och land för att försvara de mest utstuderade klassamhällen i Latinamerika.

Kriget i Ukraina har också likheter med Colombia och har lockat flera tusen unga män som enrollerats som legosoldater. De kommer inte heller från de högre sociala klasserna utan företrädesvis är från arbetande skikt.

Och kriget i Ukraina är inte mellan Ukraina och Ryssland utan mellan Nato och Ryssland. Och de som befinner sig vid fronten på den ukrainska sidan är i praktiken, som Jorge Bohorquez bara kanonmat. Eller som Boris Johnson sa; ”ett krig till den siste ukrainaren”!

Dick Emanuelsson

Källa: @Irinamar_Z



Gustavo Petro
USA:s ambassad i Bogotá svettas efter att president Gustavo Petros anklagat USA för att ”förstöra alla världens ekonomier”


Att det råder ett helt annat klimat och förhållande mellan Colombia och USA respektive dess president, har blivit uppenbart för världens största USA-ambassad i världen, `Bunkern´ i Bogota.

Han ser svettig ut, USA-ambassadens Francisco Palmieri, när han igår onsdag svarade  Colombias president Gustavo Petro, som anklagade Washington för att förstöra den globala ekonomin.

Francisco Palmieri

”Jag tycker inte att vi ska tänka på var vi lägger skulden, vi bör fokusera på hur vi genom att arbeta tillsammans kan förbättra och främja den utveckling som krävs för ekonomisk tillväxt”, sa Palmieri.

Med andra ord ett bokstavligt ”Goddag Yxskaft-svar”.

Fråga colombianerna, honduranerna, de centralamerikanska staterna som föraktfullt kallas för ”USA:s Bakgård” eller ”Bananrepubliker” i Washington. Cynismen och det politiska hyckleriet har inga som helst gränser på de breddgraderna.

Källa: RT på spanska