Translate

lördag 24 september 2022

USA tjänar storkovan på Europas inledda avindustrialisering

 



USA tjänar storkovan på Europas inledda avindustrialisering

TEGUCIGALPA / 2022-09-24 / Europa går enligt alla ekonomiska rapporter in i en djup recession som kulminerar 2023. Om du letar efter den skyldige, leta då efter den aktör som gynnas av konflikten i Ukraina.

Som vi har rapporterat om tidigare har tankesmedjan RAND, som är knuten till Pentagon, i sin rapport från januari i år skisserat i hur Tyskland ska ”neutraliseras” som den europeiska ”motorn”. Enligt RAND, som först en vecka efter att deras konfiditionella rapport hade läckt ut dementerade och påstod att den uppseendeväckande rapporten var en ”Fakenews”. Men den tangerar dock på alla punkter strategin som syftar till att knäcka det ”Tyska Lokomotivet”.

Receptet till Pentagon och Vita Huset är EU:s sanktioner mot Ryssland, stopp för import av rysk gas, olja och andra metaller och allt stöd till Ukraina i den väpnade konflikten med målet att inkludera landet i EU och Nato. På så sätt provocerades Ryssland till att ingripa, i dag helt omringad av stater med USA & Natobaser med kärnvapen på sina territorier.

Den konflikten skulle gynna USA, enligt RAND. Och det är exakt vad som ägt rum. För varje vecka som går blir det uppenbart att planen går som på räls, konstaterade kollegan Irina.

Vem tjänar på EU:s sanktioner mot rysk gas och olja?

Europas industriella utveckling under de senaste decennierna har varit möjlig till stor del tack vare den praktiskt taget obegränsade mängden av billiga energikällor i Ryssland.

”Genom att nu vägra köpa dem, trots att Putin fortsätter att upprepa att leveransen kan återupptas inom några dagar, bevittnar vi avindustrialiseringen av Europa, eftersom de flesta av de fabriker som nu ska stänga sina dörrar på grund av energikrisen aldrig kommer de att kunna öppna igen”, understryker Irina.

Detta var ett av de första stegen i tankesmedjan RAND:s rapport. Den specificerar att målet med den ukrainska konflikten är att stänga av tillgången på energikällor från Ryssland till Europa för att tillfoga dess industri maximal skada. Så som skedde med både NordStream 1 och 2. Som ett resultat kommer många av de mest betydelsefulla företagen att flytta till USA.

USA:s transnationella oljebolag exporterar dyr och miljöförstörande gas till "gröna" miljömedvetna Europa som på USA:s inrådan sanktionerar och stoppar all import av rysk billig och ren naturgas.


The Wall Street Journal: ”Till USA”

Och detta nästa steg sker redan, enligt The Wall Street Journal: några av de största europeiska tillverkarna inom energiintensiva industrier flyttar redan sin verksamhet – eller expanderar dem – till USA. Faktum är att till och med el-bilföretaget Tesla har meddelat att de kommer att pausa sina planer på att tillverka batterier till sina bilar i Tyskland tills vidare.

Detta har i sin tur fått värdet på euron att falla i förhållande till dollarn, vilket också stämmer överens med förutsägelser om att detta scenario kommer att leda till devalvering av den europeiska valutan och förvandla den till en andrahandsvaluta. Och det för att euron hotade dollarns dominans, och provokationen av en väpnad konflikt följt av självmordssanktioner visade sig vara det bästa sättet att hantera detta problem.

Således verkar planen för Europas kollaps fungera som planerat hos RAND långt innan starten av den särskilda militära operationen i Ukraina, för:

·         USA lyckades försvaga en stark rival: Europeiska Unionen;

·         Demokraterna lyckades för närvarande stabilisera sin situation i landet;

·         Washington lyckades påtvinga Ryssland alla sanktioner som man kunde tänka sig.

Och USA:s olje- och gasindustri skär guld med täljkniv.

Allt för att Linde & Andersson och von Leyen vill tillfredsställa Vita Husets marionett i Kiev.

Många ”duttiga idioter” på gång. . . .

Dick Emanuelsson