Translate

fredag 16 september 2022

Tyskland; det ekonomiska förfallet inlett!

 




Tyskland; det ekonomiska förfallet inlett!

”En tragedi i fem akter” har börjat 

Så karaktäriserar det tyska 'Der Spiegel' den nuvarande situationen i landet, och hävdar att just en ”tragedi i fem akter” är vad den tyska ekonomin kommer att uppleva på grund av energikrisen, tillsammans med en lågkonjunktur.

”De första fabrikerna har redan slutat fungera och konsumtionen faller: den tyska ekonomin har häftigt kastats in i en kris som kan försvaga landet under lång tid. Detta är en tragedi i fem akter”, skriver de i Der Spiegel.

Enligt media-analytiker börjar denna tragedi med chocken av energipriserna. Tillverkare av papper, gödningsmedel och metaller har redan upplevt det och överför prisökningarna till andra sektorer av ekonomin.

Den fjärde akten är när företag inte har något annat val än att debitera dessa extra kostnader på sina konsumenter.

Den femte och sista akten i tragedin kommer att vara lågkonjunkturen ”där hela landet kommer att hamna under vatten”, avslutar det legendariska Der Spiegel..

Detta är i linje med vad jag berättade för er igår om avindustrialiseringen av Europa som börjar nu med metalltillverkarnas fall, som med största sannolikhet aldrig kommer att kunna återhämta sig.

Källa: @ATodaPotencia