onsdag 15 oktober 2014

Ännu en spanjor ansluter sig till den internationella milisen för att slåss mot den ukrainska armén

Alfonso Cano, 26, kock från Spanien


Ännu en spanjor ansluter sig till den internationella milisen för att slåss mot den ukrainska arménDick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2014-10-15 / Alfonso Cano, 26, anslöt sig på tisdagen till Folkrepubliken Nya Rysslands väpnade styrkor för att slåss mot vad han anser vara ”den annalkande fascismen från Kiev”, enligt nyhetsbyrån LifeNews som citerades av Novorossia News.

Cano ser paralleller till vad han menar vara en repetition av händelser som lede fram till Francoregimen i Spanien.

– I Spanien var jag en antifascist och jag vet mycket väl vilken fara nynazismen utgör i dagens situation. Efter att sett krigets fasor i Ukraina kan jag inte undvika att jämföra dem med händelserna för 80 år sedan i Spanien. Dessvärre vinner de fascistiska krafterna styrka än en gång i världen. Jag kan inte förbli likgiltig och tog beslutet att delta i kampen mot denna ondska.

Denne spanske kock kom i kontakt med den internationella brigaden som Folkrepubliken Nya Ryssland har skapat för alla världens antifascister som vill delta i kampen mot fascismen och försvara de som tidigare var de östra delarna av denna före detta sovjetrepublik.

Den unge spanjorens anhöriga är oroliga för Canos beslut men har full förståelse ”för de är också antifascister”, uppgav Alfonso Cano.